2018. június 16., szombat

Borsa Brown: A férj prostija

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam és Borsa Brownnak, hogy megírta ezt a könyvet. Még mindig meg tudd lepni a szerző. Nagyon meglepett a szerző, mert olyan könyvet kaptam kézhez, ami híven tükrözi a valóságot. Hogy legtöbb házasság miért is megy tönkre. Nem elég oda állni az oltár elé és kimondani az Igent. A házasságot ápolni kell. Virágoztatni kell és legfőképpen nem elmenekülni a problémák elől. Borsa Brown ezt írta meg a könyvében, hogyan lehet egy házasságot megmenteni. Köszönöm, hogy megírta Borsa. Élethűen ábrázolva a történetet és igen csak elgondolkodtatóak.

Borsa Brown: A férj prostija



Tartalom:

 Pamela házassága a szakadék széléhez ért. Három gyerekkel, és egy jóképű, sikeres férjjel az oldalán, úgy érzi, ő nem sokat ér. A mindennapjai szürkeségében azonban elhatározza, hogy megszívleli édesanyja egykori tanácsát: „Egy nő legyen tökéletes háziasszony, szerető anya, és otthon az ágyban egy céda.”
Női praktikákat bevetve, és minden szégyenérzetét levetkőzve próbálja visszacsábítani a férjét, akit talán nem is veszített el.
Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Ezúttal humoros formában, de mégis kegyetlenül őszintén és valósághűen mutatja be a női lélek bonyolultságát.
Egy krízisbe jutó házasság újraélesztése, rengeteg erotikával, érzelemmel, nevettető és elgondolkodtató helyzetekkel. Egy olyan történet, ami bárki életében valóssá válhat. Mert a cél: nőnek maradni mindenáron!


Véleményem:
5/5

Amikor kezembe került a könyv sokáig csak néztem és vártam, hogy megszálljon az ihlet az olvasásra. És bizony nem tartott sokáig. Az első gondolatom az volt, hogy ha férjhez megyek, visszem magammal ezt a könyvet. Tuti 20 év múlva jól jöhet. A másik gondolatom pedig az, hogy szerző ismét bizonyított. Ez a könyv szórakoztató és egyben tanulságos is.
 Azt gondolom érdemes minden olyan feleségnek elolvasnia a könyvet, akinél egy kicsit gondja akadt a párjával vagy a házassággal. Azt vallom, hogy jó házasság a beszélgetés és a szex teszi jobbá. Oda figyelni a másikra, ráhangolódni 20 év után sem ciki. Sőt!  Ez a könyv nagyon jól lett megírva. Kellően van adag humor, vicc, erotika és jó gondolatsorok. Amivel azonosulni tudtam.  Történet szerint Pamela úgy érzi 20 év után a házasságuk lapos és megszokott lett. És, hogy mentse, ami menthetőt egy ötlettel rukkolt elő. Az ötlet nagyon bevált. Szeretőként írt a férjének, akit egy szállodában csalja. Mikor ezt elolvastam azt hittem itt vége is lesz. De nem. Azt hiszem férje Steven vette a lapot.  Érdekes volt olvasni, hogy egy nő mit meg nem tesz, hogy megmenthesse a házasságát és a férjét.
Való igaz, hogy legtöbb kapcsolat elromlik, fásult és lapos lesz. De miért? Azért, mert a rohanó világban megfojtotta a kapcsolatukat, az intimitást. Nem fordítottak kellően magukra. És pont erről szól a történet. Ez a történet pedig ráébresztheti az olvasót, hogy talán így is lehet oldani a problémát. És elolvasása után azt érezheti: Te jó ég, hisz én is ugyanezt érzem.
Tetszettek Pamela ötletei, hogy nem hagyta el magát, hogy képes küzdeni. És akarja ezt a házasságot megmenteni. Steven pedig mintha rájött volna, hogy a felesége nem csak anya, háztartásbeli, hanem Nő is. Nő, akit feleségül vett. Nő akkor is, amikor három gyermeket szült. S ezek a programok színesítik minden napjaikat. A történet végére mindketten újra felfedezték egymást. Újra szerelmesek. Újra éreznek, újra tudnak kellően odafigyelni egymásra. Viszont ehhez ketten kellettek. Jókat kuncogtam egy-egy Pamela ötletein, de tudom, hogy ezek az ötletek, mentette meg a házasságukat. Ha nem lenne...ki tudja, mi lenne. Mindenesetre Borsa Brown igazán tanulságos történetet írt. Elgondolkodtam azokon a gondolatsorokon, ahogy egy kívül álló ember miként látja a háztartásbeli nőt. S legfőképpen a férj. Egy szóval nagyon tetszett a könyv, olvastatta magát, és igen csak élveztem.

Érettebb hölgyeknek ajánlom, akik 15-20 éve házasok és ők jobban megértik a történet lényegét. De másoknak is szívesen ajánlom a könyvet. 


Kedvenc idézetem:

"Egy nő nappal legyen rendes anya, este pedig egy szajha a hálószobában."

"A férfit akarom, én meg a nő akarok lenni!"

"Istenem ,de szégyellem magam!
A saját férjem előtt. Rájövök, hogy minden nő,aki ezt érzi a férje előtt, az rossz úton járt eddig. Sosem szabad magunkat szégyellni az előtt az ember előtt,akinek az ígértük ,hogy jóban-rosszban... Nekem sem szabadna."

"Amit egyszer valakivel felépítettél, azt csak vele élvezheted!"