2018. június 28., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Ludányi Bettina

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket ezúttal Ludányi Bettinát kértem, mesélje el, miként kezdte el az írói pályát. A szerző jelenleg két könyvet, jelentettet meg Az egyetlen menedék és Mennem kell c. könyv. És volt szerencsém mindkettőt elolvasni. Bátran merem ajánlani mindkét könyvet az olvasóimnak. Nem csak szórakoztató és romantikus,de elgondolkodtató mondtatok is, vannak. Az egyetlen menedék c. könyv egyike legjobbak a többi közül. Vannak néhány történet, amire azt mondom, hogy szuper, jó volt és imádtam. De ez a könyv másabb… A mennem kell c. könyv, viszont előolvasóként vettem részt,amiért még egyszer köszönöm a szerzőnek a lehetőséget. Ez a könyv viszont igazi nyári kikapcsolódást nyújt. Egyszerre romantikus és krimi a javából. Bár az óta bővült néhány jelenettel. Amit nagyon várok, hogy elolvashassam. Nos nem is szaporítom tovább a szót. Ismerjétek meg hát Ludányi Bettinát.

Köszönöm a szerzőnek, hogy elfogadta a felkérésemet.




Magamról:

Első gyermekként érkeztem a meleg családi fészekbe 1994-ben. Amikor a gyermekkoromról beszélek, mindig egy meghatározó alakot szoktam kiemelni. Ő a nagypapám. Emlékszem, hogy minden délutánt, naplót vezetett, verset írt és szavalt. Még arról a napról is született egy költemény, amikor megszületett, óvodába, illetve iskolába mentem. Ha náluk aludtam, minden éjjel megfogta a kezem, és mesélt. Mindig valami újat. Fejből. Nagyon értett ahhoz, hogy történeteket találjon ki, és megnevettesse egyetlen lányunokáját.
Akkor még nem tudtam, mennyi közös van bennünk, ám mire kiderült, már késő volt. Amikor kezembe veszem a regényem, mindig elképzelem, milyen büszke lenne most rám. Ilyenkor még jobban hiányzik, mint általában.
Az írást viszonylag korán, az általános iskolában kezdtem el. Az unokatestvéremmel is gyakran ültünk össze, hogy történeteket találjunk ki: egy fejezetet ő, egy fejezetet én. Persze saját történeteink is voltak, amiket a legjobban, a parkban, vonalas füzettel az ölünkben szerettünk írni. Azt hiszem, ezt a pillanatot hívhatjuk a kezdet kezdetének. A többi pedig, ahogy mondani szokták, már történelem.

A nevem:

Talán nem fog meglepetésként érni a kijelentés, én azért mégis kihangsúlyoznám: nem használok álnevet. Szeretem a nevem, mert a szüleimtől kaptam. Azt akartam, hogy ez a név szerepeljen a borítókon. Ha nem így lenne, valószínűleg nem érezném magaménak a munkát, amit a kezembe fogok.
Kezdetben én is szerettem volna álnevet, de egy nagyon jó barátnőm szerencsére lebeszélt róla. Jó, hogy hallgattam rá.

A kezdetek:

Mint említettem, általánosban kezdtem írni. Voltak kihagyások az életemben, de amikor szükségem volt rá, mindig visszataláltam az íráshoz. Ha nem ezt csinálnám, fogalmam sincs, mihez kezdenék. Talán festenék. Régen is nagyon szerettem, mert mindig kikapcsolt. Manapság azonban az írás annyira elveszi a figyelmem, hogy nincs időm festeni. Viszont az írás kárpótol mindenért.

Az íróságom célja:
Én nem egyszerűen szórakoztatni akarok. Meg akarom mutatni az embereknek, hogy minden helyzetben ott a fény az alagút végén. Még akkor is, ha túl távol vannak tőle, hogy lássák. A karaktereim velem együtt erősödnek, és mutatják meg, hogy minden a bátorságon, a kitartáson és az akaraton múlik. Ha ezt megtanulja az ember, akkor nem lesz előtte akadály.



Az íróságom oka:

Kikapcsol, feltölt, megnevettet, vagy épp megríkat. Mondhatnék nagy szavakat arról, hogy az írás egy terápia, de inkább nem. Azért írok, mert szeretek, és pont. Nincs semmi különleges dolog ebben. Egyszerűen úgy gondolom, hogy annak kell szentelnünk az életünk legalább egy kis részét, amit szeretünk csinálni. Az már csak a bónusz, hogy másokkal is megoszthatjuk a kalandokat, amelyek a fejünkben születnek meg.

Amit még rólam tudni érdemes:

Ha tehetném, tuti a tenger mellé költöznék, mert szerintem nincs megnyugtatóbb dolog a világon. Folyamatosan ott ülnék a parton, és írnék, boroznék, meg figyelném a hullámok játékát. Nem véletlenül visszatérő elem a tenger a történeteimben.
A másik nagy szenvedélyem az utazás. Már számos helyen voltam a világban, de még mindig úgy érzem, hogy rengeteg kincset kell még felfedeznem. Szerintem ebből a betegségből sosem fogok kigyógyulni.

A szerzőnek van csoportja, ahova nyugodtan beléphettek és ráadásul csak csoporttagoknak kedvezményesen hozzá is, juthat a könyvekhez.



Lépj be a csoportba és szerezd be a könyvet!