2018. március 28., szerda

PROBLEMS OF BOOKAHOLIC TAG

Olvassunk együtt Bloggere kihívott engem egy Book tag kitöltésre, amit örömmel meg is csinálom. Köszönöm a kihivást.






PROBLEMS OF BOOKAHOLIC TAG



Van kismillió olvasatlan könyved. Hogyan döntöd el, melyiket olvasod el legközelebb?

Ági: Sorsolással. Most ez az új marhaságom. Kis cetlikre írom a könyv címeket ,egy dobozkában beteszem és kihúzom.

Már elolvastad egy könyvnek több, mint a felét, de nem tetszik. Folytatod, vagy abbahagyod?

Ági: Ez nagyon ritkán fordul elő. Ha mégis akkor végig olvasom. Talán egyetlen egy könyv van, amit tényleg abbahagytam. Tabitha Suzuma: Forbidden c. könyv ,amit abbahagytam.


Közeledik az év vége és még mindig nagyon távol vagy az olvasási listád teljesítésétől. Mit teszel?

Ági: Semmit. Szorgalmasan olvasok tovább. Legfeljebb átmegy a másik évben is pár darab. Amúgy még nagyon az elején vagyunk.. Hehe..

Egy könyvsorozatnak, amit imádsz, nem egyeznek a borítói. Hogyan kezeled?

Ági: Igazából nem nagyon érdekel annyira a borító. Csak a történet. Jelenleg Laurell K. Hamilton : Anita Blake sorozatot gyűjtöm annak elég jók a borítói. Bár régóta van jelen könyvesboltokban stb.

Minden ismerősöd-imád egy könyvet, amit te gyűlölsz. Kivel beszéled meg, aki szerinted a te oldalara állna?

Ági: Senkivel. Miért is kellene elvennem a kedvét? Ha neki ez a kedvence, hát hadd legyen. Az, hogy én utálok egy adott könyvet, nem jelenti, hogy más nem szereti.

Nyilvános helyen olvasol, és nagyon felzaklat a könyv, annyira, hogy sírni kezdesz. Mit kezdesz magaddal?

Ági: Nah, hát az nehéz helyzet. Igyekszem jól kipislogni. Még a végén dilisnek néznek. Így is ferde szemmel néznek, ha hangosak nevetek.




Egy könyvnek, amit nagyon szeretsz, most jön ki a folytatása, de te már nem emlékszel egészen az előző részre/részekre. Mit teszel, újraolvasod az előző részt/részeket, vagy keresel róla egy összefoglalót a neten, vagy kihagyod a folytatást, vagy bestresszelsz… stb?

Ági: Újraolvasom, mese nincs. Ilyenkor nem zavar. Mert jó újraolvasni.

Nem akarod kölcsönadni a könyveidet senkinek. Hogyan utasítod rendre udvariasan azt, aki mégis kölcsön akar kérni tőled egyet?

Ági: Tudják, hogy én nem adok senkinek egy db könyvet sem. Egyszer már oda adtam valakinek, azóta többé nem kaptam vissza. Meg aztán, tessék megvenni. Ha én költöttem rá, költsön az illető is.

A hónapban már öt könyvnek kezdtél neki, és egyiket sem fejezted be. Hogyan jutsz túl az ezen az olvasási válságon?

Ági: Olyan nincs, hogy ne tudjam befejezni max 3 nap alatt, kiolvasom, ritka esett 1 hét. De nincs befejezetlen könyv.



Nagyon sok könyv jelenik meg mostanában, ami érdekel, és majd meghalsz, hogy olvashasd. Mit csinálsz? Hányat veszel meg ezek közül?

Ági: Jelenleg most Emy Dust könyveit szeretném megvenni Áprilisban. Utána sorba a többiekét. Listát vezetek melyik könyv mikor jelenik meg és aszerint tervezem ,hogy meg tudom-e venni vagy se.

Végre sikerült megvenned a könyveket, amiket nagyon szerettél volna, és alig várod, hogy olvasd őket… de meddig hevernek a könyvespolcon, mielőtt ténylegesen el is olvasnád őket?

Ági: Hát jó ideig mire sorra kerülnek. Most épp Leda Schwartz: A harmadik szerető c könyvnek estem neki. Tavaly vettem meg. Időben. Hehe…


Az én kihívottam egy személy lesz. Bízom benne, hogy kitölti majd.:) I'Nevar Creed