2018. február 2., péntek

Szekeres Judit: Meztelen Igazság

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném, megköszöni Szekeres Juditnak és Álomgyár Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet. Meg tisztelő volt kezembe venni. 
Igazán kellemes volt részemről, hogy egy romantikus könyvet olvashatok. 



Szekeres Judit: Meztelen Igazság
( Szimóna 1.)


Tartalom:

Titokban ​lehet-e tartani a rejtett életünket? Meddig lehet elmenni a hazugságban?

A választ megtudhatjuk Szimóna történetéből, aki huszonhárom éves gyorséttermi felszolgálólányként, múltját háta mögött hagyva, családjától távol, független szingli hétköznapjait éli Budapesten. Gyermekkori szenvedélye a dzsesszbalett, amelyet a fővárosba költözése után a rúdtánc váltott fel. Esténként Kasszandra álnéven, álarcban táncol egy neves éjjeli klubban, amiről kizárólag a legjobb barátnője, Liza tud. Egyik este, mikor a produkciója véget ér, és lefelé tart a színpadról, útját állja egy részeg vendég, és erőszakoskodni kezd vele. A lány kétségbeesetten küzd ellene, mikor váratlanul megjelenik egy rejtélyes és jóképű férfi, aki azonnal oltalma alá veszi a védtelen lányt. Később a megmentő ugyanabban a büfében tűnik fel, ahol Szimóna napközben dolgozik. A férfinak sejtelme sincs arról, hogy a remegő kézzel őt kiszolgáló lányt mentette meg azon a bizonyos estén. Hamarosan kezdetét veszi kettejük tündérmesébe illő románca, amely számos megpróbáltatásnak néz elébe. De vajon túléli-e a kapcsolatuk a titkot, melyet Szimóna táncos jelenéről rejteget? S vajon sikerül-e a lánynak végleg felszámolni a sötét múltat, amely hosszú évek óta rémálomként kísérti a békésnek tűnő életét?


Véleményem 
4,5/5

Eleinte nehezen indult az olvasás valahogy, olyan vontatott volt. Nehezen éreztem rá az olvasásra. De később, ahogy haladt a történet úgy fogot meg engem. Azt mondanám kellemes olvasmány volt. Igazán szép romantikus történet egy gazdag férfi és egy táncos lányról szóló történet. Ki ne álmodna erről?  
Szimóna megismerkedi Mártonnal, a gazdag férfival, akivel egy egyik est alkalmával megmentett egy erőszakos embertől. Márton nem tudja, hogy álarc mögött Móna áll.  Móna csak pár nappal később a büfében találkozik újra a rejtélyes férfival. Aki nem mellesleg le is önti egy kávéval, és itt kezdődik az ő történetük. Kellemes kikapcsolódást nyújt, izgalmas helyekre invitál az olvasó. Finom erotikával kápráztatja el a szerző. De sajnos Mónának van egy titka, amit nem mer Mártonnak elmondani. Fél, hogy miként reagálna rá. Szóval vannak itt titkok, úgy érzem. Nem csak Mónának, de Mártonnak is van.
A karakterekkel kapcsolatban pedig, most először fordul elő, hogy nekem irritáló személyeket írjak. Liza és Móna édesanyja. Valahogy nem igazán bírom. Liza folyton durcáskodott és nem tetszett,hogy Móna nem mindig számolt be. Az édesanyja pedig követelőzőnek találom. Bár lehet, bennem van a hiba.  Amúgy mindentől függetlenül egész jó kis történet.
Nos, hamarosan a második részét is elolvasom majd.
Bátran ajánlom egy hétvégi kikapcsolódásra, hisz nem hosszú regényről van szó. 
Számomra inkább kellemes volt, mint izgalmas. Második résszel kapcsolatban kíváncsian várom Szimóna és Márton kapcsolata alakulását. 4,5 pontot azért adom,mert szeretném a második részt elolvasni.Ami hamarosan meg is lesz.




Kedvenc ídézet,jelenet:

"Tudjátok , négy év egy ember életében röpke pillanat. Négy év céh életében már komoly sorsforduló. Azonban negyven együtt töltött év egy olyan kiváló társsal - mondja, és a nő felé fordul, hogy a kezét nyújtsa neki -, mint te vagy, Erneszta, az élet ajándéka. - A felesége a vallomástól azonnal elérzékenyül. A férfi szorosan magához húzza a nőt, és egy csókot ad a homlokára, majd ismét a vendégek felé fordul, és így folytatja: - Barátaim, ha most azt kérdeznétek tőlünk, mi a titka a negyven boldog, közösen eltöltött évnek, akkor a válasz mindössze két szó: igaz szeretet. Tudjátok, a szerelem - szeretet olyan, mint egy ékszer. Ha színaranyból öntik, marhatja azt az élet sója, nem kopik meg. Bár idővel oxidálódhat, mindig van rá szer, ami feloldja, és újra visszaadja eredeti fényét. Ezt ne felejtsétek!"

"- Gyönyörű vagy - suttogja halkan.
 - Köszönöm - válaszolom.
 - Nem kell megköszönnöd, ez a mezteln igazság"


"- Te hova mész?- Néz rám Márton, homlokát ráncolva.
 - Csak beszállok az autóba. Egyedül is boldogulok! - Nevetek, s azzal nyitnám is már az ajtaját, csakhogy az nem nyílik.
 - Szimóna...- mondja nevetve.- Te fel akarod törni kocsit?
 - Nem , csak be akarok szállni - felelem, és tovább feszegetem az ajtót.
 - Nem hiszem, hogy örülne a gazdája, ha látná, hogy ezt teszed az autójával.
Most mi van? Nem értem,miről beszél.
 - Azt hittem az előbb, hogy kinyitottad - mondom meglepetten.
 - Igen, így van. Csak nem azt, amit épp feltörni próbálsz, hanem ezt itt - szól, és kitárja a Peugeot mellett parkoló luxusgép ajtaját,amit az előbb még jobban megnézni sem mertem. 
 - Ugye nem gondoltad, hogy hagylak egyedül beszállni? - kérdi széles vigyorral.
Mint aki előtt lefagyott a kép, csak bámolok minden reakció nélkül. Micsoda, hogy Mártoné ez a kocsi?  Döbbenten állok. Nem akarom, hogy meglepődésemet észrevegye. Odasétálok, s szó nélkül beülök a platinaszínű űrhajóba"


A könyvet itt tudod megvenni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése