2018. március 12., hétfő

Csabai Márk: Egy csibész naplója

~~~ Recenzió ~~~

Csabai Márk: Egy csibész naplója 
(Egy csibész naplója 1)


Érkeztem egy újabb véleménnyel. Ezúttal Csabai Márk: Egy csibész naplója (Egy csibész naplója 1) c. könyvét olvastam el. Mely ezúton is szeretném meg köszönni Álomgyár Kiadónak és Csabai Márknak a lehetőséget, hogy elolvashattam e cseppet sem unalmas könyvet. 


Csabai Márk: Egy csibész naplója 
(Egy csibész naplója 1)



Tartalom:

Keményfiúk, keményzsaruk, maffiózók népesítik be Csabai Márk könyvét, mely a Nemzeti Nyomozó Iroda egy nagy nemzetközi droghálózat elleni hadműveletének ezerrel pörgő, lebilincselően érzékletes leírása . 
Veszélyes élet a csibészé, minden órája izgalmakkal és meglepetésekkel van tele. A történet oly hitelesnek tűnik, hogy akár igaz is lehet, bár sem a nemzetközi alvilág királyai, sem a Nemzeti Nyomozó Iroda ügynökei nem igazán kedvelik, ha megismerik őket. A kivétel Gabriella, a Széplábú, mert ő eleve nyomozótisztként mutatkozik be. És még ő sem feltétlenül az, akinek mondja magát… 
Naplóírónk jóeszű, vitriolos és mégis szellemes tollú, a szervezett bűnözés csapdákkal teli világában otthonosan és mégis amatőrként szemlélődő pesti vagány, aki stílust Raymond Chandlertől és Rejtő Jenőtől tanult. Témája a budapesti Nagykörúton és a római Via Veneton termett. Figurái pedig egyenesen a terézvárosi aszfaltról sétáltak be az utóbbi évtizedek egyik legizgalmasabb magyar krimijébe.




Véleményem: 
5/5

Egy igazán izgalmas és olvasmányos történetet kaptam. A leírás alapján igaz történetet tartalmaz. Jó volt elolvasni a történetet, hiszen sok minden történik főszereplőnkkel, azaz Viktorral. Belecsöppen egy igen csak cseppet sem veszélyes helyzetbe.  Lóverseny fogadásból egészen Rómáig tartó eseményeken sodródik Viktor. Ahol közben megismerhetjük barátját Bót majd Juszupot. Később kerül képbe Kicsi Rikki, akit nagyon megszerettem történet végére. Viktort, azt hiszem, nem kell félteni. Bármilyen slamasztikában van, mindig kivágja magát egy - egy beszólással. A szerző most sem hagyta otthon humor zsákját. Csak úgy sziporkázóan hatottak.  Néha nevettem is egy-egy poénon. Viszont voltak olyan részek, ahol igen csak szomorkás volt. Ilyen volt pl. Gabriella eltűnése, Bó halála. Juszupot pedig hiányoltam a történetben. Az olvasó is, észrevétlenül is sodródik a történettel, hiszen az elején még ló versenyről indult minden. S lám Rómában is érkeztünk. Eseménydúsan telt Viktor és Rikki élete. A történet végére kiderülnek melyik ellenfél, térfelén tartózkodnak Vikor és Rikki illetve Gabriella. Viszont minden esetre kíváncsi lennék a következő történetre.  Le kell szögeznem, hogy az első és második kiadású könyvet nem olvastam, így újdonságként kezdtem el olvasni. A könyv harmadik kiadását éli és ráadásul felújított, átírt változatott, kap kézhez az olvasó. Bátran ajánlom a könyvet 15 év feletti korosztálynak. Viktor élete azt hiszem, nem lehet elmondani, hogy unalmas életet él. Inkább jellemezném azzal, hogy pillanatnak él.

Kedvenc idézet, jelenet:

"- Jól sejtettem, maga valóban egy barom – sóhajtott.

 - Csak ennyi?

" - Megvan! Tudom! - csattantam fel diadalittasan. - Maguk azok, akik bazi nagy fekete autókkal cirkálnak a városban, és átmulatott éjszakák után elkábult politikusokat kísérnek szirénázva a börtön helyett a Parlamentbe vagy a Honvéd Kórház szupertitkosan őrzött nemibeteg - gondozójába. Közben folyamatosan attól tartanak, hogy valami történni fog kis hazánkkal, ezért jó mélyen belenéznek mindenkinek a seggébe, aki nem áll vigyázzban."

" - Cseszd meg ! Tudod, anyám már rég megmondta, hogy messze kerüljelek el. Jobb tőled távol, mert úgy vonzod a bajt, mint a kenőpénzt. Hogy miért nem hallgattam rá?!"


A könyvet itt tudod megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése