2019. június 1., szombat

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Tomor Anita

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatot kissé elhanyagoltam mostanság,de újra visszatér és igyekszem minél több szerzővel interjút készíteni. Most pedig fogadjátok sok szeretettel Aranykönyv díjra jelölt Tomor Anitát. Tomor Anitának számos nagy sikerű könyvei jelentek már meg az elmúlt években.

Helló újra, kedves exem! vagy a Nyolc éjszaka, illetve sorozatként induló könyvei az Álmodtam már róla (Álmodtam már rólad 1.) és Még mindig rólad álmodom (Álmodtam már rólad 2.) és hamarosan júniusban megjelenik a harmadik része, Most már együtt álmodunk címmel, amit nagyon várok. Emellett egy nagyon érdekes történetet írt Anita a Sugar Daddy címmel, tavaly nyáron jelent meg.


Köszönöm Anita, hogy elfogadtad a felkérést. További sok sikert és sok – sok könyv megjelenését kívánok!


Tomor Anita

1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Két gyönyörű gyerkőc anyukája vagyok, és van egy csodálatos férjem. Most már talán tényleg kimondhatom, hogy író vagyok, mégpedig többszörös bestselleríró. Sokáig nem mertem ezt kimondani, de talán hat megírt regény után, most már tényleg nyugodt szívvel mondhatom ezt ki. Romantikus regényeket írok felnőtteknek, mindemellett vannak gyerekeknek szóló mesekönyveim és ovisoknak készült foglalkoztató füzeteim is. Óbudán élek a családommal. Imádok utazni, olyan országokat, tájakat felfedezni, ahol még nem jártam.

Az eddig megjelent könyvei

2. Miért pont Tomor Anita az írói neved? (Ha esetleg írói álnév lenne?)

Ez nem csupán írói név, ez a saját nevem. Ezen a néven születtem. Annak idején rengetegen mondták nekem, hogy válasszak valamilyen külföldi írói álnevet, mert az emberek előbb szavaznak bizalmat egy külföldi bestseller szerzőnek, mint egy magyarnak, de valahogy úgy voltam vele, ez vagyok én, ha jók a regényeim, úgyis olvasni fogják őket, teljesen mindegy, hogy hívnak engem.


(Kovács Ági)

3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Magyar-történelem szakos tanárként végeztem az egyetemen. Mindig is imádtam a könyveket. Rengeteg időt töltöttem gyerekkoromban, könyvtárakban, ha csak tehettem, olvastam. Az egyetemen a sok tanulás, a zh-k, a szigorlatok mellett kevés időm maradt arra, hogy olyan könyveket is olvassak, amelyek úgy igazán elvarázsolnak és kikapcsolnak. Az államvizsga utáni elhatároztuk a barátnőmmel, hogy az első utunk az első könyvesboltba vezet, és csak romantikus könyveket fogunk azon a nyáron olvasni. Olyannyira beleszerettem ezekbe, a történetekbe, hogy egy nap azt vettem észre, hogy a gép előtt ülök és a saját történetemet, írom. Valahogy úgy éreztem, elfogytak a jó könyvek, és egyszerűen, muszáj írnom magamnak egy olyan regényt, amit én magam sem tudok letenni, amire akkor és ott a lelkemnek szüksége volt, így született meg az első regényem, az Álmodtam már rólad. Azóta pedig, ha csak tehetem, folyton írok.

4. Írásod célja..

Nem feltétlenül mondanám azt, hogy szándékos célja lenne az írásomnak. Egyszerűen csak kikívánkoznak belőlem ezek a történetek. Szinte filmszerűen látom magam előtt őket. Előbb csak az alapötlet, egy apró foszlány jut eszembe, aztán pillanatok alatt történetté válik a sztori, amint továbbgondolom. Imádok együtt gondolkodni a szereplőimmel, imádom, hogy írás közben képzeletben messzi tájakon, hatalmas metropoliszokban járhatok, ott, ahol már korábban fizikailag is jártam, amelyek annyira megfogtak, hogy ihletet adtak egy-egy regényhez. Kicsit olyan ez nekem, mintha otthon az íróasztalnál ülve is folyton utaznék. Én láthatom először a főszereplők közti kezdeti fellángolást, majd a civakodásukat, az első csókjukat; minden kis apró komiszságot, üzenetváltást személyesen felügyelhetek, és ezt szerfelett élvezem. Rettentő nagy felelősség is egyben az írás, hiszen a főhősök minden egyes cselekedetéről és lépéséről én döntök. Rajtam múlik, hogy összejönnek-e, vagy hogy épp összevesznek, hogy együttmaradnak-e vagy szakítanak, hogy aztán újra kibékülhessenek. Az írás szerintem a legizgalmasabb munka a világon.

5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

A gyermekeim beleszülettek ebbe, szerintem ők még igazán fel sem fogják ezt, csak annyit látnak, hogy anya sokszor ír, van, hogy éjszakákon át pislákol a lámpa fénye a dolgozószobában. Az író-olvasó találkozókat és a dedikálásokat viszont nagyon élvezik. Hiába van, hogy sokat kell várniuk rám, mindig mondják, hogy inkább eljönnek velem, mert addig is út közben együtt vagyunk. A párom pedig szerintem irtó büszke rám. Ő is bölcsészként végzett ugyanazon az egyetemen, ahol én. Ő is imádja a könyveket. A legjobb érzés a világon, hogy elmondhatom, hogy az első, aki el szokta olvasni a regényeimet az ő és persze a legjobb barátnőm.

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Június végén jelenik majd meg a következő regényem, Most már együtt álmodunk címmel. Ez könyvem az első regényem, az Álmodtam már rólad és a Még mindig rólad, álmodom folytatása lesz. Novemberben pedig egy merőben új történetet hozok majd Irány Hollywood! címmel.


2019.június vége

2019.November

7. Vannak-e további terveid?

Rengeteg ötlet van a fejemben, alig várom, hogy mind megvalósíthassam. Szeretnék még sokat utazni és jobbnál jobb regényeket hozni az olvasóknak. Remélem, minden regényemmel tudok egy pici örömet csempészni mindenki életébe.


A könyeket itt tudjátok beszerezni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése