2018. június 12., kedd

Sylvia River: Reményhajsza (Reményhajsza 1.) Beleolvasó

Hoztam újabb beleolvasót, ezúttal kicsit rövidet hoztam és ugrottunk az időben is. Egyre izgalmasabb részek várhatóak Reményhajsza első részében. Ha megtetszett a részlet alatta találhatjátok, hol szerezhető be a könyv. A többi részleteket RH Reményhajsza -Könyvsorozat oldalán lehet olvasni.

Sylvia River: Reményhajsza
 (Reményhajsza 1.)



Tartalom:

 John ​Kenderson rockzenész felfigyel az énekesnőként szárnyait próbálgató Bonnie-ra, majd úgy dönt, lehetőséget ad neki arra, hogy bizonyítson. Meghívja együttesébe, a Bermudába vendégszerepelni, és a lány rövid időn belül bebizonyítja, valóban tehetséges. A duett-lemez elkészítésének munkálatai közben Bonnie és John időt szakít a romantikus érzelmi szálak szövögetésére is, amelynek folyományaként hamarosan összeházasodnak. Az új taggal kibővült együttes turnézni indul a lemezzel, ám a koncertsorozat végén a házaspár sorsa tragikus fordulatot vesz. 
A kialakult helyzetből adódóan igen úgy tűnik, hogy esély sincs már a boldogságra, marad a remény, vagy csak annak hajszolása. 
Az apróbb félreértéseket követik a nagyobb horderejű hazugságok, amelyeket – szinte törvényszerűen – a véletlenek azért erősen megtámogatnak. 
A küzdelem megkezdődik, szavakkal, tettekkel és bizony néha fegyverrel is. 
Az oldalak fogytával együtt a problémák is megoldódni látszanak, bár ezt csak azért teszik, hogy létrehozzák az új bonyodalmat a történet következő kötete számára…

Részlet a könyvből
(Szerző engedélyével)

"Az utolsó koncert után pörögtek fel az események, és torkolltak tragédiába. A bulinak vége volt, így a biztonsági intézkedések is lagymataggá váltak. Patrick Ewans és emberei szinte akadálytalanul jutottak be a színpad mögé. Az együttes tagjai éppen az élményeiket beszélték meg, amikor John elhagyta az ebédlőnek kijelölt termet. A terrorista kiképzett embereinek nem került nagy erőfeszítésébe, hogy a teljesen gyanútlan énekest elfogják. Bonnie egy kis idő eltelte után keresni kezdte a férjét, akit hamarosan meg is talált elrablói társaságában. Ewans szándékosan várta meg, hogy felfedezzék, hiszen így az illetékesek szinte azonnal tudomást szereztek a tettről, illetve nem tudtak a túsz érdekében semmit sem tenni anélkül, hogy a zenész életét ne veszélyeztették volna. Bonnie döbbenten látta férjét egy hat főből álló csoport közepén, amint éppen magához tér. A nő torka elszorult, hiszen szinte azonnal rádöbbent, hogy mi történt. Némán nézte a magas, erős, fekete hajú bűnözőt, ahogyan az vigyorogva utat enged neki. Ewans magában megállapította, hogy személy szerint inkább a nőt vinné magával, hiszen a leszámolás pillanatáig legalább el tudnának szórakozni egy kicsit vele. Majd elégedetten gondolt arra, hogy majdnem ugyanekkora élvezetnek néz elébe, hiszen személyesen óhajtotta felügyelni John halálát. Elvigyorodott arra a gondolatra, hogy a bosszúszomjas Dorothea milyen kínokban fogja részesíteni a foglyot. Elsőként Ewans törte meg a csendet, hiszen a döbbenettől Bonnie még magához sem tért:
– Drága asszonyom, ha jól látom már sikerült megértenie, hogy mi készül itt. A férjét most magunkkal visszük, a megbízónk már várja. Engem csak a váltságdíj érdekel, amelynek összege tízmillió dollár. Az átadás időpontját és helyszínét később fogjuk egyeztetni. A rendőrséget a férje életének megóvása érdekében nem kellene bevonni. Utazzon haza, és várja a telefonunkat! Most kap egy percet, hogy elbúcsúzzon a férjétől.
– Mi a biztosíték arra, hogy a váltságdíj megérkezése után szabadon bocsátja Johnt? – kérdezte remegő hangon a nő.
– Semmi. Helyesebben, az én szavam. Ezen én az ön helyében nem törném a fejemet, asszonyom. Ha határidőre nincs meg a pénz, csak darabokban kapja vissza. Egyvalamiben bízhat csak, mégpedig abban, hogy nekem fontosabb a pénz, mint John Kenderson élete. Márpedig, ez így van. Most indul az óra, van egy perce a búcsúzásra!
John kezét elrablói hátrabilincselték, majd egy kicsit félrehúzódtak. Bonnie belenézett a férje szemébe, majd suttogni kezdett:
– Most én arrébb lépek, és te pedig szaladj! Indulj, szerelmem!
– Nem tehetem, Bonnie. Akkor te kerülnél a kezükbe, és én azt nem engedhetem. Mellesleg fegyverük is van, és ha téged fenyegetnének vele, akkor engem bármire rá tudnának venni. A családunk kedvéért azt kell tenned, amit ők mondanak! A lányokra vigyáznod kell, és én is csak akkor kerülök vissza, ha engedelmeskedünk.
– Tudom, John. Minden követ megmozgatok, hogy visszakapjalak!
– Bárhonnan és bármeddig tart, én visszajövök hozzád! Vigyázz magadra és a lányokra! Próbálj tárgyalni velük, még az én életem sem érhet ilyen sok pénzt! Ennyit ne fizess nekik!
– Nekem sokkal többet érsz ennél a pénznél, és ezt ők is nagyon jól tudják. Elég nagy összeget kérnek, viszont azzal is tisztában vannak, hogy ezt összeszednünk időbe telik, de nem lehetetlen. Fizetni fogok, mert az életed mindennél többet ér.
– Az idő lejárt! – szólt közbe Ewans.
John még gyorsan megcsókolta a feleségét, majd elrablói elrángatták. Bonnie-t senki sem akadályozta meg abban, hogy kövesse őket a tetőre, ahol egy piros helikopter várt rájuk. A terroristák kapkodás nélkül, mégis gyorsan elhelyezkedtek. A rotor forogni kezdett, és máris a levegőbe emelkedett a gép. A lány addig nézett utánuk, amíg el nem tűntek a szeme elől.
A két énekest ekkor már kereste az egész stáb. Amikor Richie megpillantotta a nőt, az ereiben megfagyott a vér. Azonnal látta, hogy valami hatalmas baj történt és odarohant sógornőjéhez. Átölelte Bonnie-t, aki reszketve sírt és a tényeket közlő, megdöbbentő két szót is alig tudta kinyögni:

– Johnt elrabolták!"


A könyvet itt tudjátok beszerezni :