2019. augusztus 15., csütörtök

Csabai Márk: A magányos farkas (Egy csibész naplója 3.)

~~~ Recenzió ~~~


 Szeretném megköszönni Álomgyár Kiadónak és Csabai Márknak, hogy elolvashattam Egy csibész naplója utolsó történetét A magányos farkas c. könyvét. Hát mit is mondhatnék... Nagyon sajnálom, hogy vége tért ez a történet. Szerettem olvasni. Imádtam a humort, szarkazmus szöveget és ráadásul eléggé lökött, bolondos bandái voltak Áfinak, Cecilnek is. El sem hiszem, hogy ez igaz történet lenne, hiszen annyira képtelenségnek tartom.
Már most hiányzik ez a csipet csapat.




Csabai Márk:
A magányos farkas
(Egy csibész naplója 3.)
(Hazatérés az alvilágból)


Tartalom:

Egy ​igazi férfi életében a legnagyobb kincs a család és a szeretett nő. 
De mi van, ha egyik sincs? 
Cecil, a sokat látott gengszter úgy dönt, leszámol múltjával, és új életet kezd álmai nőjével. Cecil tervez, Isten pedig végez és egyszer s mindenkorra keresztülhúzza a számításait. A múltja nem engedi és a sors súlyos kötelezettségeket és feladatot ró rá. Egy baráti és egy becsületbeli ügy után megkapja utolsó melóját, amit ha sikerrel teljesít, új életet kezdhet. Cecil és cinkosai valósággal sodródnak a pörgős kalandsorozattal. 
Vajon az utolsónak ígérkező meló meghozza a várva várt változást? 
Az élet kegyetlen, ahol tudja, megszorongatja hősünket, aki mindezen megpróbáltatások ellenére is kitart vágyai mellett, hogy normális életet élhessen, álmai nőjével az oldalán.

Véleményem
5/5


Mindenkinek jár a második esély, ugye egyetértesz velem?

Őszintén elmondom én, nagyon sajnálom, hogy vége lett a történet. Nem is akartam elkezdeni, mert úgy éreztem, akkor nem olvashatok többet Márktól. Imádom a stílusát, a pimasz, a vicces és néha szarkazmus szövegeit.  Szeretem, ahogy a történeteit írja, s abszolút nem akar több lenni, mint ami. Egyszerű, de nagyszerű.

Annyit adott, amennyit egy könyv, történet adhat, kikapcsolódást, izgalmat, vicces perceket. A magányos farkas c. könyvben Cecilt ismerhetjük meg és csapatát...
Cecilt nem olyan fából faragtak, aki meghunyászkodna egy veszélyes feladattól. Sőt! Mintha élvezné is. De nem most. Őt is elérte az a sors, hogy végig gondolja az elcseszett életén.

A sors pedig Enzo, aki méretes nyaklevessel honorálta Cecil gondolatmenetét, miszerint igencsak bajban volt. Mást nem igen tehetett, mint megjelenjen Áfinál és hogy - hogy saját lábon távozott? Nos, kapott egy esélyt, munkát és nyakába varrták Taknyost. Áfi unokaöccsét. Taknyos, a flúgos kölyök.

Egyik percben még azon volt, hogy egy Réka nevezetű nőt elkápráztasson, másik percben már egy maffia vezérnél köt ki Cecil és vele együtt igencsak nem az eszükről híres bandáival. Fogtam a fejem, hogy milyen kalandokba keveredik Cecil és a beszólásai, amit úgy imádok. Egy cseppet sem unatkoztam, az egyszer biztos. Aki Márk könyveit olvassa, vagy szeretné elolvasni, készüljön fel, hogy nagyokat fog kuncogni egyes jeleneteken.

Taknyost nagyon imádtam. Annyira lökött és sokszor nem tudja, hogy szószerint kell csinálnia valamit  vagy csak átvitt értelemben. S sokszor sajnos szószerint cselekedett és emiatt Cecil nem mindig örült neki.

A lényeg, a lényeg, hogy jó szórakoztam rajta és kikapcsolt. Vannak kedvenc jeleneteim a történetben.
Kiknek is ajánlanám ezt a sorozatot? Akik szeretik a humort, nem vetik meg az akció jelenetek, akik imádják lökött pasikat, lehetetlen helyeket. Ez egy letehetetlen, izgalmas, könnyed kikapcsolódó regény. Nem fogod megbánni. 


Kedvenc idézeteim:






A könyvet itt tudjátok beszerezni:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése