2019. augusztus 22., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Elyn Vee N.

Köszönöm Elyn Vee Írónőnek, hogy elvállta a felkérésemet az Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! interjúhoz, hogy az olvasók még közelebbről megismerhessék e tehetséges írónőt

Jelenleg Cseszd, meg, Hunter! c. könyve fog napokon belül megjelenni. Amihez gratulálni szeretnék. Szóval, íme az interjú Elyn-el, még egyszer köszönöm. Kedves olvasó, ismerjétek meg közelebbről Elynt, aki őszinte, kedves és humoros. Nem mellesleg egyik kedvenc írónőnek tartom. Szívből tudom ajánlani nektek a könyveit. 




1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Mindig is nagyon nehezen tudtam szűkszavúan válaszolni arra, hogy meséljek magamról, illetve mindig el is gondolkodtam azon, hogy vajon mire kíváncsiak pontosan, amikor ezt a kérdést felteszik. Ott kezdeném, hogy ízig, vérig művész léleknek vallom magam. Gyermekkorom óta vonzódom ehhez a területhez, és rengeteg dolgot már kipróbáltam, tanultam ezen a téren. Évekig tanultam zenét, jelenleg pedig dalszerzést a könyvírás mellett, illetve sokáig táncoltam, színjátszóztam is, végül pedig grafikusként diplomáztam. Sok tervem van, amiből egy, kettőt már sikerült beépítenem az életembe. Remélem a többi is sikerül. Mindig több lábon álló ember voltam.

2. Miért pont Elyn Vee az írói neved?

Egyébként Elyn Vee N. csak a facebook nem engedte így írni. Az Elin becenévből jött, az N. pedig a vezetéknév rövidítése. A Vee-t csak úgy odatettem, mert túl rövid volt, és nem tudtam szépen a borítóra szerkeszteni… Csak játszottam a betűkkel, semmi különös, és semmi mélyről jövő története sincsen.

3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Több mint egy évvel ezelőtt a Wattpadon elkezdtem írni egy sorozatot Black & White címmel. Az első résznél félbehagytam, amíg nem kaptam egy kommentet, hogy folytassam. Ha akkor nem jön az a kérés, akkor szerintem nem foglalkoznék az írással, mert emlékszem, hogy akkor valamiért beleuntam, de mivel legalább egy ember várta a folytatást, az felspannolt annyira, hogy később odáig jussak, hogy könyveket adjak ki. Köszönöm utólag is a kedves olvasónak!

4. Írásod célja..

Ez egy jó kérdés. Mi a célom az írással? Eleinte csak önmagam aztán már annak a pár olvasónak a szórakoztatása volt a célom. Jelenleg is azt gondolom, hogy ez. Hogy adjak valamit az olvasónak. Egy élményt, vagy bármit. Ha csak pár órát, amíg kicsit kikapcsolja magát, akkor csak annyit.

5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Családom támogató, de nem igazán szoktam bevezetni őket ebbe a világba. Ilyen téren kissé zárkózott vagyok. Ugyanez volt, amikor zenével foglalkoztam. Valamiért a munka nekem a privátszférám. Persze beszámolok nekik arról, ha valami jól sikerül.




6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Jelenleg a Piszkos lelkek sorozaton dolgozom. Nem mondom, hogy nem érintenek klisés témákat, de ezeket mindig szerettem feldolgozni, kicsit kifigurázni, amit nem mindig szoktak érezni az olvasóim. Például tök poénból, írok egy klisés történetet a wattpadon, amit szeretnek… Szeretnek, pedig csak úgy csorog a kliséktől. Aki érti, hogy vicc az egész az meg elmondása szerint jót nevet. Azért a Piszkos lelkek nem ilyen. Próbálok benne olyan témákat felvezetni, amik életszagúak, jókora szarkazmussal, humorral megspékelve. Mindig azt mondom: Szeretek klisés történeteket újra alkotni, átdolgozni, megfűszerezve egy nagy adag szarkazmussal, aztán vagy jól sül el, vagy nem! Most fog megjelenni a sorozat első része, Cseszd meg, Hunter! címmel. Sőt, már írom a következő részt, a Menj a pokolba… (titok, majd felfedem kikről fog szólni.) Emellett pedig pár hónapja egy komorabb regényen dolgozom, a Szökés Gartnerből c. könyvemen. Ez az a történet, amit nem tudnék megírni pár hét alatt, mert nincs ahhoz lelki erőm, hogy ilyen hosszú időre, ilyen sokáig belemerüljek. Túl fontos nekem az a történet ahhoz, hogy elcsesszem…

7. Vannak-e további terveid?

Persze, hogy vannak. Vagy további Piszkos lelkek könyv, vagy lezárom, és egy másik sorozat. Igaziból nem szeretek túlságosan pontosan előre tervezni, mert magamat ismerve, úgyis változni fog.



Ha kíváncsi vagy Írónő további terveire, akkor csatlakozz bátran a csoportjához. Nem fogsz egy cseppet sem unatkozni. Hiszen itt kulisszatitkokat lehet megtudni egyes könyvekről. Friss infó a megjelenésekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése