2018. február 25., vasárnap

Katie Françoise: Egy igaz szerelem története

~~~ Recenzió ~~~

Katie Françoise: Egy igaz szerelem története

Újabb Katie Françoise könyvet olvastam most ezúttal Egy igaz szerelem történetét vettem kezembe. Ezúton is köszönöm Szerzőnek, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam. Álomgyár Kiadónak pedig, hogy kiadta ezt a remekművet. 


Katie Françoise: Egy igaz szerelem története




Tartalom


Az igaz szerelem le tud győzni minden akadályt?
Gabriella, a történet hősnője nyaralni indul barátnőjével Puerto Ricóba, ahol váratlanul találkozik az ünnepelt filmcsillaggal, David Canóval és szoros barátság alakul ki köztük. Vagy talán még annál is több? Gabi szerelmes lesz a férfiba, mégis elutasítja annak közeledését és a nyaralás végeztével hazatér a férjéhez. 
Egy váratlan fordulat azonban úgy hozza, hogy idő közben Gabi férje, Roberto bejelenti: válni akar, újra fellángolt a szerelem közte és a volt barátnője között. Látszólag elhárul minden akadály Gabi és David szerelmének beteljesülése elől. 
De a sors furcsa játékot űz a szerelmesekkel, ezért a két egészen különböző világból érkező fiatal útjai hamarosan szétválnak, és Gabi kénytelen egy hatalmas titokkal a szívében élni. Vajon el tudja titkolni szerelme elől azt, amit mindenki más tud?
Katie Françoise első romantikus-kalandos regényében választ keres a minden férfit és nőt foglalkoztató kérdésékre. Vajon el lehet választani azokat, akiket egymásnak szánt a sors?



Vélemény
5/5

Tyűha... Ez aztán szép, gyönyörű romantikus könyv. Nem is tudom eldönteni, hogy valós történet vagy fikció? Annyira olvastatta magát a történet, hogy szinte vártam a végét, hogy mi lesz. Gabival nem igazán értettem egyet, a döntéseit. Pláne azzal nem, hogy eltitkolta gyermekét apja elől. 
Tetszett az egész történet a helyek, ahol játszódott, érzések mintha valósak lennének. Nem is tudok szóhoz jutni. Noha sok romantikus könyveket olvasok és többségében mindig csak jókat, írok, mert ez az igazság. Viszont ez a könyv számomra egyike legszebb romantikus könyv, amit valaha olvastam. Az a sok érzelem, döntés amiket mindkét fél hozott. És, hogy évekig nem látták egymást. De az érzés nem múlt el egymás iránt. Ráadásul nem is először találkoztak egymással Gabi és David. Az első szerelmet sosem lehet elfelejteni, kitépni a szívűnkből, mert életünk végéig elkísér. Bármilyen hosszú legyen  a távolság, rang ,az élet. Ez az érzés mindig ott lesz. S ez a két szereplő Gabi és David szerelme sosem hunyt ki, hiába telt el a sok év. És hiába volt különböző társadalmi rang. Szerelemnek nem lehet parancsolni. S pont ezt tetszett benne. Aki szereti a romantikát annak bátran, ajánlom ezt a könyvet. Igazán könnyű olvasmány és nagyszerű kikapcsolódás ez a történet.


Kedvenc ídézet, jelenet:


"
- Bejöhetek? - és már lépett is volna be, de megállítottam.
- Nem!
- Nem ? - torpant meg a válaszomat ismételve.
- Nem.
- Hát jó. Akkor itt várlak.
- Rendben - becsuktam az orra előtt az ajtót.
- Nem engeded? - kérdezte Eszter.
- Miért jönne be? Várjon meg szépen odakint. Mindjárt megyek.
- Na de...
- Csak semmi de! - vágtam a szavába. - Az előbb még kocsiból sem akaet feljönni, inkább Paulót küldte. Most meg be akar jönni?"

"
- Én már akkor megmondtam, hogy tetszel neki, amikor discóból hozzá mentünk aludni. Emlékszel? - emlékeztett.
- Hogy is felejthetném el?
- És te? Te mit érzel?
- Nekem ott van Roberto!
- Igen, aki napok óta nem hív. Ki tudja mi van vele. Amúgy sem ezt kérdeztem...."

"
- Nem. Eben nincs igazad! Ha bármit megtehetnék, akkor örökre veled maradnék! Soha nem válnék el tőled...
Mielőtt elment, még a csokorra nézett, majd rám.
- Addig foglak szeretni, míg az utolsó szirom le nem hullik a rózsákról. Ha szabad leszek, megkereslek."

- A múlt emlék, amit el lehet felejteni. A jövő titok, amit ki kell várni. A jelen ajándék, amit ki kell élvezni. Tégy te is így, kislányom, mert egy nap arra ébredsz, hogy a múltadban ragadtál és nem élvezted az életed. Épp ezért a jövőtök a te kezedben van."


A könyvet itt tudod beszerezni: