2018. augusztus 19., vasárnap

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Renata W. Müller


Ismerjük meg közelebbről a szerzőket következő rovatában Renata W. Müllert faggattam, hogy mesélje el, hogyan kezdte el az írói pályát és a családja, miként fogadta el. Köszönöm Renata, hogy elfogadta a felkérést és elmesélte nekünk. Szerzőtől jelenleg Testvér c. könyv első kötete van, meg nekem S bízom benne, hogy többi is meg lesz. Addig is fogadjátok szeretettel szerző történetét.

A kezdett
(avagy a múzsa találkozása)




Nem akarok túlzottan melodrámainak tűnni, de esküszöm, így volt. Egy álommal kezdődött az egész.
Egy hihetetlenül intenzív, valóságszerű, a legkisebb részletekig kidolgozott, felkavaró álommal. Míg aludtam, a tudatalattimban egy jelenet játszódott le egy nő és egy férfi között, akik valamikor szerelmespár voltak, de szétszakította őket az élet, és hét évnyi fájdalmas távollét után, váratlanul újra egymásba futnak. Ez volt az alap sztori, ami egyszerűen nem hagyott nyugodni, újra és újra megtalált, lefoglalta a gondolataimat, izgatta a fantáziámat. Míg végül nem volt más választásom, feladtam az ellenállást, és tollat (laptopot) fogtam, és nekiálltam felépíteni életem első romantikus történetét, a megálmodott alapkonfliktus köré. Menet közben jöttem rá, hogy; Te jó világ! Én ezt iszonyúan élvezem. Belemerülni a fantáziavilágba, karaktereket teremteni a semmiből, rendelkezni a sorsuk felett, boldoggá vagy boldogtalanná tenni őket… ez az, amit csinálni szeretnék. Itt vagyok otthon. Mondanom sem kell, egy hatszáz oldalas, két-kötetes regénysorozat lett belőle, a ’7 ÉV UTÁN’.


Ezután pedig már nem volt megállás. Bár az olvasás is szerves része az életemnek, és van, hogy ihletet merítek más szerzők műveiből, azért igazán az írás az én terepem.
Az első regénysorozatot követte a második, aminek ’FÜGGŐSÉGBEN’ a címe, és amelyet a 2014-es foci VB ihletett. Ez egy szenvedélyes, fordulatos felnőtt mese, amiben némi szerepet kap a futball is, de a hangsúly – a romantikus/erotikus stílushoz híven – a szerelmen és két ember közötti szenvedélyen van.
A múzsa alaposan homlokon csókolhatott, sőt azóta is folyamatosan zaklat, mert csak úgy buzognak bennem az regényötletek. 2017-ben a Kalliopé Kiadóval karöltve megjelentettük a TestVÉR sorozat 1. kötetét, ami hála az olvasóknak, nagy sikernek örvend a magyar szórakoztatóirodalmi piacon. Jelenleg a TestVÉR 2. kötetének a kiadásán dolgozunk. Egy könyvbemutató keretében, szeretnénk ősszel az olvasók kezébe adni Jamie, River és Hannah történetének a folytatását.




A következő kézirat, egy izgalmas, érzéki, maffiás történet (VÉDELMEZŐ) pedig már a fiókomban pihen, és várja, hogy eljuthasson az olvasókhoz.
A könyveimben egyfajta szisztémát követek, ami azoknak, akik elolvasták a TestVÉR sorozatot, és a kezükbe veszik majd a VÉDELMEZŐT, fel fog tűnni. Az aktuálisan megjelenő könyv egyik mellékszereplője lesz mindig a következő regény főszereplője. Így Raven Bertone, aki Hannah Logan barátnőjeként feltűnik a Testvér-ben, a Védelmező c. következő sztori főszereplője lesz, és így tovább…

Mint látjátok, nem vicceltem, amikor azt mondtam, hogy a múzsa albérlő lett nálam. Azóta az első, fura álom óta a történetmesélés rabul ejtett, és abba sem tudom hagyni.


A család


Ha az ember otthonról dolgozik (ír), akkor bizony nincs 'tól-ig' munkaidő, ami gyakran megy a család rovására. Ha valaki olyan szenvedéllyel ír, mint ahogyan én is teszem, akkor van, hogy nehéz abbahagyni a sztorit, amiben épp nyakig benne vagyok, visszatérni a realitásba, és ilyenkor előfordul, hogy a család türelmetlenkedik. De nekem szerencsém van, mert nagyon támogató, és megértő emberek vesznek körül. Igaz, hogy az itteni (svájci) családom nem tudja olvasni az anyanyelvemen írt könyveimet, de az otthoniak (Budapest) nagyon lelkesek.


Remélem sokatokkal, találkozunk majd, személyesen a könyvbemutatón, vagy online…

Látogassatok meg a szerzői oldalamon:


Szerzői oldalam