2019. március 16., szombat

Utazókönyv: Emilly Palton: Néma bűnök

Az utolsó utazókönyvet olvastam el a napokban, köszönöm Emilly Palton szerzőnek a lehetőséget, hogy útjára indította Néma bűnök c. könyvet és lehetőségem volt elolvasni. Azt kell, hogy mondjam nem egy könnyű könyvet, kaptam kézhez. Egy önéletrajz, memoár a szerző egyes életszakaszairól mesél el. Hol szívszorító, hol pedig vicces történetet mond el a maga humorával és szarkasztikus módjával. Bővebben lentebb olvashatod a véleményemet.


Emilly Palton
Néma Bűnök



Tartalom:

 Nehéz lehet az élet egy olyan családban, ahol az ember fiúnak készült, de lánynak születik. Az anyai szeretet, mint olyan, csak egy eltorzult, hideg formában létezik, ha egyáltalán van, míg az apa nem riad vissza a gyermek bántalmazásától sem. A családon belüli erőszak nagyon is valós, erre pedig E. Palton önéletrajzi regénye a Néma bűnök egy kiváló bizonyíték.

Vélemény
5/5

Mikor először megláttam a könyvet, féltem tőle. Nem tudom miért. Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen. De mikor a szerző a csoportba ki tette, hogy utazókönyvet indít, rögvest jelentkeztem rá.
És most itt vagyok. Kiolvastam, és írnom kellene róla véleményt. Kicsit gondban vagyok, hiszen egy memoár, mesélős történet szerző egyes életszakaszaiból olvashattam el.
Néha volt vicces rész, máskor szinte tapintható volt a feszültség. Számtalan film, sorozat és könyv készült már családon belüli erőszakról, mint fizikai, és mint lelki terrorról. Sajnos mi magunk nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy ítélkezzünk. Mert azt tudja milyen ebben lenni, aki átélte már. Emilly átélte s ezt vetette papírra az érzéseit, gondolatait…. Igazából zavarban is vagyok, hogy mit is kellene, illetve illene írnom erről a történetről. Emilly olyan, mint én. Őszinte és szókimondó. Nem fél attól, hogy a környezete mit szólnak. Egy élmény volt elolvasni. Szívből tudom ajánlani a könyvet, aki szereti memoárokat, önéletrajzot olvasni. Számomra könnyű olvasmány volt, noha nagyon féltem, hogy milyen lesz. Függetlenül attól, hogy egyes részeken olyan érzésem volt, mintha engem vágtak volna pofon. Nagyon átéreztem azt a jelenetet. Nem mondom, hogy hasonlókat éltem át, de annyit elmondhatok, tudom, mit érezhet. Kíváncsian várom szerzőtől a folytatást. Bízom benne, hogy boldog véget add az élet számára.  

Még egyszer köszönöm az élményt! 


A könyvet itt tudjátok beszerezni: