2019. augusztus 24., szombat

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Megyeri Judit

Szeretném, megköszöni Megyeri Judit Írónőnek, hogy elfogadta a felkérést az interjúhoz. Az Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatában újabb írónőt kérdezgettem, akinek nemrégiben jelent meg A múlt bűnei című könyve. Számomra nagy kedvenc lett a könyv. Bízom benne, hogy még fog sok – sok történetet írni. Jelenleg az Írói oldalán egy kis novellás részletet oszt meg az olvasóival, Vakszerelem címmel. Ha kíváncsi vagy a részletekre az interjú végén találsz majd elérhetőséget. Addig is fogadd szeretettel a beszélgetésünket!





1. Mesélj magadról kicsit! Mit lehet tudni rólad?

Nagyon szeretnék valami izgalmasat mondani, de igazából nincs semmi érdekes, amit el lehet mondani rólam. Ezért nem is szoktam sehol kitérni a magánéletemre, mert szerintem a történeteim jóval szórakoztatóbbak, mint én.  De azért pár alapdolog: közgazdász vagyok, pénzügyi területen dolgozom, és Fóton élek a férjemmel meg a kislányommal.

2. Miért pont Jud Meyrin az írói neved?

A kiadó javasolta, hogy válasszak külföldi hangzású álnevet A múlt bűneihez a külföldi helyszín miatt. Szerettem volna, ha egy kicsit hasonlít a saját nevemhez, ezért elkezdtem játszani a betűkkel, kaptam egy kis külső segítséget is, és ez lett a végeredmény. Először furcsa volt, de mostanra már megszoktam, bár néha még nehezen megy, hogy így írjam alá a könyveket.  A magyar helyszínen játszódó novelláimat és regényeimet viszont mindenképpen a saját nevemen szeretném kiadni.



3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Nem is tudom pontosan, mikor kezdtem el.  Már általános iskolában is írtam cikkeket az iskolaújságba, aztán a gimiben is. Később meséket írtam, novellákat, blogot, volt egy elég hosszú időszakom, amikor Harry Potter fanfictionöket, de saját regénybe csak pár évvel ezelőtt kezdtem bele. Ez az első regény A múlt bűnei. Romantikus krimi, mert olvasni is ezt a zsánert szeretem. A regény legelső verziója persze nem így nézett ki, sok mindent át kellett rajta írni. Arra mindig figyelek, hogy ne sajnáljam az időt a javításra. Írástechnikai cikkeket, könyveket olvasok, folyamatosan képzem magam, igyekszem jobb lenni, hogy jobb történeteket tudjak írni.

4. Írásod célja...

Csupán a szórakoztatás.  Nem akarom megváltani a világot, nem akarom megírni A KÖNYVET, a romantikus krimi zsáner erre nem is alkalmas. Csak azt szeretném, hogy az olvasók néhány órára belemerüljenek a történeteimbe, és közben kikapcsolódjanak a mindennapi mókuskerékből. És persze azért is írok, mert közben én is remekül szórakozom.

5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Szerencsém van, mert kezdettől támogatnak. Akkor is, amikor még szóba se került a kiadás, és csak a fióknak írtam. A férjemnek szoktam panaszkodni, ha valami nem úgy sül el az írás terén, ahogy reméltem, és ő ilyenkor csak azt mondja: Szard le, csak írj!  Fura, de ez mindig segít, hogy túllendüljek a holtpontokon.



6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen, mesélsz róla?

A második regényem a Rózsakői rejtélyek. Szeretném, ha ez is megjelenhetne, de konkrétumokat még nem tudok mondani, csak annyit, hogy dolgozom az ügyön.  Ez a történet is romantikus krimi, de ezúttal magyar a helyszín, és egy magánnyomozásba csöppenünk bele. Több kötetesre tervezem, de mindegyik kötet olvasható önállóan is. Bár még nincsen konkrét fülszöveg, de azért hoztam egy rövid összefoglalót:
Megyeri Judit: Rózsakői rejtélyek – Holttest az Ambróziában
Flóra, a frissen elvált, fiatal nő Rózsakőre érkezik, hogy apja távollétében a családi kávézót, az Ambróziát felügyelje, de már legelső reggel egy holttestre bukkan. Amikor a rendőrség az apját gyanúsítja, Flóra megbízza volt osztálytársát, Bent, a lecsúszott magánnyomozót, hogy tisztázza a helyzetet. Közben Rózsakő ünnepélyes reptérmegnyitóra készül, Flóra és Ben a fesztivál színfalai mögött nyomoznak, egyre veszélyesebb kalandokba sodródnak bele, és egyre kevésbé tudnak ellenállni az egymás iránt érzett szenvedélyüknek.

7. Vannak-e további terveid?

Most éppen a harmadik regényemet írom, ami szintén romantikus krimi (Mi más? :D), de jóval sötétebb hangulatú, mint az eddigiek. Skóciában, Edinburgh-ben játszódik, egy minden lében kanál újságírólány és egy tragikus múltú rendőr a főszereplői, akik nagyon utálják egymást, de aztán kénytelenek együttműködni. Lowdeni boszorkányhajsza a címe. Ha ezzel készen vagyok, akkor folytatom a Rózsakői rejtélyek második részét, és vannak novella-ötleteim is, meg azon gondolkozom, hogy az eddigi novelláimat megjelentetem ebook formátumban. Közben szeretném a romantikus krimiket népszerűsíteni, létrehoztam egy csoportot a facebookon, ahol összejöhetnek a zsánert kedvelő olvasók és a zsánerben alkotó írók. Szóval vannak tervek, talán túl sok is.


Írónő elérhetőségei:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése