2018. június 2., szombat

Gergely Melinda: Új életre ébredve I. (Beleolvasó)

Elnézést kérek, hogy a héten nem hoztam Gergely Melinda: Új életre ébredve I. c. kötetből újabb részt. Nem nagyon voltam itthon és nem tudtam pótolni. Így ma hozom nektek kettőt. A történet 7-ig részét hoztam. Jó olvasást kívánok.


Gergely Melinda: Új életre ébredve



Tartalom:

Csupán néhány embernek adatik meg az a lehetőség, hogy tiszta lappal, elölről kezdje az életét. A fiatal és gyönyörű lány már akkor tudja, hogy egy egészen új életre nyitotta ki a szemét, amikor felébred a hatalmas, isten háta mögötti birtokon. Emlékek nélkül, összezavarodva teljesen rá van utalva a megmentőjére, Krisztiánra. Egy komor és megkeseredett férfira, aki csúf arca ellenére szinte első perctől kezdve beférkőzik a lány szívébe.


Részlet a könyvből:
(Szerző engedélyével)



- Inkább ne! - vágta rá nyomban. - Nem akarok még több gondot okozni neki. 
- Pedig meg kell fürdened. Én pedig nem hiszem, hogy el tudnálak egyedül kísérni a fürdőszobáig. Ne aggódj, sem a fürdésben, sem pedig az öltözködésben nem fog segíteni. Ez az én dolgom. Tudom, hogy mennyire félted a titkod. Rajtam és az orvoson kívül nem tudja senki, és ne félj, Krisztián tőlünk nem tudja meg - mosolygott Magda megértően.
   A lány először elpirult, mikor arra gondolt, hogy a férfi esetleg megláthatná őt meztelenül, aztán mikor a nő folytatta elgondolkodott. Végül is nem értette, hisz neki nincsenek titkai. Milyen titokról beszélhet akkor Magda? Egyszerűen nem mert rákérdezni, majd kiderül ez is szépen.
- Nem lehetne mégis valaki mást hívni? - kérdezte másra terelve a szót s még mindig abban reménykedett, hogy nem kell ismét szembenéznie a férfival.
- Sajnos nem - mondta sajnálkozva a nő. - Tudod csak mi élünk itt. Krisztián, én és a kertész, de ő általában nem sokat tartózkodik a házban. 
- Hogy-hogy? - kérdezte döbbenten. - Na és hol van Krisztián családja? - értetlenkedett a lány.
   Magda tekintete egy pillanatra elsötétült. Nem tudta helyesen teszi-e, ha bármit is mond neki. Végül úgy döntött, nem árt, ha a lány tisztában van néhány dologgal.
- Sajnos neki már nincs családja - mondta szomorúan. - A szülei meghaltak egy autóbalasetben, a nővére pedig férjhez ment még régen a fővárosban. Úgyhogy ő most egyedül él itt - sóhajtott Magda keserűen.
- Akár egy remete - tette hozzá a lány elgondolkodva. -Nem lehet könnyű neki. És még ott van az a csúnya sebhely is az arcán. Ezért olyan megkeseredett, nem igaz?
- Részben igen - felelt a nő.
- Miért talán van más oka is annak, hogy Krisztián olyan amilyen? - kérdezte kíváncsian.
- Ha igazán érdekel, azt hiszem ezt tőle kellene megkérdezned -méltatlankodott Magda. Aztán, mintha mi sem történt volna, újra derűs kedvvel így szólt: -Megyek, előkészítem a fürdővizet, aztán szólok Krisztiánnak, hogy segítsen.
   Pár pillanat múlva már el is tűnt, a pálmák közti ajtó mögött. A lány már amugy is kiváncsi volt, hogy mi lehet odabent. Hát most megtudta: a fürdőszoba. Csodálkozva nézett a nő után. Vajon minden szobának van külön fürdőszobája, vagy csak annak? 
   Még fel sem ocsúdott a gondolataiból, mikor Magda már meg is jelent Krisztián kíséretében. A lány még azt sem vette észre, hogy a nő mikor hagyta el a szobáját, s már meg is jött.
   Nagy meglepetésére most először, vonzónak találta a férfit aki belépett az ajtón.Félelmetesnek, de mindeközben iszonyú vonzónak is. Ahogy az arca szebbik felét nézte, amelyiket nem csúfította sebhely, nagyon jóképű férfinak hatott, aki képes megdobogtatni egy nő szívét a puszta jelenlétével is. "Miért félek így tőle mégis?" - tette fel magának a kérdést a lány, de amikor a szemébe nézett, már tudta is a választ. Szemrehányó, haragos és gyűlölettel teli tekintete épp elég volt ahhoz, hogy a lány ereiben megfagyassza a vért. Képtelen volt ezt elviselni, így inkább elfordította a fejét. Abban a pillanatban úgy érezte, hogy nem először néz rá így egy férfi, és ő sem először retteg így valakitől. Ez a deja vu érzés talán már az első találkozásuk óta jelen van.
- Jó reggelt! - köszönt a férfi kelletlenül.
- Jó reggelt! - felelt, idegesen babrálva a hajtincseivel. Rá sem nézett.
- Magda szerint nem ártana neked egy fürdő - lépett közelebb a lányhoz. -És ahogy így elnézlek, igaza is van - mérte végig fölényes tekintettel.
   De a lány válaszra sem méltatta, még csak felé sem fordította a tekintetét. Ez pedig igencsak idegesítő, főleg egy olyan ember számára, mint Krisztián. Ennek ellenére megpróbálta megőrizni a hidegvérét. 
- Na gyere - mondta a férfi lehajolva hozzá és az ölébe vette. - Majd én segítek, ha még arra sem vagy képes, hogy a fürdőig elsétálj - gúnyolódott. 
- Na de fiam! - szólt rá Magda a háta mögül. - Hogy mondhatsz ilyet?
- Miért? - nézett hátra a férfi ártatlan tekintettel. - Én csak az igazat mondtam.
   A lány csak hallgatott. Félt, ha megszólal, elerednek a könnyei, akkor pedig még ennél is megalázóbb helyzetbe sodorja magát.
   Krisztián a gúnyolódását csupán álcának használta, leplezve így zavarát. Hisz olyan régen volt már, hogy egy nőt tarthatott a karjaiban. Ez pedig elfeledett érzéseket keltett újra életre benne. Ettől viszont egyenesen megrémült. Meggondolatlan, hűvös szavaival saját érzései ellen próbált meg védekezni valahogy. Mindhiába.
   Végtelenül hosszúnak tűnt az az idő, míg végül a fürdőszobában letehette a lányt a kád melletti székre. 
- Remélem a vetkőzés már egyedül is menni fog -mosolygott pimaszul.- Vagy talán ebben is segítsek?- kérdezte gonoszkodva, szándékosan zavarba akarva hozva ezzel a lányt.
   Persze ez sikerült is neki, hisz a lány szinte azonnal válaszolt:
- Nem, azt hiszem ez egyedül is menni fog.
   A hideg borzogatta ha csak arra gondolt, hogy ez a goromba és pimasz fráter akár egy ujjal is hozzáérhet.
- Mindjárt gondoltam -válaszolt gúnyos mosollyal a férfi.
   A lány abban a pillanatban úgy érezte, hogy elsüllyed szégyenében. Azt kívánta, bárcsak megnyílna a föld alatta, őt pedig örökre elnyelné. Micsoda megaláztatás! Krisztián egy percig sem titkolta, hogy mennyire nehezére esik segíteni neki.
   Magda szemrehányó tekintete viszont a férfi figyelmét sem kerülte el, így hát elviharzott mellette.
- Ne is figyelj rá - mosolygott a nő, becsukva maga mögött az ajtót.
   Mikor nekikészült levetkőzni, akkor tudatosult csak benne, hogy Krisztiánnak bizony igaza volt, még levetkőzni sem tudott egyedül. De Magda szó nélkül segített neki levetni a hálóruháját és besegítette a kádba. Szégyenkezve nézett fel a mellette álló nőre:
- Sajnálom, hogy ennyit kell fáradnia miattam. Annyira szégyellem magam - folytatta könnybe lábadt szemekkel.
- Nincs miért szégyellned magad - mosolygott Magda megértően. - Nem a te hibád, ilyesmi bárkivel, bármikor megeshet.
    A meleg fürdő nagyon jó hatással volt rá, szinte megkönnyebbülve érezte magát tőle. Ám miközben mosakodott s a tenyerével végigsimított a derekán, sebhelyeket vélt felfedezni rajta. Először azt hitte, biztos csak néhány karcolás van rajta, aztán az ujjait újra és újra végighúzta a derekán számtalan zúzódást talált magán. Hosszú, sávok szelték át a hátát széltében-hosszában, mintha csak korbácsnyomok lettek volna. Néhány igen csak régi heg lehetett, hisz alig lehetett kitapintani, néhány viszont még mindig sajgott, bár ezek korántsem mondhatóak olyan mélynek, mint a többi.
   A lány szinte azonnal rájött, hogy ezek bizony bántalmazás nyomai. Rémülten emelte fel a tekintetét a mellette álló nőre.
- Ez meg mi? - kérdezte kétségbeesetten, ismét végigsimítva a hátát. - Ugye ez nem az, amire gondolok?- tette fel a kérdést elszörnyedve, mintha csak azt várta volna Magdától, hogy megcáfolja az elképzelését.
- Sajnálom, lányom - felelt a nő sajnálkozva, - de ha arra gondolsz, hogy ezek sebhelyek, amiket verés okozott, sajnos azt kell mondjam, ezek azok.
- Ez nem lehet igaz... -mondta kétségbeesetten a lány.- Mintha korbácsnyomok lennének.
- Igen, így van - válaszolt szomorúan Magda.- Ez az a titok, amiről az előbb beszéltem neked. Teljesen megfeledkeztem róla, hogy te akár nem is emlékezhetsz rá. Nagyon sajnálom.
- Tényleg nem emlékszem -szomorodott el a lány. - Nem értem. Én már semmit sem értek.
- El sem tudom képzelni, milyen érzés lehet ez neked. Talán épp emiatt nem emlékszel a múltadra -mondta a nő elgondolkodva.


A könyvet itt tudod beszerezni: