2018. november 27., kedd

Mini interjú: Kedvencek....

Folytatom a mini interjú-sorozatot, amit még a nyáron kezdtem el. Nemcsak nekünk olvasóinknak vannak kedvenc tevékenységeink, hanem bizony szerzőinknek is. Ezúttal ezekről teszek fel kérdéseket négy szerzőnek, akik szívesen vállalták az interjút, hogy az olvasók jobban megismerhessék őket: ital, könyv, film, zene, hobbi, sorozat, illetve idézetek terén... 

Ha van igény rá, természetesen más szerzők kedvenceire is kíváncsi vagyok, és meg is keresem őket a kérdéseimmel. 

A négy szerző, akiket megkérdeztem: Selena B. Lowell, Robin O’ Wrightly, Mike Menders és Katie Françoise. Köszönöm, hogy elvállalták a nem mindennapi mini-interjút.

Kezdődjék hát:


Selena B. Lowell


Eddig megjelent könyve:
Selena  Lowell Naplója 1. 2. 3.


Kedvenc ...

...italod:

Tequila Sunrise koktél

...könyved:

Az éjszaka háza

...filmed:

Penge

...sorozatod:

The walking dead

...idézeted:

“A sötétség nem egyenlő a gonosszal, mint ahogy a világosság sem jelent mindig jót.”

...hobbid:

Könyv vásárlás

...zenéd:

Maefire együttes




Robin O’Wrightly


Eddig megjelent könyvei:
Andrea & Andrea
Erelem (eszetlen szerelem)
Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)
Tripiconi sztori: Az amulett rejtélye, Város a föld alatt
#Weetoo – Kettős kereszt


Kedvenc ...

...italod:

Kávé

...könyved:

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

...filmed:

Idővonal

...sorozatod:

Chuck

...idézeted:

Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” (Antoine de Saint-Exupéry)

...hobbid:

Mostanában a rajzolás megint.

...zenéd:

Mindenevő vagyok, de acapellával le lehet venni a lábamról. Pentatonix a No. 1.



Mike Menders


Eddig megjelent könyve:
Krisztin

Kedvenc italom:
Bármilyen édes likőr. Alapból édesszájú vagyok (a végzettségem okán is), úgyhogy körömlakk vagy sem, ez jön be. A listám második helyezettjei az édes borok (vörös vagy fehér), kiváltképp a Tokaji fordítás.

Kedvenc könyvem:
Több is van, mert más-más műfajokról beszélünk. Kiemelném Tolkien, Rejtő Jenő és J.K. Smith kollegina könyveit, melyek elvarázsoltak, szórakoztattak, de Nemere Istvántól a Lars, Don, Ariel könyveket is imádom.

Kedvenc filmem:
Itt már szélesebb a skála, de manapság a Marvel filmek (pl. Bosszúállók) viszik a pálmát, mert könnyedek, kellő humorral és látvánnyal fűszerezettek. Klasszikusok közül például a Vissza a jövőbe trilógia az, amit bármikor megnézek, de jó pár kedvencem van még. A régi filmek közül egyértelműen Kabos Gyula filmjei jöhetnek.

Kedvenc sorozatom:
Amelyek szórakoztatnak, azok az NCIS filmek, korábban a CSI (Helyszínelők) voltak a favoritok. Minisorozatból viszont a Bangkok Hilton volt rám nagy hatással.

Kedvenc idézetem:
Nos, sosem voltam az a nagy idézetmondó, fejből nem fújtam szépeket, de például az Asterix és a Kleopátra küldetés szinkronja annyira zseniális lett, hogy abból időnként beugrik egy-egy vidám párbeszéd, például ez:
„– A helyzet nem lesz túl kecsegtető, ha jön a csőlefektető.
– Sajnálom, engem a padlóra küldtek. Azt mondták: csempézz, különben nincsen pénz.
– Miért van ajtó a plafonon?
– Az nekem magas.”
vagy:
„– Mondd, milyen ez a felület?
– Felületes.”
Zseniális!

Kedvenc zeném:
Írás közben nem szoktam zenét hallgatni (bár lehet, hogy majd fogok, mert feltölt), de a zúzós vagy depis zenék helyett inkább a dallamos, könnyed stílust szeretem, amit akár fütyülni is lehet. A mai zenék közül kevesebb ilyen található, így talán Katy Perry egy-egy száma jön be, a régebbiek közül Whitney Houston, Rick Astley, Pet Shop Boys nagy slágerei, és még sorolhatnám. A Youtube-on egy majd 400 számból álló listám van. Hosszú évtizedekig rajongtam Dieter Bohlen zenéjéért is, aki sokféle stílusban írt a szimfonikusoktól kezdve a rave-en át a német népzenéig. Persze a sokak által ismert Modern Talking és Blue System állt első helyen nálam is.

Kedvenc hobbim:
Mivel egész nap a számítógép előtt ülök, ezért a hobbim is a géppel kapcsolatos: borítókat tervezgetek, vagy épp olvasgatok. Persze a Facebookozást is mondhatnám hobbinak, de mostanában tényleg a képszerkesztés köti le inkább az időmet.


Katie Françoise


Eddig megjelent könyvei:
Utolsó. Esély.
Egy igaz szerelem története
A harag ébredése
Halálos vonzódás

Italom:
Víz, coca cola zero, piña colada.

Könyvem:
Garcia és Stohl lenyűgöző teremtmények sorozat, Cassandra Clare az angyal sorozat, Susan EE angyalok bukása sorozat, Spirit Bliss a múlt árnyai sorozat.

Filmem:
Nagyon szeretem a Marvel filmeket, illetve az igaz történeteket és a Walt Disneyt,
Szerelmunk lapjai, Iron Men, összes része, Thor összes része, a mindenség elmélete, Amerikai mesterlövész de rengeteget fel tudnék sorolni.

Sorozatom:
Majdnem az összes Marvel sorozat, Odaát, a Rezidens, Shadowhunters és minden, ami fantasy.

Idézetem:
Rengeteg lenne, napestig írhatnám. Viszont van egy, ami nem igazán idézet, de számomra nagyon fontos, amit spanyolul magamra is tetováltattam, mert úgy gondolom, hogy legyen az jó vagy rossz, egyaránt igaz és nekem nagyon sok esetben segített továbblépni, nem feladni, kitartani, az a „minden elmúlik” és ennek jelentése.

Hobbim:
Társasozás, imádok süteményeket, tortákat készíteni, és a főzés, aminek a férjem szívből örül.


Köszönöm még egyszer, hogy részt vettek a mini interjún!