2020. július 29., szerda

Beleolvasó: Fróna Zsófia: A fegyverforgató - Fegyverek Háza ("A farkas kitartóan vonyított. Megaira a fejére szorította a párnáját és próbált visszaaludni, de az állat átható hangja úgy tört át az anyagon, mint kés a vajon")

Blogomra újabb szerző könyvéből fogok osztani nektek részleteket. Személyes kedvenc történetem, Fróna Zsófia: A fegyverforgató - Fegyverek Háza című kötetéből hozok részletet. Megismerhetitek Megairát és családját, illetve az iskolát is, ahová be fog kerülni. A történet tartalmaz izgalmakat, rejtélyeket és titkokat is. Bízom benne, hogy nektek is nagyon fog tetszeni, ahogy nekem is és kedvenc lesz nektek.


Fróna Zsófia:
A fegyverforgató – Fegyverek Háza



Tartalom:
Egy lány. 
Egy farkas. 
Egy tőr. 
Egy történet…
A harcos lélek küzdeni fog a végsőkig, a gyenge feladja, mielőtt célba érne. 
A tizenhét éves Megaira feszegeti saját határait, mindent megtesz, hogy kiderítse, mire hivatott. 
Miközben próbál rájönni, valójában hová tartozik, rejtélyes meghívást kap a Fegyverek Házába. 
Vajon az a sorsa, hogy fegyverforgatóvá váljon? 
Ahhoz harcos lélek kell, Megaira azonban még soha életében nem emelt kezet senkire. 
Megállja majd így a helyét? 
A válaszok keresése közben rájön, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak veszélybe sodorva a világot, amibe csöppent és a jövőjét, ami felé eddig csupán pár lépést tett. 
Lehet egy békés természetű lányból fegyverforgató? 
Tényleg ezt a sorsot szánták neki, vagy valami egészen mást? 
Meg tud küzdeni a rá leselkedő veszélyekkel, vagy elbukik?
A tét hatalmas, sikerén vagy bukásán több múlik, mint gondolná…


ENGEDÉLLYEL

1. fejezet

A farkas kitartóan vonyított.
Megaira a fejére szorította a párnáját és próbált visszaaludni, de az állat átható hangja úgy tört át az anyagon, mint kés a vajon.
Felült, és az órájára nézett: hajnali egy volt. Elmormolta az összes szitkot, ami így álmosan eszébe jutott, és az ajtó felé csoszogott.
Épp csak résnyire nyitotta a szemét, így nem vette észre, hogy Sarah, a mostohahúga, a folyosón hagyta a papucsát. Orra bukott benne, és úgy terült el a földön, mint egy béka. Most már nem csak a farkast szidta, hanem a húgát is.
Nem tartott tőle, hogy bárkit is felébresztene a házban, ugyanis rajta kívül nem volt otthon senki. Nancy, a nevelőanyja, tornaversenyre vitte a húgát. Nancy nagyon lelkes szurkolónak bizonyult, ha a lányáról volt szó. Szvetlána pedig… nos, mint rendesen, Megairának fogalma sem volt róla, a nővére épp hol van.
Vajon ha ő is elmúlik húszéves, Nancy majd vele is megengedőbben viselkedik, vagy ez valami olyasmi, ami kizárólag Szvetlánának jár?
Feltápászkodott, majd leóvakodott a lépcsőn, figyelve, hogy el ne essen még egyszer – a házukban bármerre heverhettek széthagyott holmik.
Egyenesen a nappali felé vette az irányt, ahonnan ajtó nyílt a kertre. A szoba oda néző oldala egyetlen nagy üveg tolóajtóból állt, így Megaira már a küszöbről látta, hogyan járkál a hatalmas állat fel s alá az üvegfal másik oldalán.
Az európai farkasnál kétszer nagyobb állat kísérteties látványt nyújtott a hold vékony sarlójával és a pislákoló csillagokkal a háttérben. Megaira jól ismerte; ez már nem az első alkalom volt, hogy találkoznak, de az otthonánál ritkán jelent meg. Amikor a farkas meglátta Megairát, megtorpant. Orrával az ajtó felé bökött és halk morgást hallatott.
Megaira egy darabig csak nézte az ideges állatot, azon töprengve, mit keres itt. Mintha…
– Te be akarsz jönni? – suttogta a lány hitetlenkedve.
Alighogy kinyitotta az ajtót, a farkas helyből átugrott a feje fölött. Morgott, vicsorgott, és Megaira dulakodás hangjait hallotta. Azonnal megpördült; az állat egy sötét ruhás, maszkos alakkal küzdött. A férfi felemelte kezét. Egy kés pengéje csillant meg a hold fényében, aztán a farkas a szekrénynek taszajtotta az idegent. Valami leesett, és hangos csörömpöléssel összetört. Megaira lába a földbe gyökerezett félelmében, nem tudta mitévő legyen, csak meredten bámulta a küzdelmet. Az alak most az állatra támadt, de a farkas belemart a karjába, amitől a férfi fájdalmasan felordított. A kés tompán koppant a nappali padlóján.
Megaira szíve a torkában dobogott, ahogy a magas alakot bámulta.
A farkas hátrált kissé, az idegen pedig megragadta a lehetőséget és elrohant. Megaira hallotta, ahogy kivágódik a bejárati ajtó, majd a sebes léptek hangja elhalkul.
Ekkor rájuk telepedett az éjszaka súlyos csöndje. Megaira lerogyott a földre. A betörések nem voltak mindennaposak errefelé, bár épp pár napja mondták a hírekben, hogy a szomszédos utcában kiraboltak egy házat… Brandon nyugodt kisváros volt, ahol egy ilyen esemény szenzációnak számított.
Megaira mindig is azt hitte, vele ez sohasem történhet meg, hisz’ ilyenek mindig csak másokkal történnek, erre tessék!

A könyvet itt tudjátok beszerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése