2018. augusztus 11., szombat

Miket is fogok majd olvasni nyár másik felében? Illetve miket ajánlok nektek…. I.rész


Nos íme a lista. Nem végleges, mert van, ám rengeteg, amiket beszereztem az elmúlt hetekben. Sajnos idő hiányában nem kerültek fel blogra. Így egy sorozat formájában mutatom be a könyveket, amiket elolvasnék, és amiket beszereztem. Sok vásárolt könyv van és akad recenziós példány is. Jelzéseket oda teszem pl így: (R) recenzió (V) vásárolt könyv. Első részben magyar szerzők könyveit teszem fel nektek. De később külföldi szerzős könyveket is fogok feltenni.

Ruby Saw 
Pillangóhatás és Az igazi (V)



Ruby Saw
Pillangóhatás

Tartalom:

Egy féltőn óvott huszonkét éves lány. A védelmező Apa, és három férfi, akik a lány kegyeit szeretnék elnyerni. 
Liv Jackson újabb esélyt kap egy hatalmas csalódás után Rob Pierce képében. Esélyt a szerelemre, de nem tudja hogyan kezelje tapasztalat híján. 
Az évekkel ezelőtti, múló bánat helyét úgy látszik egy következő veszi át, amikor hirtelen újabb lehetőséget kap Hiro Shentől. De hogy Liv még jobban összezavarodjon feltűnik a fájdalmas múlt is: Jay Cullen. 
A fiatal lány csak szerelemre vágyik és ezért semmitől sem retten el. A három férfi egymásnak feszül a szívéért. 
De az Apa ehhez vajon mit szól?

 Ruby Saw
Az igazi

Tartalom:

Egy nő. Egy férfi. Temérdek pillangó. Egy érzés, melyet mindenki élete során csak egyszer érez. Liv Jackson életében hosszú, és keserves út vezet az igazihoz, de most végre úgy érzi, hogy révbe ért, hogy megtalálta. Virágok, szerelmes pillantások, erotikus testbeszéd, és olyan heves szívverés, ami az egekbe repíti a vérnyomást. Ez lenne az igaz szerelem, csakhogy senkinek nem adják ingyen, még Livnek sem. 
Az egykor akaratos, és hisztis nőnek két lehetősége van: vagy hagyja tova szállni, vagy harcol. Liv azonban ezúttal felveszi a kesztyűt, és nem engedi elfutni a lehetőséget a boldogsághoz. Útján intrika, féltékenység, és egy régi ismerős is elkíséri. A végén pedig győz a szerelem? Az igazi szerelem?

Budai Lotti: Shirzan szerelme és Shirzan bosszúja ( R )



Budai Lotti
 Shirzan szerelme
( Ágyas és az Úrnő )

Tartalom:

Egy angol úrihölgy útja egy indiai herceg ágyába
Louise Elsfieldnek, ennek a bátor és gyönyörű asszonynak a kalandjai 1685-ben veszik kezdetüket. A II. Jakab, angol király ellen indított felkelés elsodorja főhősnőnk vonzó férjét: Lord Elsfieldet ártatlanul börtönbe vetik, majd Indiába száműzik, ahol a halálnál is rosszabb sors vár rá. De Louise állhatatos szerelmétől hajtva követi férje nyomát a lenyűgöző és ismeretlen országba, s ezzel kezdetét veszi veszélyekkel, csalódással és szenvedéllyel teli utazása. Kalandjai során kalózok rabolják el, majd megismeri a csillogó paloták és a császári háremek világát is. Tanúi lehetünk, mint válik főhősünkből egy bosszúszomjas amazon, vagy ahogyan a régi perzsák harcos asszonyaikat nevezték: Shirzan.

Budai Lotti
Shirzan bosszúja

Tartalom:

Egy kegyvesztett asszony az angol trón ellen
A Shirzan bosszújában folytatódnak Louise Elsfield kalandjai, akit az átélt tragédiák kétségbeesésbe taszítanak. Ám, egy titokzatos indiai férfi keze utána nyúl és visszahozza a fényre. Az asszony és a vonzó Azam herceg között szenvedélyes viszony veszi kezdetét, amit a herceg féltékeny felesége nem néz tétlenül. Louise végül a halál torkában ébred fel a szerelmes álomból, hogy visszatérjen a forrongó Angliába és bosszút álljon boldogtalansága okozóján. Főhősünk hamarosan a király hatalmának megdöntésére szövetkező nemesek oldalán találja magát. Újabb veszélyekbe és kalandokba sodoródik, s mindeközben bosszúja beteljesítése érdekében kénytelen lesz saját testét is fegyverként bevetni.

Anne Priest
Angyalkönny
( Nyertem)



Tartalom:

„Az arkangyalok ideje lejárt! Új isten születik…” 
A város legerősebb arkangyala meghalt. A megmaradt háromra: Gabrielre, Rafaelre és Urielre hárul a feladat, hogy felkutassák a gyilkosát és bosszút álljanak rajta. Ám ezek az angyalok nem hófehér szárnyakon érkeznek. Hús-vér emberek, de hatalmukat így sem meri senki megkérdőjelezni. Vagy mégis? 
Gabriel épp akkor veszíti el a hidegvérét, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá, de képtelen ellenállni Sarah-nak.


Réti László
Budapest Boulevard (V)



Tartalom:

Magyarország, ​a következő évtized elején. A kormányzó erő a választásokra készül, ám kezd számára roppant kellemetlenné válni a milliárdos költséggel felállított, de érdemi tevékenységet nem végző új terrorelhárító egység. Ekkor azonban váratlan merénylet rázza meg a békés napjait élő Budapestet. A rendőrség erőre kap, és a terroristák után veti magát. Az egyik kerületi rendőrkapitányság vezetője, a vidékről felkerült Básti Péter ezalatt a mindennapokkal küzd. A lusta nyomozók, a pénzhiány, a felső vezetés állandó, öncélú ellenőrzései lassan felőrölik az idegeit. Ebben a helyzetben már csak hab a tortán, hogy a testvére is belekeveredik egy súlyos ügybe. Az alezredesnek taktikáznia kell, hogy rendőr maradhasson, de az öccsét se hagyja sorsára a bajban. Saját szakállára nyomozni kezd, hátha azzal segítő kezet nyújthat a testvérének. A szálak egyre feljebb vezetnek, és már az sem biztos, ki melyik oldalon áll. 
Budapest retteg a terrorcselekmény óta, a város lassan megőrül, egymást érik a téves bombariadók. 
Vajon hogyan kerül egy volt rendőrtiszt a bűn oldalára? 
Mit akar Magyarországon a szlovák alvilág egyik szervezett csapata? 
Miért ölnek meg egy iraki egyetemistát? 
És a legfontosabb: lesz-e újabb merénylet? 
Réti László politikai thrillere elgondolkodtató és lebincselő olvasmány, igazi bestseller.



Dora Craiban:
Fénytörés I,Szabadesés II, Interferecnia III
Helen Triológia (V)



Dora Craiban:
Fénytörés I

Tartalom:

A tizennyolc éves Helena, akinek már hét fiatal fiú kiontott vére szárad a lelkén, Oregon államban kóborol, új áldozatot keres. Súlyos balesetet szenved, s ezáltal sorsa váratlan és sokáig önmaga számára is érthetetlen fordulatot vesz. Az évszázadok óta titkolt képességekkel rendelkező Raven család fogadja be. 
Jeremy, a Látó, még őt is képes manipulálni annyira, hogy ne úgy folytassa életét, ahogy a benne lakozó szörnyeteg kívánja. Ehhez azonban már nem elegendők a Ravenek földöntúli képességei. Kell valami más is: Helena életében először szerelmes lesz…
Engedik-e a Gyógyítók, hogy ez a szerelem kiteljesedjék, vagy megpróbálják elpusztítani Helenát? És mi köze mindennek a Gyógyítók és Boszorkányok között dúló örök háborúhoz? 
Dora Craiban
Szabadesés II

Tartalom:

Helena, a tehetséges Boszorkány, s szerelme, Jeremy számára nem egyszerűek a mindennapok. Felbukkan egy titokzatos idegen, akihez Helena furcsamód ösztönösen ragaszkodik, s aki fenekestül felforgatja az életét. Emellett a lány ereiben csordogáló ősi vér is felébred, s ez sok mindent megváltoztat. A sötét, titokzatos múltból további arcok kerülnek elő, s egy emlékezet és civilizációk előtti jóslat is, amely végképp megpecsételi a fiatal szerelmesek sorsát, s útjukon a boszorkányperek városába, Salembe vezeti őket…
Hogyan lesznek képesek kiállni a próbát, miként élik túl azt az időt, amit egymás nélkül, önmaguk megismerésével kell eltölteniük? Mit jelent számukra a múlt rejtélye, s a jövőre vonatkozó jóslat? Képes-e Helena elengedni a benne szunnyadó gyilkost? Mindez kiderül Dora Craiban varázslatos meséjének folytatásából.

Dora Craiban:
Interferencia III.

Tartalom:


Két év telt el azóta, hogy Helena és Jeremy találkoztak, s az őseik közötti viszály dacára úgy döntöttek, egymás mellett maradnak. Ez a döntés pedig megpecsételi a sorsukat: egy olyan háborúba csöppenek, ahol mindkét fél a halálukat akarja. Ám ellenségeiknek azzal is számolniuk kell, hogy a szerelmesek egyre erősebbek. Akadnak rokonok, újdonsült barátok, Boszorkányok és Gyógyítók egyaránt, akik melléjük állnak. A Bírák számára minden nap új kihívást jelent az öt gyertya bűvös fénykörében, ahol bekapcsolódnak az egyre véresebb háborúba, amit, úgy tűnik, nem csak Boszorkányok és Gyógyítók vívnak. Amíg fajtársaik sorsát kell a vállukra venniük, és az egyensúlyért harcolniuk, a kapcsolatuk is próbára tétetik… 



A legtöbb könyveket Libri, Líra, Álomgyár könyvesboltjaiban is megtalálhatóak.

Folytatás lesz, akad még pár könyv.