2018. november 30., péntek

Bakti Viktor: Integrálva

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Könyvmolyképző Kiadónak, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam a könyvet, Bakti Viktor szerzőnek pedig, hogy megírta. Egy igazán színvonalas történetet olvashattam el. Cseppet sem unatkoztam. Köszönöm még egyszer.


Bakti Viktor
Integrálva



Tartalom:

Lépj a jövő útjára! 

2066 – Philadelphia. 
Themisz, a titokzatos szuperszámítógép mindent lát, még a jövőt is. Kiszámítja, hogyan boldogulhat legjobban az emberiség. 
Digitális jósok súgják meg a jövőt, ám az egyikük meghal, miközben Jarrednek, a zsoldosnak egy döbbenetes üzenetet mutat. 
Vajon rendszerhiba vagy valóban a jövőt fedi fel? 
Az események láncreakcióként követik egymást. 
Rejtélyes szervezet lendül mozgásba, hogy a virtuális térbe börtönözött, testetlen hacker segítségével megfejtse a Themisz titkait. A meghasonlott zsoldos döntésre kényszerül véres állandóság és küzdelmes változás között. Yolanda, a reflektorokhoz szokott riporternő szembesül a kíméletlen valósággal. Vajon él a csábító ajánlattal? Engedi, hogy maga a jövő költözzön be saját húsába és csontjába? Victor, a cég vezérigazgatója is nyomozásba kezd, hogy olyan sötét titkot fedjen fel, amitől még őt is óvják. 
Mi valójában a rejtélyes Themisz? 
Harc kezdődik a valóságban és a kibertérben egyaránt. 
Már nem csak Themisz a tét, hanem a szabadság. 
Vajon a test vagy az elme szabadsága fontosabb?



Véleményem
5/5

Ez az első olyan könyv, amit sokára olvastam ki, de jó értelemben jegyzem meg.
Ez a könyv igazán érdekes, elgondolkodató, izgalmas...  Nehéz megfogalmazni a gondolataimat, érzéseimet a történettel kapcsolatban.  Adott egy lány Delphoi, akinek igazán szomorú és fájdalmas életútja volt neki. Jarred, aki rájön mi is az igazi munkája, feladata... Victor, aki szeméről lehull a hályog. Yolanda, aki sikeres riporter szeretett volna lenni. És még sokan mások. Egy rendhagyó történet mely ötvözi a sci fit és a thrillert.  Egy olyan történet, mely minden egyes fejezetnél megálltam és azon járt az agyam, hogy te jó isten.... Milyen emberek vannak?
Vajon valóságban is előfordulhat ilyesmi?  Bízom benne, hogy nem.
Az egész történet olyan filmszerű hatás volt, mintha moziban ültem volna és Jarred szerepében Tom Crusie-t képzeltem, volna el. Igazán színvonalas történetet kaptam kézhez. És azt kell, hogy mondjam ez eddigi legjobb sci fi könyv volt a kezembe. Vannak bőven csavarok, szerethető karakterek. Vagy éppen utált karakterek.  Nem is gondoltam, hogy élvezni fogom az olvasást, hiszen igencsak távol áll tőlem ez a műfaj. De az író meg szeretette velem… S szívesen olvasnék még többet ehhez hasonlót. A  könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a magyar szerzőktől írt könyveket, ezen belül  sci fi – thrillert történeteket. Érdemes megvenni és elolvasni.

UI: Lesz folytatása? Én örülnék nagyon…

Egy részletet hoznék a könyvből, megmutatva mennyire valóságos lehet a helyzet.




 A könyvet itt tudjátok beszerezni.: