2018. július 7., szombat

Ludányi Bettina: Mennem kell

El sem tudom mondani mennyire hálás vagyok, hogy előolvasóként részt vehettem.  Elsőként olvashattam el a történetet a megjelenés előtt. Köszönöm Ludányi Bettinának és Olvasni Menő csapatának.

Ludányi Bettina: Mennem kell

(Képek: Shutterstock)

Tartalom:

Van ​különbség bűn és bűn között?Isabella da Silva bűnügyi újságíróként dolgozik az Egyesült Államokban. Egy magánéleti válság és egy múltban elszenvedett tragédia miatt egyik nap arra ébred, hogy nincs maradása, ezért Barcelonába költözik. A sors úgy hozza, hogy belebotlik egy égszínkék szemű, veszélyes kinézetű idegenbe. De vajon tényleg véletlen volt ez a találkozás?
Bella azt hiszi, hogy új életet kezdhet a városban, közben pedig fogalma sincs arról, milyen szörnyek lesnek rá Barcelona sötét sikátoraiban. Minden erejével azon van, hogy megszabaduljon a veszélytől, a bűn mégsem ereszti.A Mennem kell egy lenyűgöző, érzelmes és váratlan történet egy fiatal lányról, aki választani kényszerül az eszméi és a szerelem között. Hiába menekült el otthonról, újra szembe kell néznie a gyengeségeivel, a múlttal és a gonosszal. Vajon képes lesz meglelni önmagában az erőt?

Véleményem:
5/5


„(...) elmenekülni az elől,aki voltam,és rálelni erre a személyre ,aki lenni akarok.”

Hiába tűnt ismerősnek Bella és Eric szerelmi története, nekem akkor is újdonságként hatott. Izgalmas, szenvedélyes és letehetetlen olvasmány. Egyszerűen képtelen voltam abba hagyni az olvasást. Eric csipkelődése, Bella zavara és a kialakult helyzet teszi érdekessé a könyvet és szerző mély gondolataival sokszor egyetértettem. Bólintottam és félszeg mosolyt eresztettem magam előtt egyes mondatok után.  Az előző kötethez képest ez nagyon ott van. Szinte olyan érzésem van, hogy a szerző magáról, az érzéseiről ír, egy kis szeletet kaptunk – kaptam a gondolataiból.
Bella szerelmi csalódás és súlyos terrortámadás miatt költözött Barcelonában.

„(…) perzselően kék szemeivel”

Hisz nem ezért költözött, hogy egyből kapcsolatot teremtsen, hanem összeszedje magát, mint lelkileg, és mint íróként. De megismerkedett Ericcel, akivel később veszélyes és fájdalmas kalandba fog keveredni. A történet szerint Bella egyik séta alkalmával meg látott olyat, amit nem kellett volna. Ami sajnos mai világban esetleges valóságos lehet, sőt az is. Hiszen lányok tucatjai tűnnek el szerte a világban. Bella ennek az elrablásoknak  ered a nyomában, hiszen hiába ment el a bűnügyi rovattól a benne lakozó újságírói mivolta és a lelkiismerete nem hagyja cserben. Ráadásul nem csak ezzel kell megbirkóznia, hanem Ericcel való érzéseit is tisztába kell tennie magában. Szerző élethűen és valóságos helyzetet teremtett a könyvében. Megmutatja, hogy a média az újságírás mit tudd tenni, amit rendőrség nem. Csak, hogy ezzel saját és mások életét is kockára tette. Feszültséggel teli könyv ez, amit nem enged letenni, olvastatja az embert.

„Ahogy körbejártattam a tekintetem, megakadt a szemem egy randevúzó páron. Pironkodva jutott eszembe a pillanat, amikor mohón bámultam a számomra még mindig ismeretlen Ericet, vagy amikor megkörnyékeztem a múzumban.”

Csak azt sajnálom, hogy 5-nél több csillagot nem tudok adni. Mert méltán megérdemelné akár 10-20 csillagot. Tetszett a párbeszédek Eric és Bella között és az a jelenet s, ahol Laia-val kirándulni mentek. De szívesen elmentem volna! (Mosolygok) Bettina ne hagyd abba. Ne változtass semmit. Szeretem az írónő stílusát. Kendőzetlenül mesél arról, hogy milyen írónak és újságírónak lenni. Ebben a történetben annyi minden történik, hogy azt se tudtam hova kapjak.

„Nem számít semmi, amíg Eric csókja fogságba ejt, amíg a kezei nem eresztenek, amíg a testünk összeér, és felvesszük egymás ritmusát.”

Eric és Bella szerelmi története lassan, de biztosan gyönyörűen fel lett építve. Nagyon izgultam, hogy együtt lesznek-e. Bella végre belátja-e, hogy Eric az igazi. Drukkoltam nagyon, hogy végén együtt legyenek.
Akad itt humor, szerelem, erotika, szenvedély, kaland, akció… amit egy olvasónak kellhet. Ez egy igazán jól megírt romantikus regény. Kinek ajánlom? Minden olyan nőnek vagy férfinak, aki szereti a romantikát és egy kis akciót benne. Aki vágyik a szenvedélyes szerelemre, ugyanakkor veszélyekkel teli kalandokat. Ha olvastad az Egyetlen menedéket s tetszett. Akkor javaslom Mennem kell c. könyvet is, ebben aztán tuti nem fogsz csalódni.


„Még a legegyszerűbb, leghétköznapibb dolgokról is úgy tudsz beszélni, mintha valami nagy jelentőségű lenne.”


A könyvet itt tudod megvásárolni: