2018. március 2., péntek

Krencz Nóra: A hordozó (Megszámlálhatlan)

Nemrégiben sikerült kézhez kapnom Krencz Nóra: A hordozó (Megszámlálhatlan) c. könyvét. Izgatottan kezdtem el olvasni. Számomra nagyon szuper és csodálatos varázslatos világban kalauzolt el a szerző. Ezúton is köszönöm, hogy megírta és lehetőségem volt elolvasnom.


Krencz Nóra: A hordozó (Megszámlálhatlan)



Tartalom:


Te mit tennél, ha minden,ami az életedet jelentette,minden, amit a magadénak tudtál, egyik pillanatról a másikra megsemmisülne, s ebben a szorult helyzetben belebotlanál valaki felfoghatatlanul különlegesbe, aki új értelmet adhat az életednek? Újra felépítenéd a régit, vagy követnéd őt az ismeretlenbe? Belevágnál olyasmibe, amit nem értesz?

Fabyent nem rettenti el a természetfeletti…




Véleményem
5/5



Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány fantasy könyvet olvastam, vagyis kettő szám szerint. S ez a két könyv lett nekem a legnagyobb kedvencem. És ez a könyv mostantól harmadig a kedvencem lesz. 
Nagyon tetszett.  Élveztem és megmosolyogtató volt a történet. Fabyan végre nem az a tipikus macsó hős, aki minden leányzót megmentené. Hanem inkább védeni és szeretni akar. Mellette lenni bármi is történjen. Eleinte nagyon vicces volt, hogy mindig velük akart menni Shinaval, Corinaval és Gerrel.
Szerettem az esetlen, bohókás fickót. De a szíve a helyén van. . 
Shinát a börtönben ismeri meg, akivel eleinte nem is tudta, hogy a férfi, nem férfi. 
Volt is egy igen érdekes jelenet benne, amin jót kuncogtam Később a történet olvasása, közben megismerhetjük Ger,Corinát és Flannat. Shina testvére Corina és Flanna. Volt itt ám érdekes szerelmi szögek. Eleinte Shina és Ger, majd Corina és Fabyen voltak egy pár. Viszont Flanna titokban szerelmes Gerben és ez okozott némi bonyodalmakat a történetben.
De sajnos történt valami, ami később megváltoztak a dolgok. Igazán izgalmas, humoros történetet olvashattam.  Amennyire vékonyka volt a könyv, igazán sok minden belefért viszont elbírhatott volna cirka 100 oldalt még vagy többet is. 
A történetben itt is jelen fő gonosz, akik a testvér pár életére tör. Egy királynő, aki féltékenység és az irigység elveszi az eszét. 

Ajánlom azoknak, akik szeretik a fantasy történeteket, boszorkányságot és a misztikumot. Engem nagyon meggyőzött és már olvasom is második részt. És már most azt mondom, hogy második is rész nagyon – nagyon izgalmas. Érdemes megvenni mindkét könyvet. 


Kedvenc idézet, jelenet:

" - Hová mész? Hogy tudok egyedül kisétálni innen? Ez most komoly?
 -Persze. Ezzel az álcával be tudsz olvadni közéjük, csak  embereld meg magad, ne lássák rajtad, hogy be vagy tojva. Na , gyerünk! Menj már!"

"- Szó szerint lehullott a lepel önről. Hogyannevezzem kisasszony. Haha! Vége a titokzatosságnak.
 - Azt csak hiszed - vágott vissza, de a megalázó helyzetben elvesztette ,,férfias" magabiztosságát, és igazán nőként viselkedett. - Fordulj már el! - szégyenlősködött, és miután megtettem,gyorsan felöltözött.
- Nos, merre tovább, kedves navigátor úr... azaz bocsánat...hölgy?-mosolyogtam rá.
A lány szeme összeszűkűlt. Közelebb lépett hozzá,metsző tekintete szinte belém vágott.
- Na, ide figyelj, te töketlen! Lehet, hogy nő vagyok, de még mindig az egyetlen kettönk közül, aki erő.
- Ami a töketlent illeti... talán van bennünk valami közös.
- Teee...- Az arca centikre votl az enyémtől, és a szemeiben lévő hodeg harag és düh megölhetett volna, ha képes rá."

" - Látod, mondtam te ehhez túlságosan ember vagy. Az emberek földhözragadtak. Van egy határ, amin már képtelenek túllépni. Éldegélnek a saját világukban, pedig nem csak az létezik."



A könyvet itt tudod megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése