2018. március 1., csütörtök

Nyeremény könyvem érkezett, Patik László: Anna,édes címmel

Nyeremény könyvem érkezett ma, Patik László: Anna, édes c. könyvét nyertem meg. Így be is mutatom nektek. Ezúton köszönöm Bartus Annának a lehetőséget, hogy játszhattam. Amint végzek a recenziós könyvekkel, neki fogok majd állni ennek a könyvnek. Hiszen csupa jót olvastam róla. A történet is igazán felkeltette az érdeklődésemet. Szóval köszönöm szépen a nyereményt.


Patik László: Anna, édes

Tartalom:Anna ​csak élni szeretné az életét. Arról nem tehet, hogy beleszeret egy nála harminc évvel idősebb férfiba. Legalább lenne gazdag! A mama persze tudja, mitől döglik a légy. Lánya már rég magazinok címlapján viríthatna, jómódú pasikkal flörtölhetne, és ehhez természetesen az ő tanácsait kérhetné ki. A fitt ötvenes hölgy saját kispolgári miliőjében a legnagyobb úriasszony. Különlegeseket főz, és érdekes módon egyengeti lánya karrierjét. Így aztán a család kapcsolatba kerül felsőbb körökkel, majd belekeveredik egy kis hamisítási ügyletbe. Mindezt végigkíséri Márta néni, aki egy érintés alapján tudja, kinek mennyi az adótartozása, és ki ül majd kinek a bűnéért. Anna egy igen jól sikerült kalandja után titokban világsztár lesz, a papája egy másik véletlen folytán magas pozícióba kerül. Aztán hirtelen mindenkinek fenekestül felfordul az élete. 
Patik László nagyon is aktuális őrült meséje pillanatról pillanatra más és más szituációba sodorja az olvasót. Mintha egy szürreális, tragikomikus magyar rémálom kellős közepébe csöppentünk volna: szorongunk, miközben folyamatosan röhögünk magunkon, a kisszerűségünkön, és azon, hogy nálunk ez az egész nem is annyira abszurd.


A könyvet itt lehet beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése