2018. június 5., kedd

Sylvia River: Reményhajsza (Beleolvasó)

Megint hoztam nektek újabb részletet Sylvia River: Reményhajsza c. könyvből. Holnap estére hozom még egy utolsót,aztán ugrunk egy kicsit a történetben. 



Sylvia River: Reményhajsza
(Reményhajsza 1.)



Tartalom:

 John ​Kenderson rockzenész felfigyel az énekesnőként szárnyait próbálgató Bonnie-ra, majd úgy dönt, lehetőséget ad neki arra, hogy bizonyítson. Meghívja együttesébe, a Bermudába vendégszerepelni, és a lány rövid időn belül bebizonyítja, valóban tehetséges. A duett-lemez elkészítésének munkálatai közben Bonnie és John időt szakít a romantikus érzelmi szálak szövögetésére is, amelynek folyományaként hamarosan összeházasodnak. Az új taggal kibővült együttes turnézni indul a lemezzel, ám a koncertsorozat végén a házaspár sorsa tragikus fordulatot vesz. 
A kialakult helyzetből adódóan igen úgy tűnik, hogy esély sincs már a boldogságra, marad a remény, vagy csak annak hajszolása. 
Az apróbb félreértéseket követik a nagyobb horderejű hazugságok, amelyeket – szinte törvényszerűen – a véletlenek azért erősen megtámogatnak. 
A küzdelem megkezdődik, szavakkal, tettekkel és bizony néha fegyverrel is. 
Az oldalak fogytával együtt a problémák is megoldódni látszanak, bár ezt csak azért teszik, hogy létrehozzák az új bonyodalmat a történet következő kötete számára…


Részlet a könyvből:
(Szerző engedélyével)



Amint becsukódott utána a kapu, John felhívta telefonon Eric Jacksont. Megbízta az ügyvédet a váláshoz szükséges hivatalos formanyomtatványok kitöltésével és azok azonnali benyújtásával. Az ügyvéd azzal biztatta, hogy Dorothy semmiféle indokkal nem kaphatja meg a kislányt, tekintettel az életmódjára, a gyerek eddigi életvitelére, és tartózkodási helyére. Megbízójának ígéretet tett arra is, hogy a lehető legrövidebb időn belül, gyorsított eljárással fogja a megfelelő lépéseket megtenni. Arra is figyelmeztette az énekest, hogy legyen nagyon óvatos, mert az asszony ezek szerint, már mindenre képes, nem riad vissza semmitől. Kenderson komoran hallgatta a jogászt, Bonnie és Richie pedig tapintatosan távozott, visszamentek inkább a stúdióba.
Már csak az ügyeletes technikus volt a helyiségben, így Richie leült egy székre, és a kezébe temette az arcát. Nem akarta soha többé látni Dorothea-t, mert attól félt, hogy megfojtja a nőt.
Olyan gyűlöletet érzett barátja felesége iránt, hogy az szinte fájdalmat okozott neki. Iszonyatos önuralomra volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán szólni tudjon hozzá. A gitáros teljes mértékben, tisztában volt vele, hogy amit érez, nem az elhagyott, kihasznált szerető dühe. Gyűlölet és megvetés kavargott benne, mert a nő kisded játéka nagyon könnyen a Johnnal való barátságukba kerülhetett volna, ha az énekes nem olyan jól látja át felesége szándékát, és ha valaha egy szikrányit is szerette volna a nejét.
Bonnie nem akarta megzavarni Richie-t, hiszen baráti beszélgetéseik során a fiúk elmondták, hogy ki, hogyan élte meg ezt az érzelmi vihart, és várta, hogy a gitáros valamelyest megnyugodjon. A kezébe adott egy pohár vizet, magára hagyta a férfit és átment a házba, hogy megnézze Johnt.
A szőke férfi mozdulatlanul állt háttal a bejáratnak és bámult kifelé az ablakon. Bonnie odalépett mellé és megfogta a kezét. John ránézett, rámosolygott, magához húzta s miközben a homlokára nyomott egy puszit, csak ennyit suttogott:
– Ne haragudj, de mivel megállapodtunk, hogy senkinek sem kötjük az orrára a kettőnk dolgát, kénytelen voltam letagadni, hogy…
– Értelek és köszönöm – bújt újdonsült szerelméhez a nő és a továbbiakban némán várta, hogy az énekes végre megnyugodjon. A férfi csendesen arra kérte, hogy maradjon a házban, majd közölte, hogy egy kicsit elmegy motorozni, mert ki kell szellőztetnie a fejét. Az énekesnő csak bólintott, John pedig magára hagyta. A zenész az udvaron felült a motorjára és eszeveszett tempóban kiszáguldott a kapun.
Richie éppen jött ki a stúdióból, amikor látta barátját a motorján elsuhanni. Bement a házba, barátian átölelte Bonnie vállát és így szólt:
– Csak akkor fog megnyugodni, ha egy kicsit kitombolta magát. Láttam már tőle ilyet, ha nem is sokszor. Nem gyakori dolog ez nála, de ilyen súlyos esetekben csak ez segít, hogy feldolgozza az adott problémát. Különben is! Mindennel remekül haladunk, akár szünetet is tarthatnánk pár napig. Persze ismerem, ebbe úgysem fog belemenni és talán jobb is, ha ismét a munkára koncentrál.
– Azért kíváncsi lennék rá, hogyan reagálna, ha egy morzsányit szerette volna valaha is Dorothy-t!
– Alapfelállásként én már nem élnék, de lehet, hogy Dorothea sem. Ő pedig nagy valószínűséggel, éppen a börtönben ülne, kettős gyilkosságért.
– Minden komoly dolgot elviccelsz? – nevetett fel John feleségének érkezése óta először Bonnie.
– Ha lehet, akkor igen. Mondd, milyen érzés ismét független nőnek lenni? Lehetek az első, aki gratulál a sikeréhez Ms. Hagman?
– Lehetnél, de lecsúsztál róla – mosolygott ragyogóan a lány. – Különben meg, nem változott semmi. Eddig is remekül éreztem magam, már csak hab a tortán, hogy hivatalosan is független vagyok. Érzésnek pedig tökéletes! – ragyogott Fraserre az énekesnő mosolya.



A könyvet itt tudjátok beszerezni :