2018. július 20., péntek

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Carrie Cooper



Köszönöm Carrie Cooper szerzőnek, hogy elvállalta a felkérést, hogy az olvasók közelebbről is megismerhessék. Szerzőnek jelenleg két kötete jelent meg: A szemtanú és Ügynök tűsarkúban címmel. Jelenleg is íródik egy újabb történet. A könyv címe pedig: Marionett – játszma I. Izgatottan várom az új könyvét. Az első kettőt nagyon imádtam. Kedvencem Lili, ahogy minden kedves olvasónak is. Nem hiába az alábbi idézettel jellemzem Lilit, aki Nikosz mondta Ügynök tűsarkúban c. könyvben.


„Drágám, te úgy vonzod a bajt, mint alkoholistát az italmérés!”


Magamról



Fiatal korom óta a gyógypedagógia megszállottja vagyok, és máig ez a hivatásom. Tanulásban akadályozott gyerekeknek igyekszem izgalmassá és átláthatóvá tenni a matematika világát, ami hihetetlenül változatos és kreatív feladat. Minden gyerek más és más, és rájönni arra, melyik az a módszer, ami az egyes tanulóknak a legnagyobb segítséget nyújtja, igazi kihívás! Ha kell, saját magam találok ki módszereket, eszközöket, amivel motiválhatom őket. Az én óráimon teljesen megszokott dolog, hogy a kivonás és összeadás keretében az ujjaink sisakkal a fejükön csatába indulnak, vagy éppen drámajáték keretében eljátsszuk a kerekítés szabályait.

Hogyan is kezdtem…
           
Sosem gondoltam volna, hogy valaha könyvet fogok írni! A kislányom születése után egy évvel egyszer csak magam elé kaptam a laptopom, és ütni kezdtem a klaviatúrát. Semmi más célom nem volt, minthogy szórakoztassam magam, és az éppen betegeskedő kislányom mellett olyan elfoglaltságot találjak magamnak, amivel kicsit kizökkenthetem magam a bezártságból és a monoton hétköznapokból. A módszer tökéletesen bevált: a kislányommal lehettem, és amikor ő elszenderedett, gondolatban a világ másik felére repültem, a teremtett főhősnőmnek köszönhetően pedig izgalmas kalandokba keveredtem.
Aztán kiderült, hogy a történeteim nem csupán számomra jelentettek terápiás elfoglaltságot, hanem másoknak is szórakoztató élményt tudok nyújtani vele, így a családom mellett egyre több barátom kampányolt amellett, hogy adassam ki a regényeimet. Aztán rátaláltam az Álomgyár Kiadóra...
Ma már a gyógypedagógia mellett az írás is komoly része az életemnek, mintha kinyitottam volna egy kaput, amin rendületlenül érkeznek az ötletek, új történetek. Csak legyen időm leírni őket! 




 Az írói nevem

Szándékosan kerestem írói álnevet. Egyrészt azért, mert – sajnálatos módon – a hazai olvasók jóval, nagyobb bizalommal vesznek kézbe könyvet idegen szerzőtől, másrészt szerettem volna a névvel is elkülöníteni azt az énemet, akiben megszületnek a történetek attól, amelyik az iskolában okosítja a nebulókat.
Őszintén bevallom, egyáltalán nem volt egyszerű megtalálni az írói nevemet, mert valahogy egyiket sem éreztem közel magamhoz. A férjemmel hosszú időn át próbáltuk megtalálni a megfelelőt, de mindig hatalmas nevetésbe torkollt az ötletbörzénk. Amikor a végén már a konyhai gépek neveit alakítottuk át németes, skandinávos, angolszász stílusban a könnyünk is kicsordult.
Aztán egyszer csak megtetszett a Cooper vezetéknév, amiről Alice Cooper rockzenész jutott az eszembe, és a történeteim izgalmasabb, krimisebb, kalandosabb oldalát szimbolizálja, majd hozzá szinte azonnal kapcsolódott a Carrie név, mint Carrie Bradshaw a Szex és New York sorozatból, ami a romantikus, szerelmes részekre utal. Így lettem Carrie Cooper. 

Köszönöm Carrie, hogy elmesélte, hogyan kezdte el az írói pályát. A könyveket meg lehet rendelni Álomgyár könyvesboltban. Akár dedikált könyvet is lehet kérni.


A könyvek itt tudod megrendelni: