2018. szeptember 25., kedd

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Emy Dust

Még egy szerzőt sikerült elcsípnem, hogy mesélje el nekünk a történetét. A szerző jelenleg 9 kötetet, jelentettet, de hamarosan újabb 3 kötet fog megjelenni általa. Miként, hogyan lett író és legfőképpen honnan jött az ötlet. Remek szerző és egy remek Ismerjük meg a szerzőket következő rovatában Emy Dust kértem fel, hogy meséljen kicsit magáról, könyvekről és írói létről. Köszönöm, hogy elvállalta.



Emy Dust



A szerző eddig megjelent könyvei



1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

A harmadik xet taposom, Pest megyében élek kis családommal, van egy 14 éves fiam és egy 8 éves kislányom, valamint két kutyám. (akik kitesznek legalább még tíz gyereket) Az írás mellett jelenleg egy cégnél végzek ügyintézési tevékenységet.




2. Miért pont Emy Dust az írói neved?

Az Emy egyértelmű volt a nevem miatt. A Dust pedig hosszas gondolkodás után született meg. Nincs különösebb jelentősége, vagy nem fűződik hozzá semmi. Nem szerettem volna hosszú nevet. Utólag gondolkodtam el, amikor már megvolt az első könyvem, hogy magyarul azt jelenti por/porszem, így azt is mondhatom, hogy apró porszem vagyok a rengeteg kiváló magyar író között.  De egy apró porszem is képes nagy vihart kavarni.




3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Szerettem vagy is szeretek olvasni. Pár évvel ezelőtt felötlött bennem, milyen jó lenne a kezemben tartani a saját könyvem, így belevágtam. Nem terveztem, hogy majd több példányt fogok eladni belőle. Egy darabot szerettem volna a polcomon tudni. Egy nap megmutattam az írásomat és nagyon pozitív volt a visszajelzés, sokan szerettek volna belőle, ezért nem csak egy lett nyomtatva. Onnantól kezdve nincs megállás… 



4. Írásod célja..

Elsősorban a szórakoztatás.
Nem törekszem arra, hogy világot rengető okosságok legyenek a könyveimben, mégis azt gondolom, hogy mindegyikben el van rejtve valami, amiből tanulni lehet. Mindegyiknek van valóság alapja, csak éppen kiszíneztem. A sorok között ott van minden történetem mondanivalója, nagyon remélem, hogy ezt az olvasóim is észreveszik.




5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Nagyon sokáig titokban tartottam.  Az elején senkinek sem mondtam el. Először a párommal tudattam, nagyon meglepődött rajta, de bíztatást kaptam tőle, hogy csináljam. Anyukám csak akkor tudta meg, amikor megérkezett hozzám a saját példányom. Fogta a kezében a könyvet és többször is, megkérdezte, hogy „Tényleg te írtad?” 
Másnak nem mondtam el, a mai napig is sokan a családból, barátok közül nem tudják, hogy írok. Ha rákérdeznek, nem fogom letagadni, de nem is fogok eléjük állni, hogy bejelentsem. Már eljutottam addig, hogy nem titkolom, például a közösségi oldalamon a személyes profilomra is kiteszem, így könnyen rá lehet jönni, hogy a saját könyveim. Emlékszem volt olyan a kezdetekben, hogy amikor tudtam, hogy vendégek jönnek, elrejtettem, hogy ne lássák a könyveket.  Most már nincs ilyen. 

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Persze, hogy tervezek. Nemrég jelent meg két könyvem az Érzelmek túrája és a Vámpírok és farkasok. Abból a vámpíros két részesre van tervezve. Jövőre jönni fog a folytatás, de azon kívül még idén érkezni fog Zeynep, a török lányom, amivel, nagy izgalommal készülök. És nagyon rezeg a léc, hogy két részes lesz. Ott van még Randy, Követelt változás címmel, ő a rendőr srácok sorozatának befejező része egy nagyon nehéz témával. Valamint a csajos sztori Csalfa viszonyok címmel.





7. Vannak-e további terveid?

További terveim, hogy a jelenleg folyamatban lévő történeteket befejezzem, és hogy ti is megismerjétek. Ezen kívül messzebbre nem igazán tervezek, vagyis nem szoktam tervezni nagyon. Szeretném folytatni az írást, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

Köszönöm a lehetőséget.