2018. szeptember 10., hétfő

Csabai Márk: Nem tündérmese (Egy csibész naplója 2.)

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm továbbra is Álomgyár Kiadónak és Csabai Márknak a lehetőséget, hogy elolvashattam a legszórakoztatóbb könyvét. Viktor után Kicsi Rikki lett a legnagyobb kedvencem.  Már vártam, hogy végre elkezdhessem elolvasni a könyvét. Hamarosan újabb könyv véleménnyel fogok érkezni. 
 

Csabai Márk: Nem tündérmese
(Egy csibész naplója 2.)




Tartalom:

Na jó, tisztázzunk valamit: itt senki sem hülye, csak furcsán normális. Barabás Viktor Valentin, budapesti nagypofájú fehérgalléros csibész új kalandja az otthonának számító terézvárosi flaszterről indul és egészen Floridáig sodorja a kalandspirál. CIA, emberrablás, merénylet, csókok, káposztás pogácsa egy történetben? És mi kellhet még egy jó talpragasztáson és néhány korty pálinkán kívül, hogy egy ilyen kalandot sikerrel vegyél? Nők, jó barátok, élni akarás, véget nem érő humor és szarkazmus. Na meg igazi pesti kannibálok, akik az utcán köztünk járnak. Ha igazi izgalomra és humorra vágysz, olvasd el Viktor kalandját, ami talán igaz is?! 



Vélemény:
5/5

Jaj nekem... Ez a könyv úristen, de jó volt. Hihetetlenül mennyit nevettem. Kicsi Rikkit imádtam, csak úgy jöttek spontán a szövegei. Úgy veszem észre, hogy Viktor kicsit háttérbe szorult és Rikki került volna előtérbe.  Ami nem feltétlenül baj. Nagyon élveztem az olvasást. Viktor és Rikki újfent megint kalamajkába keveredtek, mikor nem ....Ugye?
Ahogy előző történetben épp, hogy sikerült kimásznia nem kicsi gödörből, újra sikerült vissza esnie. Mentségére legyen mondva egy nemzetközi bűnüldözési szerveknek kellett Viktor és barátai segítsége. S ugye valljuk be cseppet, sem megy minden könnyedén. Most szokásosnál nagyobb bajban vannak. Rájuk húznak több bűntettet és ehhez nem kevés meló lesz nekik felgöngyölíteni és tisztázódni az ártatlanságukat. Jó öreg Juszup és társai színre lépnek, hogy segítsenek Viktornak és Kicsi Rikkinek. Sok érdekes helyzet adódik, némi humorral megfűszerezve. Nagyon élveztem az olvasást. De régen nevettem jót. Szegény Viktor, hogy próbál minden nő neműt körbehálózni. Javíthatatlan Rómeó. Imádom a stílusát és azt is, hogy leglehetetlenebb szituációból is ki tudja verekedni magát. Szerző továbbra sem hagyta el a humorzsákját. Ajánlom ne is, hagyja el! (mosolygok)
Nemrég olvasás közben jöttem rá, hogy Juszup karakter melyik színészre is hasonlít, illetve képzeltem el magamban. Vinnie Jones színész ugrott be. Egy sorozatba láttam és egyből felkiáltottam: Jéé ez Juszup! Totál illik rá.  Egy szóval ez a könyv fantasztikus volt. Hamarosan a harmadik részének is neki állok és nem fogok megszabadulni a díszes társaságtól.

Kinek is ajánlanám? Szerintem 16 év feletti olvasónak, akik szeretik az akciót, krimit, jó poénokat és főleg azoknak ajánlom, akik kezükbe vették már Csabai Márktól előző könyveit.



Kedvenc idézetek:

- Hé! Rikki! Hová mész? Gyere vissza!
- Megnézem Vukot, cseszd meg! Megkérdezem, hogy van és mit csinál ,mióta nem filmezik! - legyintett - Mit csinálnék szerinted? Gombát szedek? Veled vagy nélküled, de kijutok ebből az istenverte dzsungelből!

- Talán álmos? - fordult Rikkihez a mindenható.
- Nem,Tamás vagyok, de a barátaimnak csak Rikki.

(...) Magyar Állami Űrkutatási és Fejlesztési Hivatal Veszprém megyei régióigazgatósága,rövidebb nevén Veszprém Megyei Állami Közútkezelő Kht.által tervezett,kettőezer -tizennégyben piacra került Ikarus márkájú holdjárók tesztelésére szolgáló néhol kopott, néhol kátyús ,néhol európai arcú 8-as út.

- Mi a franc ez? - hallgattam.
- Az biztos,hogy nem a kantáros gatyás Kisvakond túr! -hőzöngött. - Szerinted mi lehet? Elárulom ,ha nincs tipped. A metró az, te agysebész!




A könyveket itt tudjátok beszerezni:

Szeretettel vár minden kedves olvasót szerző a csoportjában is.