2018. szeptember 8., szombat

William R. Forstchen: Egy ​másodperccel később (Később 1.)

Ezt a könyvet még tavaly vettem Libri Könyvesboltban. A tartalma fogott meg nagyon, gondoltam megveszem. Majd kiderül milyen lesz. S milyen jól tettem. Nagyon megrázó volt a történet. Ezt mindenképpen el kell olvasnia mindenkinek.


William R. Forstchen
Egy ​másodperccel később (Később 1.)



Tartalom:

Terrortámadás éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel. 

Egy háború, melyet egyetlen másodperc alatt elveszít Amerika, egy háború, mely a középkorba robbantja vissza a világ legerősebb országát. Nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban a gyógyszerek, őrjöngő bandák uralják az országot, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Mit tehet ebben a helyzetben egy volt katona, aki meg akarja menteni a családját, a hazáját, ha úgy tetszik, a modern civilizációt?

Az amerikai Kongresszus folyosóin már megjelenése előtt úgy emlegették a regényt, mint az apokaliptikus thrillert, melyet minden amerikainak el kell olvasnia. A történetet a Pentagonban is reálisnak nevezték, a fegyvert pedig úgy tartják számon, mint amely egyetlen pillanat alatt térdre kényszerítheti az Egyesült Államokat.

Vélemény

5/5

Már jó régen befejeztem ezt a könyvet. S azt mondhatom soha ilyen jó könyvet, nem olvastam el. Bele gondolni is rossz, hogy valójában mi lenne, ha nem volna áram. S bele gondolni kik halnának meg elsőként. Borzasztó. S az is mivé válik az ember erkölcstelenül s finomabban, fogalmaztam. A történet arról szól, hogy teljesen földre kényszerítették Amerikát. Amerika, ahol szuperhatalom volt, de már nem az. Egy EMP fegyverrel sütöttek ki minden elektromos hálózatot. Repülők, autók, mikrók minden tönkre ment. Minden, ami valaha árammal lett ellátva. Amerika visszalépett a sötét középkorba. Valami elképesztő módon, valósághűen ábrázolta az egész történetet, hogy mi történhet akkor, amikor nincs energia, nincs ami működtetné az országot. Bele gondolni is szörnyű, ha ez mindez valósággá válik. Ahogy olvastam a könyvet felötlött bennem, hogy úristen mennyi mindent kellene felhalmozni, hogy az ember túléljen egy ilyen katasztrófát. Elképzeltem egy világot magamban, hogy az emberek, miként hatna egy ilyen támadás. Mennyire kifordulna önmagából. Szerző mesterien írta le az emberek érzelmeit, tetteit, a gondolkodás módját. Miként próbál talpra állni. Feszültséget, izgalmat teremt. Alig tudtam letenni a könyvet, annyira olvastatta magát. Többet és többet szerettem volna tudni. Csak, hogy kiderült nem egy könyves történet, hanem még két része van. Ami nekem sikerült beszereznem mind a kettőt. Csak időt kell szakítanom, hogy elolvashassam. Meg tudjam mi lesz a szereplőkkel. A szerző durván és cseppet sem szívderítően írta meg, amihez csak gratulálni tudok. Mert ez messze legjobb volt a témában. Néhol megszakadt a szívesem egyes jelenetek miatt, máskor meg dühös voltam… Kettős érzelem ment végbe bennem. Nem tudtam elvonatkoztatni, mennyire nem lehet ez fikció. Mennyire nem lehet félvállról venni az energiához való függőségünket.


Bátran merem ajánlani, aki szereti posztapokaliptikus,thriller történeteket.


A könyvet itt tudod beszerezni: