2018. július 10., kedd

Francesca H. Nielk:Elit bőr (Beleolvasó)

No meg is hoztam nektek egy kis részletet Francesca H. Nielk: Elit bőr c. könyvből. Köszönöm a szerzőnek, hogy engedélyezett egy kis részletet megosztani az olvasóknak. Ha tetszett a részlet, akkor a bejegyzés alján találsz egy linket, ahol megrendelheted a szerzőtől a könyvet. Heti két részt hozok ebből is. Jó olvasást nektek!

Francesca H. Nielk: Elit bőr



Tartalom:

VAN, ​HOGY A DOLGOK JÓVAL ÖSSZETETTEBBEK, MINT AZT GONDOLNÁD 
Mit tennél, ha a szüleidet a szemed láttára gyilkolnák meg? Ha a húgoddal egy nálad alig pár évvel idősebb férfi fogadna örökbe? Mit tennél, ha az egész világod romba dőlne, és még azt is elveszítenéd, ami egész életedben éltetett? Mi történne akkor, ha teljesen váratlanul elit bőrbe kellene bújnod? 
A tizenhat éves Christian Edwardson szülei elvesztése után a jómódú Isaac Williamshez kerül, ám ezt cseppet sem veszi jó néven. Úgy érzi, egy senki akar neki parancsolgatni. Mikor végre kezdene megbékélni a helyzettel, hirtelen azon kapja magát, hogy többé már azt sem tudja, kiben bízhat. Rá kell jönnie, semmi nem az, aminek látszik. 
Vajon az egész eddigi élete csupán egy jól megrendezett színjáték volt? Miért pont a fiatal férfi fogadta őket magához? Hogyan talált rájuk? Talán a szüleit is okkal ölték meg? 


Részlet a könyvből
(Szerző engedélyével)

1. fejezet



A napsugarak enyhén átszűrődtek a félig leeresztett redőny rései közt, megcsillanva az üvegasztal fényes lapján, aminek a látványa könnyedén elvonta a figyelmét a kanapén ülő tizenhat éves Christian Edwardsonnak. A fiú viszont ezt nem is bánta, hiszen bárhol máshol szívesebben lett volna, mint ezen a helyen. Ezen a helyen, ahol mind bolondnak nézik, ráadásul emlékeztetni próbálják a szörnyű valóságra, amit legszívesebben örökre a feledésbe merítene.
– Chris… – kezdett bele újra a vele szemben ülő pszichiáter, Dr. Vincent Hills.  – Tudom, hogy ez most nehéz…
– Nem! Maguk bolondok… – jelentette ki a fiatal fiú, miközben egy pillanatra még a szemét is behunyta, hogy türtőztetni tudja magát. – Csak engedjenek haza a családomhoz! – duzzogott karba tett kezekkel, akár egy kisgyermek, miközben egy pillanatra sem vette le a tekintetét az előtte álló üvegasztalról. Mintha egy kis megnyugvást adott volna számára. Addig is volt valami, ami lefoglalta gondolatait a jelenlegi helyzetről. Úgy érezte, azzal, hogy csak az asztalt nézi, kizárkózhat a körülötte lévő szörnyű világból. Vagy ha az egész világból nem is, de a szobában történő fejleményekből mindenképp, és már az hatalmas könnyebbséget jelentett. Pontosan ez volt az, ami az elmúlt majd’ egy hónapban végig a vigaszt nyújtotta számára. Talán, ha ez az asztal nem lett volna itt, akkor már tényleg megbolondult volna. Akkor könnyen lehet, hogy sikerült volna bemászniuk a fejébe, és belé beszélni valami olyat, amiről hallani sem akar.
– Chris, nem mehetsz haza – folytatta türelmesen a negyven év körüli ember.
– Már miért ne mehetnék haza?! – vonta kérdőre a férfit felháborodottan, majd élesen felpillantott, és a tekintetével gyilkolni lett volna képes. Nem is csoda, hiszen semmivel nem tudtak volna neki több fájdalmat okozni, mint ezekkel a szavakkal. A szavakkal, amiknek a súlyát már nem bírja el. A szavakkal, amikkel mindig egy újabb és újabb darabot téptek ki a lelkéből. A szavakkal, amiket senki nem vonhat vissza, amiknek a jelentésével csakis neki kell megbirkóznia. Teljesen egyedül, pedig még mindig nem állt rá készen, hogy szembe nézhessen a valósággal. Nem, hiszen, ha csak egyszer is megteszi, akkor vége mindennek. Csak egyszer kell látnia a szörnyű valóságot, és soha többé nem tudja kizárni. Ha a mostani tagadott emlékekkel szembenéz, azt jelenti, hogy elbukott a csatában. Akkor mindent elveszít, ami valaha is fontos volt a számára. Mindenkit elveszít, akit csak szeretett.
– Nem mehetsz haza, hiszen a szüleid meghaltak… – zökkentette ki a férfi gyengéd, és empatikus hangja, miközben ösztönösen közelebb hajolt.
– Nem! – rázta hevesen a fejét a fiú. – A szüleim nagyon is élnek! – köpte ki dacosan a szavakat, bár a szeme könnybe lábadt, és még védekezőbben összefonta a karját a mellkasa előtt.
– Chris – kezdett bele ismételten a férfi, hogy már vagy ezredjére megpróbálja szembesítni a fiút a ténnyel – amit igencsak ideje lenne már elfogadnia –, hogy a szülei meghaltak.
– Elegem van ebből a szarból! – ugorott fel Chris indulatosan, miközben lassacskán már úgy szuszogott, akár egy felhergelt bika.
– Chris, ülj vissza, kérlek – kérlelte a pszichiáter türelmesen.
– Igen, és mégis minek?! – kérdezte undorral az arcán.
– Chris…
– Nem… – csóválta meg közönyösen a fejét. – Én erre nem vagyok kíváncsi… – fordított hátat, majd elindult az ajtó felé.
– Chris, lassan el kell fogadnod – szólt utána a férfi finoman.
A fiú dermedten megállt, és hitetlenül megrázta a fejét. Képtelen volt elhinni, hogy tényleg ezt művelik vele. Hogy nincs elég baja, még direkt fájdalmat okoznak neki. Türkizkék szemeiben könnyekkel, lassan megfordult, még ha isten igazából ez volt az utolsó dolog is, amit tenni szeretett volna.
– A szüleid meghaltak… – ismételte újból a férfi hatalmas együttérzéssel.
– Nem! – tiltakozott tovább Chris a kilincset szorongatva és, bár pontosan tudta, hogy minden szó igaz, teljes erejével tagadni próbálta. Bár ő maga is tudta, hogy mindez gyerekes, egyszerűen nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy szembenézzen mindazzal, ami vele történt. Mindazzal, amit nemrég át kellett élnie. Amit még most is kristálytisztán lát a szeme előtt…
– Chris? – állt meg a nő a lépcső alján, és hatalmas melegséget érezve a szívében, fiára pillantott, aki szokásához híven teljes mértékben el volt merülve a saját világában, élete legnagyobb szenvedélyében.
– Igen? – fordult hátra a zongoránál ülő fiú, viszont az ujjai még mindig kecsesen a billentyűkön pihentek.
– Nem kéne már lefeküdnöd aludni? – lépett oda a nő törődő szidalmazással, mire Chris enyhén elpiruló arccal az alsó ajkába harapott, és szégyenlősen lepillantva összedörzsölte a kezét.
– Na, fiatalember, úgy érzem, sikerült rátapintani a lényegre – vigyorodott el a nő, összekócolva a fia haját, aki viszont ekkor a kottára mutatott:
– Ezt még meg kell tanulnom – sóhajtott, majd már vissza is helyezte az ujjait a tökéletes pozícióba.
– Igen, de nem ma – ölelte anyja hátulról körül, és még a két kezét is gyengéd tiltással megragadta, Chris pedig mosolyogva felnézett az édesanyjára. – Késő van, feküdj le, az ösztöndíj megvár… – puszilta meg fia szőke haját.
– Ugyan már… – vörösödött el Chris arca, miközben szégyenlősen lepillantott az őt fogó kezekre. Bár már sokan elismerték a tehetségét, még mindig nehézkesen fogadta a dicséreteket, pedig ő maga is tisztában volt a képességeivel, de cseppet sem mert kérkedni vele.
– Elég a kishitűségből… – zökkentette ki az anyja, miközben biztatóan megpaskolta a vállát, aztán pedig játékos szigorúsággal hátrébb lépett. – Most pedig irány az ágy, mert holnap az isten sem fog tudni kirángatni onnan… – tárta ragyogó arccal az emelet felé a karját.
– Még egy perc, és megyek – nézett az anyjára könyörgő szemekkel. Bár tényleg hulla volt, a mai napra betervezett mennyiséget még nem teljesítette, így pedig hiába is feküdne le, képtelen lenne aludni, hiszen csak ezen kattogna az agya. Pontosan tudta, hiszen ilyenkor semmi másra nem tudott koncentrálni a néma csöndben és a sötét szobában, csak a fejében csengő ütemekre.
– Na jó – egyezett bele végül az anyja, hiszen ismerte a fiát már annyira, hogy tudja, ilyenben nem lehet vitatkozni vele. – De tényleg csak egyetlen perc – nyomatékosította.
– Igenis – válaszolta a fiú komolytalanul, majd vissza is fordult a zongorához.
– Jó éjszakát – puszilta meg finoman a nő még egyszer utoljára a fiát, aki azért még gyorsan reagált:
– Neked is…– ejtette ki halkan a szavakat, de már ismét teljes lényével a hangszerre koncentrált.
A fiatal nő a lépcsőről hátranézve, büszkén pillantott gyermekére, majd visszasétált a saját hálószobájukba.



A könyvet itt tudod megrendelni: