2018. november 7., szerda

Kae Westa: Karvalyszárnyon

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Könyvmolyképző Kiadónak és Kae Westa szerzőnek, hogy elolvashattam Karvalyszárnyon c. könyvet. Igazán nagy élmény volt elolvasni és szívesen olvasnék még tovább. Számomra nagy élmény volt olvasni, csupa meglepetés és izgalom volt az egész történet. Semmiért nem cserélném a perceket, amit a könyvvel tölthettem.



Kae Westa: Karvalyszárnyon




Tartalom:

Miféle sors várhat egy grófkisasszonyra, akinek felbontották az eljegyzését, kardélre hányták a városát, és maga is csupán az utolsó pillanatban tudott elmenekülni?
Caliannara túléli a mészárlást, de hűséges testőre nélkül menekül, és kalandos módon zsoldosokhoz csatlakozik. Vajon elég az ottani felcser pártfogása, hogy a grófkisasszonyból harcos válhasson, ha mindenki más közönnyel, a kapitány pedig egyenesen ellenszenvvel méregeti?
Shastornak anélkül is megvolt a maga baja, hogy az ostromlott városból szökött nemeslány a nyakába szakadjon, de a neheze csak most következik. Megbízója átveri, a szerettei veszélybe kerülnek, ráadásul hitszegő bátyja is felbukkan.


Véleményem
5/5


Hm... Kicsit gondolkodóba estem. Nem tudom, hogyan is fogalmazzam meg, hogy miként hatott rám a történet. Igazából tetszett is, ki is olvastam és izgalmas volt. Viszont nem hozott lázba úgy,mint a A démon és a papnő c. könyv. Inkább azt mondanám kellemes kikapcsolódást nyújtott. Nem tudtam félretenni, elmenni mellette, mert húzott, hívott magához a történet.  Kíváncsi voltam mi lesz Zurvannal ,Shastorral,Varevel és Calinaval. Hogyan alakul a történetük, a sorsuk.

Kedvenc párosom Shastor és Arinka. Elején eléggé meglepett, hogy nem Shastorral jött össze Calina.  Nem hiába, szeretem az ilyen apró meglepetéseket. Volt egy pár olyan karakter, akit nem nagyon tudtam kedvelni. Reynirt valahogy nagyon meg tudtam volna ütni. Komolyan. Szóval igazából a közepe fele kezdett izgalmas lenni a történet. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a folytatása, hogyan fog alakulni az egész. Vajon milyen kalandokba fog kerülni a díszes társaság főleg, hogy végére kettéváltak. Nagyon meglepett, hogy nem volt annyira plusz valami, ami miatt azt mondanám, hogy anyám, de imádtam… Ehhez képest nagyon tetszett és várom a folytatást. Calinán lepődtem meg jobban, mert elején nem igazán éreztem, hogy pont oda való lenne a zsoldosok közé. Jelleme sokat fejlődött, Shastor pedig egy igaz, becsületes és tisztességes vezetőnek találom. Zurvan pedig hűséges barát Shastornak és családjának. Egy szóval ajánlani tudom, aki nagyon szereti középkori fantasy történeteket. Én nagyon várom a folytatást. Ha lehet 5 helyett 10 csillagot, tudnék adni, függetlenül, hogy először nem tetszett, de végére már oda voltam. Egyedien és gyönyörűen lett megírva a történet, a harci jelenetek. Nem is tudnék hibát keresni és nem is akarom . Így , ahogy van tetszett első betűtől az utolsókig. Kellenek az ilyen szerzők a mi kis hazánkban, akik ilyen jól és egyedien írnak fantasy történetet. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni: