2018. július 18., szerda

Hampuk Zsolt: Hatalomjátszma

Szeretnék köszönetet mondani Hampuk Zsolt szerzőnek, hogy lehetőséget adott megjelenés előtt elolvasni a könyvét. Megtiszteltetés számomra, főleg, hogy első kötetként jelent meg és engem nagyon lebilincselt az egész történet. Szívesen olvasnék még tőle, és örömmel ajánlom nektek ezt a kötetet.



Hampuk Zsolt: Hatalomjátszma



A történet főszereplője az idegen csengésű nevet viselő magyar fiú, François Picoult. A csendes, intelligens, konfliktuskerülő François a véletlennek köszönhetően egyik napról a másikra Krovtsik úr, a helyi maffiózó bűnszövetkezetének részévé válik. Miközben a törvényen kívüliek rögös és gyakran életveszélyes útját járja, François egyre jobban belesimul ebbe a miliőbe, és kiépíti saját, intelligenciára és ügyességre épülő útját a bűnözés világában. Egy napon megtalálja valaki, aki hatalmas dobásra készül. Hogy ki és mire? Kiderül Hampuk Zsolt meghökkentően és riasztóan valóságízű regényének első kötetéből.


Véleményem
5/5


Nos, ha lehetne lehetőségem, kapásból 10 csillagot adnék erre a könyvre. Nagyon megborzongató és feszültséggel teli cselekménnyel találkozhattam. Lebilincselő, fordulatos és pörgős jelenetek tarkítják az egész sztorit. Picoult-nak igazán átlagos gyerekkora van, de aztán végül bekerül az alvilág mocsarába. Olvasás közben bizony sokszor elgondolkodtam, hogy a valóságban ez tényleg megtörténhet? Jó, tudom, ez naiv kérdés részemről. A szerző tényleg részletesen leírja, hogy az ember miként képes durva dolgokat művelni a másikkal, hogy megszerezze, amit szeretne. Az egész izgalmas történet abból indul ki, hogy Picoult élete nagy üzletét szeretné megkötni, de sajnos be kell látnia, hogy túl nagy falat ez neki. Nem gondolja, hogy mekkora érdekeket sért, amiben több ország is benne van: Amerika, Kína és Oroszország. Ahogy haladnak az események, felsejlik egy terrortámadás lehetséges terve és az okok: miért és kik akarják végrehajtani.

Valósághűen ábrázolja az egyes jeleneteket, és nem is fél elérni, hogy az olvasót megdöbbentse. Gondolok arra, amikor az arab testvérpárt elviszik, ahogy kínozzák… Hát az félelmetes. Aztán az a fejlemény is, hogy miként tudják összeugrasztani egymást, az embereket egy-egy elejtett hazugságon. Akármennyire is kemény ez a regény, azért belefért egy romantikus szál Picoult és Greta között. Ők a kedvenc párosom a történetben. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz velük.  Ez az a fajta sztori, amit nagyon szeretek olvasni. Összeesküvés, korrupció, árulás… Mindez miért? Pénzért és hatalomért. Egy ember, aki a szálakat mozgatja, csak a történet végén derül ki, ki is az. Cseppet sem unalmas, sőt a lehető legizgalmasabb könyv. Annyira lekötött az egész, hogy észre sem vettem, hogy már befejeztem. Mindenesetre azoknak tudnám ajánlani ezt a könyvet, akik olvasták  Frei Tamás, Jack Higgins és Réti László történeteit. 


A könyvet itt tudod megrendelni: