2018. szeptember 7., péntek

Kerstin Gier: Időtlen szerelem 1. (Rubinvörös)

Még tavaly nyáron volt lehetőségem könyvtárból kihozni mind a három részt. Nagyon örültem neki és azóta a kedvencemmé vált a könyv. Valamikor beszerzem magamnak sajátomként. Egyszer szeretném újra elolvasni.

KerstinGier: Időtlen szerelem 1.
Rubinvörös



Tartalom:

Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre – mint derült égből a villámcsapás – a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden! 
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon! 
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!


Véleményem 5/5

Hát eleinte döcögősen indult az olvasás. Egyszer félre is tettem. Viszont később folytattam, jól is tettem.  Nagyon jó. Izgalmas, fordulatos, humoros. Nagyon sajnáltam Gwendolyn-t. Hisz belecsöppent a családja legféltettebb titkában.  Az időutazás, mely visszarepít a múltba. Számomra elég érdekes volt a történet. Tetszett. Szinte lapoztam, faltam a betűket. Hogy mi jön még, milyen meglepetés van. Sajnos a történet végére több a kérdés, mint a válasz. Talán a második kötetben megkapom. 
Gideon eleinte tényleg egy pöcs volt. De az utolsó lapoknál éreztem, hogy megváltozik. Többi szereplők?? Hát az anyja kicsit naiv volt, hogy azt hitte, meg tudja védeni a lányát. Titok sosem fog örökké titok maradni. Glendát utáltam. Charlotte-t sajnáltam,szerencsélten.

Összességében egy könnyű kis olvasmányt kaptam. Igaz nem az én korosztályomnak íródott, de nagyon tetszett.

Minden fiatalnak ajánlom, aki szeretne kicsit is álmodozni



Kedvenc idézetek:


"Még, hogy én irigykedek? Erre a puhány alakra? 
– Igenis irigykedsz. Mert Mr.Whitman a legvonzóbb, legférfiasabb, legokosabb heteroszexuális férfi a világon. És mert mellette te csak egy buta kölyök vagy! 
– Köszönöm szépen a bókot – szólalt meg Mr.Withman. Észrevétlenül bukkant fel mögöttünk, hóna alatt egy köteg papírral és persze most is – mint mindig – lélegzetállítóan jól nézett ki. (Bár meg kell hagyni, hogy volt valami mókusszerű a megjelenésében.) Cynthia arca vörösebb lett, mint a paprika. Őszíntén megsajnáltam."


"– Amikor rám néz azzal a nagy, barna szemével, mindig úgy érzem, mogyórot kell adnom neki – mondta egyszer Leslie. Ez a késztetés odáig fajult, hogy parkban szaladgáló, mogyoróért kuncsorgó mókusokat többé már nem mókusoknak nevezte, hanem „Mr.Whitmaneknek”. Furcsamód ez a szokás valahogy rám is átragadt, és attól kedve már én is folyton így szóltam, ha közelebb ugrált hozzánk a mókus: – Jaj, oda nézz! Milyen cuki az a kis pufók Mr.Whitman!"


A könyvet itt tudjátok beszerezni: