2018. március 20., kedd

Szaszkó Gabriella.: Maradj velem (Pennington-testvérek 1.)

~~~ Recenzió ~~~

Szaszkó Gabriella.: Maradj velem 
(Pennington-testvérek 1.) 

Szeretném meg köszönni Maxim Kiadónak és Szaszkó Gabriellának, hogy lehetőségem volt elolvasni a könyvet. Igazán szívszorító, megható és fájdalmas volt elolvasni. Ugyanakkor meg mutatta, hogy milyen mélységekig tudd menni egy olyan érzelem, mint a düh és a gyűlölet. Most először érzem azt, hogy igazi kincset tartok a kezembe. Bővebben lentebb olvasható a véleményem.

Szaszkó Gabriella.: Maradj velem 
(Pennington-testvérek 1.) 




Tartalom:

David ​Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. Látszólag semmi sem indokolja a szörnyű tragédiát, hiszen a testvére mindig rendezett életet élt, sikeres volt a munkában és a magánéletben egyaránt. 

David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére. A nyugodt visszaemlékezést azonban bátyja volt menyasszonya, Amy megjelenése szakítja félbe. Ahogy David egyre mélyebbre merül a múlt sötét bugyraiban, és szembenéz a családjában történt szörnyűségekkel, Amy és ő egyre közelebb kerülnek egymáshoz… 
Túl lehet-e lépni a múlt sebein és fájdalmain egy új élet reményében? Fel lehet-e dolgozni egy szeretett testvér halálát? Lehet-e jövője egy olyan kapcsolatnak, mely egy ilyen tragédia árnyékában születik? 
Vajon David képes lesz lezárni a múltat, vagy örökre a szörnyűségek rabjává válik?



Véleményem.:

5/5

Egyszerűen szóhoz sem tudok jutni. Egy igazi szívszorító történet két kisfiúról, akik szadista anyjuk rajtuk éli ki a kegyetlenségét.
A történet ott kezdődik, hogy Chris Pennington öngyilkos lesz. Testvére David megírja a memoárját testvéréről, őket ért gyerekkori traumáiról. A memoárjában elmeséli mindazt, ami vele és a testvérével történt. S talán megtalálja azt a hibát, okot, amiért testvére Chris ezt az kiutat talált magának.
Minden egyes oldal a visszaemlékezésről bátya tiszteletére és talán lelke megnyugvásáért írt. Emlékezés közben megjelenik Amy ,Chris exmenyasszonya. Ketten próbálják a gyászt,a fájdalmat és a lelkiismeretüket feldolgozni. De eközben egy igen furcsa kapcsolat kezd kibontakozni kettejük között. Ahogy haladt a történet úgy bontakozott ki szerelmi háromszög. A történet mesélés közben megismerjük David harcát a sötét démonokkal. A testvére önfeláldozó segítsége öccse iránt. Szívszorító volt végig olvasni. A be nem tartott ígéretek. Az elkésett bocsánatkérések. A végleges búcsú, mely soha nem akart eljönni. Eközben David és Amy is próbálják kibogozni egymás iránt érzett érzelmeiket. Egy hét, egy emlékezés, egy írás. Mely David magának szabott határidőt. Ez az az időszak az emlékezések időszaka Davidnek. Fájdalmas, őszinte, szomorú és lelki ismeretfurdalással gyötört napok ezek. 

Még most alig tudok megszólalni. Nagyon hatása alá kerültem. Nem tudom megérteni egy anya ilyen fokú tettét. Két ártatlan gyermeket, így tönkre tenni. Lelkileg megtépázva. Nem tudok elvonatkoztatni az egész történeten. Mi lett volna, ha anya nem válik kegyetlenné. Akkor még élne Chris. Davidnek nem kellene szembenézni a fájdalommal, testvére hiányával. Szerző hihetetlenül jól írta meg családon belüli erőszakot. Szinte teljesen beleéltem magam. Annyira éreztem azokat a pofonokat, csattanásokat. Nagyon mélyen érintett. Vártam mi lesz a vége. Vártam, hogy valóban el tudnak-e menekülni. Vajon Amy jelentette volna a megoldást? A két fiú között különös erős kapocs kötötte össze Amy-vel. Sokáig Chris mellett volt egészen a haláláig kisebb nagyobb megszakításokkal. Ezt a történetet 18 éven felülieknek ajánlanám. Nem egy habos rózsaszínes romantikus történet.  Azt hiszem ez az első könyv, amit végig tudtam olvasni. Mert tudni akartam a végét. Egy testvért nem lehet csak úgy könnyen félvállról venni. Nekem is van testvérem, bátyám. Nem tudom, mi lenne, ha történne bármi vele. 
Kiváncsi vagyok, hogy alakul David és Amy történetük. Együtt maradnak-e? Vajon Amy, hogyan élte meg Chris önpusztító életvitelét. Szóval kérdéseim vannak. 
Szóval szívből ajánlom a könyvet nektek. Nem szabad kihagyni. Egyszer mindenkinek el kell olvasni. Ha tehetném éegalább 100 csillagot adnék a könyvre. 


Kedvenc idézet, jelenet:


"-Nem a te hibád, David!
 -Nem is az enyém, hanem az anyámé. Így mindjárt  jobb. Mint , ahogy az se az én hibám, hogy apám túl gyorsan hajtott hazafelé, és nekirepült egy fának, amikor tízenhat éves voltam.
 -Sajnálom. Nem ez volt a megfelelő alkalom erre - mondta Amy halkan, fejét csóválva.
Hirtelen váltással elmosolyodtam, annyira borzalmas volt a helyzet, hogy nem tudtam mást tenni.
 -De te sem vagy normális. Miért kellenek neked pont a Pennington testvérek?
 -Fogalmam sincs - rázta meg a fejét. - Annyira hiányzik.
 -Nekem is."

" - Ez a város a pofámba vágja a szépséget, amikor javarészt szar emlékeim vannak róla.
 - Legalább elismered, hogy szép."

"Nem szerettem hármasban elmenni velük sehová.A gyerekkori sérelmek számlájára írtam. Nem akartam tudomást venni arról, hogy Amy nem a gyűlölet miatt  váltotta ki belőlem a gyomorgörcsöt.. A düh igazán kemény féltékenységgel keveredett. Nem vettem tudomást róla. Akkor sem akartam A lelkem nem bírta elviselni a gyászt, a bűntudatot, a szerelmet, a gyűlőletet és dühöt éreztem egyszerre. El akartam küldeni Amyt, hogy soha többé ne lássam, hogy ne tudjon többé egyetlen nő se mélyen belenyúlni a lelkembe, hogy megkínozzon. De nem tudtam megtenni."


A könyvet itt tudod megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése