2018. szeptember 17., hétfő

Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Szeretném meg köszönni Diana Soto szerzőnek, hogy megjelenés előtt elolvashattam a könyvet. Sokáig nem tudtam mit is, kellene írni vagy, hogy írjam meg a véleményemet a történetről. Egy részt megrázó volt elolvasni ezt az életszerű történet.  Nem lehet elmenni e mellett a történet mellett, ezt el kell olvasni mindenkinek. 


Diana Soto:
Csak a bolondok boldogok



Tartalom:

Csupán 24 óra kell ahhoz, hogy a világ a fejetetejére álljon. Pákozdiék elsőre hétköznapi családnak tűnnek. Egy mindent tudni akaró anya, egy fotelbe ragadt apa és egy különleges titkot rejtő testvérpár. Ez a szombat reggel azonban véglegesen megváltoztatja az életüket. Elmegy az áram…
Mit rejt a valóság, ha rákényszerít minket a beszélgetésre?
Mi történik, ha nem tudunk többé az internet mögött elrejtőzni?


Véleményem
5/5

Nagyon elgondolkodtató volt az egész történet. Igazán tanulságos és életszagú volt. Olyannyira, hogy manapság mindenki valamilyen kütyüt használ már.
És én is közéjük tartozom. Illet annyira, mégsem mert hallássérültként lényegesebben könnyen kapcsolatot tartani más emberekkel. Viszont nem szabad elfelejteni azt sem, hogy nem a virtuális világban élünk. Ott nincs érzelem, érintés. Nincs aki, oda menjen az emberhez és átölelje a másikat csak úgy.
Ez a történet rávilágít arra, hogy mennyire függünk ezektől, Facebook,Twitter,Instagramm stb. Szinte nyilvánosan éljünk  az életünket. Nyilvánosan osztunk véleményeket, szidunk vadidegeneket, és sokszor összekeverjük a valóságot a virtuális világgal. Történet szerint 24 órára elmegy az áram s kénytelenek leülni egy asztalhoz és beszélgetni. Egymás szemében nézni és úgy elmondani kinek mi baja a másiknak. Ez idő alatt jönnek rá, hogy mi is hiányzik valójában. Hiszen nem tudnak likeolni stb. Csak simán beszélgetni egy hús – vér emberrel szemben. Riasztó volt ezt, így bele gondolni is, hogy valóságban is mennyire helyén való ez. S nagyon félő, hogy amit olvastam sajnos nem fikció, hanem valósággá fog válni mindez. Minden esetre nagyon érdekes és bátran merem ajánlani nektek ezt a történetet. 


Kedvenc idézet:

"Sosem késő. Küzdj, vagy add fel, de ne vesztegesd az időnket semmittevéssel."

"Az internet olyan, mint őrjöngő vadállat,veszélyes akkor is, mikor be van zárva. Majd, ha egy egyszer kiszabadul végre, felfalja a gyengét, mindent, ami béget."



Ha kiváncsi vagy a könyvre itt tudod beszerezni.
Megjelenés: 2018.Október. 18.