2018. augusztus 28., kedd

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Selena B. Lovell

Selena B. Lowell szerzőt kértem fel, hogy mesélje el, hogyan kezdte el az írói pályát. Családja miként fogadta el az írói szenvedélyét. Nagyon köszönöm Selena, hogy elfogadtad a felkérést. Fogadjátok sok szeretettel. Selena könyvét pár hónapja olvastam és nagyon tetszett. Hamarosan érkezni fog az újabb könyve, ami új borító, átdolgozott történetet kapunk majd. Leghamarabb december környékén érkezik. 




1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Mint a könyvemben, én is egy eldugott kis faluban élek.  Na, jó komolyra fordítva szót. Kislányommal és szüleimmel élek Miskolctól nem messze. Az írás mellett könyvtárosként is dolgozom. Igyekszem beosztani az időm, hogy a nap 24 órájában mindenre jusson időm. Szerencsémre aludni nem szeretek. Mit mondhatnék még magamról. Szeretek beszélgetni az emberekkel, és megismerni másokat. Akkor jobban kiderül, hogy milyen is vagyok igazán. Vagy nem...                                                             

2. Miért pont Selena B. Lowell az írói neved?

Ez egy elég nevetséges sztori. Sok-sok évvel ezelőtt egy tesztet csináltam, hogy mi lenne a vérfarkas nevem, és a Selena Lowell-t dobta ki a gép. Az első két könyvemnél még a becenevemet használtam írói névnek, de a harmadik könyvemnél úgy döntöttem felveszem ezt a nevet, mert nagyon tetszett. A "B" az ráadás lett a nevemben. De az titok. Majd egyszer elmesélem.                                                                   

3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Az általános iskola után építésznek kezdtem tanulni, de időközben rájöttem, hogy egyáltalán nincs érzékem hozzá, meg nem is érdekel. Ekkor már javában a filmek világába ragadtam, és rengeteget jártam moziba. Elhatároztam, hogy forgatókönyvíró szeretnék lenni. Otthon a magam, és barátaim szórakozására írogatni kezdtem történeteket, és forgatókönyvíró pályázatokra küldözgettem irományaimat. De ez a lelkesedés pár év után elmaradt. Ezek után 11 évig nem írtam semmit. Majd történt az életemben egy hatalmas törés, és ekkor nem tudtam, hogy mit kezdjek magammal. Sok volt bennem a fájdalom, düh, kétségbeesés. Ekkor elhatároztam, hogy kiírok magamból mindent, ami felgyülemlett bennem. Így készült el az első könyvem, amit már jó pár követett.                                                  

4. Írásod célja..

Az írásom célja, hogy átadjak magamból az olvasóknak egy kis darabot. Nagyon jó érzés, mikor pozitív visszajelzéseket kapok, mert akkor az arra ösztönöz, hogy írjak tovább. Az tény, hogy szeretek meglepetéseket, és váratlan fordulatokat csempészni a történeteimbe, így célom az is, hogy az olvasók végig izgulják a könyveimet.                                                      



5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Teljes mértékben támogatnak. Maga a fantasy és a horror nem egy nőies műfaj. Na jó azért romantika és szerelmi szálak is vannak a sorok között, de a szüleim néha elképednek beteges gondolataimon, ami szerintem, most kezd kiteljesedni bennem abban a horror könyvben, amit éppen írok. De elfogadják különc kis világom, amit kivetítek a könyvemben, és a hétköznapi életemben. A kislányom pedig csodálatos ebből a szempontból. Megérti, ha el kell vonulnom órákra írni, bár igyekszem inkább éjszaka elvonulni fantázia világba. A barátaimnál meg megoszlik ez az elfogadásos dolog. Vannak, akik mellettem vannak, és támogatnak, biztatnak, vagy megdorgálnak, hogy nincs időm sokszor rájuk. De kitartanak mellettem, és ezt köszönöm nekik. Viszont vannak barátaim, akik nem értik ezt az életstílust, és életritmust.

Ha kiváncsi vagy a könyvére illetve a történetére itt megtalálhatod: