2018. augusztus 28., kedd

Interjú Ekönyvbazár Kiadó vezetőjével Vica Versa-val

Szeretném, megköszöni az Ekönyvbazár Kiadónak, hogy elfogadta a felkérést egy kis interjúhoz. Számomra megtisztelő, hogy bemutathatok nektek egy új, friss kiadót. Fogadjátok szeretettel ezt az interjút. Bízom benne, hogy nem csak olvasóknak, de szerzőknek is tudok valamilyen szinten segíteni a bemutatásukkal.




1. Mesélj kicsit arról, hogyan kezdted el az EkönyvBazárt?

Sok olvasóval tartottam a kapcsolatot, napi szinten beszéltünk egymással. Menet közben valahogy úgy alakult, hogy az ismeretségi körömbe írók is kerültek, akik folyamatosan nem voltak megelégedve a kiadók szoltatásaival. Folyamatosan azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne kivitelezni egy olyan könyvkiadót, amiben mind az író, mind pedig a kiadó kölcsönösen meg vannak elégedve mindennel. Így hosszas kutatómunkák és egyeztetések után megnyitottam a saját magánkönyvkiadómat, ami jelenleg úgy tűnik, hogy jó ötletnek bizonyult.

2. Miért pont e-könyv kiadóként vagytok jelen? Mit lehet tudni erről?

Sokan szeretik az e-könyveket és sokan még most sincsenek vele teljesen megbarátkozva. Egyre többen vásárolnak e-könyveket, hiszen nem foglal helyet, kevesebbe kerül, és még sorolhatnám az előnyöket. Legfontosabb tudnivaló, hogy az e-könyvet nem terheli a nyomdai költség, így ezért olcsóbb az előállítási költsége. Ha ez társul egy megfelelő üzletpolitikával, akkor elérhető árúvá válik sokak számára. Mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy már a megjelenéskor is elfogadható áron tudjuk az olvasókhoz eljuttatni a kedvenc írójuk könyvét.

3. Későbbiekben milyen témájú könyvek várhatóak?

Minden műfajra nyitottak vagyunk, így a leendő kiadásaink között három új témában is jelenni fog meg könyv. Várható kalandregény, párkapcsolati tanácsadó szakkönyv, és egy LMBT romantikus történet. Persze ez még kiegészülhet más műfajjal is, mivel elég sok kéziratot kapunk, amik között keressük a jókat. Az írók felé nincsenek tematika szerinti megkötéseink, hiszen a lényeg, hogy minél színesebb legyen a kiadói palettánk. Egy dologra mégis érdemes odafigyelni, hogy az írás ne legyen sablonos, illetve valami olyasmit hozzon, ami az író saját, egyéni stílusa. Ríjon ki a tömegből. Legyen olyan, amitől képesek az olvasók megborzongani, amitől azt mondják, hogy ilyen fantasztikus könyvet már rég olvastam. Úgyhogy szeretnék bátorítani minden írót és leendő írót, akik még csak most bontogatnák a szárnyaikat, hogy tegyenek próbát a könyvük kiadásával.


4. Jelenleg hány szerzőtől vannak könyveitek?

Egész pontosan tíz írónk van, ebből kettőnek egy-két hónap múlva fog megjelenni könyve. A  szerzők akik nélkül nem is létezhetne a kiadó:

Fényes Niki, Joyce Hill, Marilyn Miller, Lena Sliver, Szabó Kata, Erdei Zsuzsanna, Bossányi Kálmán. Krnács Mercédesz,



5. Hogyan lehet hozzátok jelentkezni szerzőként?

Több helyen is lehet jelentkezni nálunk. A facebook oldalunkon, a weboldalunkon és e-mailben (ekonyvbazar@gmail.com) Ezeken az elérhetőségeken kérhetnek az írók információt és küldhetik el nekünk a kézirataikat.