2018. június 11., hétfő

Egri Zsanna: Egy milliomos bőrébe 1 - 2

Szeretném megköszönni Egri Zsannának a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet. Nagyon örültem, hogy kézhez kaptam. Egy nagy élmény volt olvasni. Hamarosan érkezek még másik három Zsannás könyvekkel. 

Egri Zsanna: Egy milliomos bőrébe

(Egy milliomos bőrébe 1.)




Tartalom:

Átveheti egy hajléktalan a milliomos üzletember életét? 
Mi történik, ha kiderül a gazdag szeretőről, hogy csupán egy csöves? 
Egy vonatbalesetben összekeverik a hajléktalan Bent a dúsgazdag Edvárddal, aki évek óta külföldön él. 
A sebesült férfi ápolója, Betti egyre jobban vonzódik a titokzatos milliomoshoz. 
A lábadozó Ben kezdi magát beleélni az üzletember személyébe, miközben a valódi Edvárd múltjából egyre több rejtély kerül felszínre.

Véleményem
4,5

Nos igen csak elgondolkodtam, mi lenne, ha milliomos bőrében bújnék. Hát igen kipróbálnám. Kis Benjáminnak az a szerencse adatott meg a sorstól, hogy nem halt bele a balesetben. Ahol a vonat kisiklott és pont a fekhelye mellett esett a vagon kocsija. Ellenben az a férfi, aki felszállt sajnos neki nem volt szerencséje, így ez által Benjámin felvette a ruháját, tárcáját, de sajnos őt is utoléri a baleset. A kocsi kigyulladt és súlyos sérüléseket szenved. Mindenki azt hitte ő Kállay Edvárd. Nehéz volt elmondania, hogy ő nem az, akinek hisznek. Lábadozás alatt megismerkedik Bettivel, az ápolónővel. Akivel később beleszeret. Érdekes történet, könnyed nyári kikapcsolódást jelent. Olvastatja az embert. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Benjáminnal. Hogyan alakul az élete. Később beköltözik az állítólagos Edvárd házában, igazából az a férfi, aki meghalt az apja temetésére érkezett volna, mikor az a rettenetes baleset történt.
Megismerkedik testvérével Leával és annak férjével, Tamással, majd házvezető nővel, Ildikóval. Furcsa egy család Kállay.  Nem igazán tudom hova tenni Leát. Szerintem maga Lea sem tudja kivel, hogyan kellene viselkednie. Ildikót mindig bántja viszont szíve mélyén szereti. Legalábbis ez jött le, de inkább elkényeztetett felnőtt lett belőle, aki Edvárd teszi helyre.
Egész idő alatt tanult és hallgatta Ildikót, ahogy hozzászólt minden este. Ildikó a legszimpatikusabb karakter a történetben. Tamás kissé arrogáns és beképzelt. Azt hitte, hogy megkaphatja a céget, de jött Edvárd, vagyis Benjámin ezzel megakadályozva súlyos anyagi csődeljárást. Megmenti a céget, amiért húgára illetve Ildikóra hagyja. De Ildikó kezel minden vagyon felett.
Végig azt vártam mikor bukik le. Hogy fog a történet zárulni. Csodálkoztam, hogy még le. Érdekes olvasmány, számomra kicsit lassúnak találom a cselekményeket. Vagy csak szimplán én vagyok a lassú ehhez a történethez. De mindenesetre nagyon tetszett.
Történet végén pedig Benjámin elhagyja a házat ahol egy évig lakott. Nem igazán bírt ott maradni a lelki ismerete megszólalt. Így úgy dönt Afrikába, megy. De előtte Bettinek bevallja kicsoda is valójában.
Erre a történetre 4,5 pontot tudnék adni. Csak, azért mert második része s meg van… Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz…


Egri Zsanna: Afrikában (Egy milliomos bőrében 2.)
(Egy milliomos bőrébe 2.)



Tartalom:

Az egykori hajléktalan Ben, szerelmével, Bettivel együtt érkezik Dél-Afrikába, hogy új életet kezdjenek. Ám a titokzatos múlt nem hagyja nyugodni a milliomos szerepében tetszelgő férfit. 
A repülőtéren limuzin várja, és magánrepülő repíti őket újabb mérhetetlen gazdagság felé. Úgy tűnik jó ötlet tovább játszani a milliomost. Vagy talán mégsem? A gazdagságnak ára van. 
Bettit ismeretlen emberek elrabolják. Vajon miért? Mágia, gyémánt, szerelem, bosszú vagy valami más miatt? 
Ben féltékenysége ellenére is kénytelen egy afrikai nyomozó oldalán az elrabolt lány nyomába eredni. 
Kínzó érzelmek, rejtélyek, veszély, és sok kaland vár főhősünkre, aki már szabadulni szeretne a milliomos bőréből. Amilyen könnyen öltötte magára az elhunyt Edvárd személyiségét, annál nehezebben tud tőle szabadulni. 
Milyen titok rejtőzik annak a férfinak a múltjában, akinek Ben átvette a szerepét? 
Vajon örökre szenvednie kell a másik férfi bűnei miatt? Van kiút ebből a csapdából

Véleményem
5/5

Hát ez valami eszméletlen volt. Itt már történnek izgalmas dolgok, bizony ám.
Betti  szerelme  erősebb volt  a férfi iránt. Így fogta magát fejest ugrott a kapcsolatba. Mindketten kiutaztak Afrikában, hogy valamennyire újra kezdhessék az életüket. De csak hamar igencsak kalandosra sikeredett.   Ki gondolná az ember, hogy ebben a történetben nem csak romantika van. Hanem mágia, vudu varázslat, hiedelmek, legendák és kincsek rejtőznek a sorok között. Ezt igazán élveztem. Volt mellettük egy helyi fickó Haban a neve. Nos imádtam a kis fickót. Ahogy töri a magyar nyelvet. Jókat kuncogtam. Viszont most teljesedett ki Betti karaktere. Ami az első részben nem tűnt fel, az most derült ki milyen is igazán Betti. Valahogy kissé ellenszenves nekem. Ben viszont olyant, mint egy gyerek, aki keresi a kalandot. Azért néha ő is eléggé furán viselkedik. Viszont izgalmas, pörgős és feszültséggel teli történet volt. Semmiben nem hasonlít az elsőhöz képest. Sok rejtély és jó kis csavarok voltak benne. Amilyen kis könyvecskének tűnik, annyi minden történik ebben, történetben.  Kiderül ki is volt valójában Edvárd. Ki akarja őt eltenni láb alól. Ki lehet a volt feleség? Mért rabolták el Betti. És Haban kicsoda valójában. Sok - sok megválaszolatlan kérdés és még több bonyolult esemény történik a könyvben. Igazán izgalmas volt. Egy szóval ajánlani tudom nektek Egri Zsanna könyveit. Igazán kellemes kikapcsolódást nyújt mindenki. Kedvenc idézetem nincs,mert az egész könyv a kedvencem. Főleg a második rész.  Bátran ajánlom ,aki szereti a kalandot, romantikát és a titokzatos dolgokat. 

A könyet itt tudjátok beszerezni: