2020. április 30., csütörtök

Fodor Zsana: Elhúztam, anyátok - "Kalandozások a tiltott paradicsomban."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Erawan Kiadónak és Fodor Zsana írónőnek, hogy elolvashattam nemrég megjelent könyvét, Elhúztam, anyátok címmel. A borítója alapján döntöttem, hogy ezt el szeretném olvasni. Megtisztelő számomra, hogy írhatok a blogomon, erről a nem mindennapi történetről véleményt.


Fodor Zsana:
Elhúztam, anyátok


Tartalom:

Clarissa ​néhány napja úgy érzi, valami gond van vele. Méghozzá éppen éjszaka törnek rá viharos vágyak. Így, közel a negyvenhez, tippelgetni kezd: ugyan mi lehet a gondjai hátterében? Ilyen az, amikor a kapuzárási pánik beköszön? Vagy talán máris a menopauza szórakozik vele? Tanácstalan: mi a jó nyavalya fészkelhette be magát az álmaiba, felborítva lelki egyensúlyát, mígnem barátnője, Rose ki nem rángatja otthonról, és el nem viszi egy beachbuliba. Ott aztán minden világossá válik számára… Berlin zártkörű bulijaiba keveredni olyan kalandokat jelent, melyekről eddig álmodni sem mert. Vagyis de. Pont ez a baj… 
Peter nem veszi észre az előjeleket, ugyanis felesége, Clarissa nagyon jól titkolja gondjait. Egy nap azonban, az éjszaka közepén, ott találja magát a közepében. Felesége olyat mutat neki, amitől tátva marad szeme-szája. Ettől kezdve fenekestül felfordul addigi nyugodt életük. Peter nem győzi kapkodni a fejét. Támogatja ugyan Clarissa döntéseit, ám olyan lapokat dob elé az élet, melyek megingatják hitében. Még az is lehet, hogy enged a csábításnak. Csak egyszer. Talán megérné kipróbálni, milyen szolgáltatást nyújt Sisy, az eszkortlány, aki nem mellesleg Clarissa barátnője, ráadásul Peter barátja, Carl eszkortcsaja. Mi lesz ebből…?

Véleményem
5/5

Hűha! Ez igazán jó kis történet. Egyszerre szórakoztató és szomorú volt számomra.
Szórakoztató, mert nagyokat bénáznak a főszereplőink, szomorú, mert nagyon rávilágít arra, hogy mennyire nem tudnak egymással kommunikálni. Elképesztő, hogy ennyi év után derülnek ki, hogy mit is akar a másik. Viszont jó pont, hogy abszolút nem a válás mellett döntöttek. Annál inkább saját maguk hozzák helyre a dolgaikat, avagy barátokkal, jobbik esetben... Vicces helyzetek, komikus párbeszédek tömkelege… De jó is lett volna azt, arcot látni, ahogy megvilágosodnak.
Fodor Zsana első könyveként engem megfogott, oda szegezett és kikapcsolt. És elgondolkodtam, hogy milyen jó is lenne, ha valóságban is példát vennének a párok, Peter és Clarissa párosukon. Nem elfutnak, hanem együtt megoldják a problémát. Közel a 40-hez inkább leülnek és megbeszélik, átbeszélik a dolgokat. Az, azért nem mindegy ennyi házasságban eltöltött időt érdemes-e felrúgni. Olvasás közben felötlött bennem, hogy ha pasiknak van kapuzárási pánik, nőknek nincs??
Szóval ezen meditálok, rajta.
Roset nagyon nem kedveltem, de megértettem mit miért tette. Carlt, hát most mit mondjak... tipikus pasi. Gyerekek tök cukik, aranyosak és imádom, amikor egy történetben benne vannak. Sisy viszont érdekes egy nőszemély. Nem is hallottam erről az alexitímia betegségről, ennek utána is járok. Bár volt róla szó, de úgy érzem, többet kell tudnom.

Maga a történet szuper, kikapcsolt. Nem volt unalmas egyáltalán. Érezhető, hogy ez a történet nem légből kapott, hanem utána is járt a dolgoknak az írónő. Párkapcsolatoknak, érzelmeknek stb. Bízom benne, hogy nem ez lesz az első kötete az írónőnek és továbbra is fog írni.


Minden esetre én szívből ajánlom nektek ezt a kötetet, igazán ki tudd az ember lánya kapcsolódni., észre sem veszi, hogy elrepül az idő és máris ki lett olvasva.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése