2019. augusztus 3., szombat

Utazókönyv: Jud Meyrin: A múlt bűnei

Ezúttal utazókönyvként került hozzám ez a fantasztikus könyv. Jud Meyrin: A múlt bűnei címmel. Nagyon köszönöm Írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam. A könyvet ezen a linken Utazókönyv találhatod, ha szeretnéd utazókönyvként elolvasni a történetet.


Jud Meyrin:
A múlt bűnei



Tartalom:

Egy csók, aminek meg sem kellett volna történnie, és egy tragédia, ami mindent megváltoztatott. 
James, Fanny kedvese eltűnik egy viharban, és többé nem kerül elő. 
Tíz évvel később a nő Ivybridge-ben, az álmos dél-angliai kisvárosban él. A múltat már réges-rég mélyen eltemette magában, egy nap azonban holttestet találnak a falu patakjában. A nyomozást Alexander, James bátyja vezeti. Fanny azóta a végzetes, tóparti este óta nem látta a férfit, mégsem tudta elfelejteni őt és a csókjukat. Alexander felbukkanása pedig mindent felkavar. 
Alexander is sóvárog Fanny után, de küzd az érzés ellen. Próbál inkább a szövevényes ügyre koncentrálni, ami egyre veszélyesebbé és személyesebbé válik. Meg tud küzdeni Fanny és Alexander a gyilkossal, aki jóval közelebb van hozzájuk, mint hitték? Megbirkóznak az egymás iránti, ellentmondásos érzéseikkel? 
Vagy a múlt végleg tönkreteszi a jövőjüket?



Véleményem:
5/5

Utazókönyvként került hozzám ez a fantasztikus történet. Röpke 4,5 óra alatt olvastam ki.
Szerelem, krimi, titkok és izgalom várt rám ez a kötet. Alig tudtam letenni, mert tudni akartam én is az igazságot, ahogy Fanny és Alexander. S még az utolsó oldalakon is tartogatott meglepetést a szerző. Nem semmi egy könyv. Ráadásul, akire tippeltem volna, sajnos nem jött be. Hihetetlenül jól meg csavarta a dolgokat az írónő. Semmiben sem voltam biztos. De abban igen, hogy ez a könyv etalon, kedvencem, imádom. S ez a második olyan utazóskönyv, amit a polcomon szeretném látni, és legfőképpen követni fogom Írónő munkáját. Ez a történet a facebook oldalon láttam belőle néhány részletet, és amikor meg tudtam, hogy utazókönyvre lehet jelentkezni, rögvest jelentkeztem is. Én lettem az első, aki kapta és elolvasta. 

Fanny és Alexander már 10 évvel ezelőtt is ismerték egymást, de igazából egy gyilkossági ügy miatt találkoztak. Később kiderült, hogy az áldozat ismerte Fannyt és innen indult el az ügy, igazság és a rejtély felgöngyölítése, ami érinti őket és a kialakuló kapcsolatukat.
Rég olvastam ilyen jó romantikus/krimi könyvet. Szinte már el is, felejtettem milyen is egy izgalmas történet.

Szinte az első perctől megfogott és el sem eresztett, addig ültem, amíg ki nem olvastam. Ahogy olvastam, Alexanderről máris konkrét elképzelésem volt ki játszhatná el a szerepét. Emlékeztemk a Hetedik c. filmre abban szerepelt Brad Pitt. Nah, rá gondoltam. S miért is hoztam fel a szerepet? Mert annyira filmszerűen hatott rám ez a könyv, hogy akaratlanul is azt gondoltam, hogy érdemes lenne megfilmesíteni. (Gondolom én, személyes véleményem.)
Az volt a legjobb az egészben, hogy eredetileg a kertészre tippeltem volna, de utána kiderült, hogy ártatlan. Aztán kezdtem el kapiskálni kik is, állhatnak az ügy mögött. Sorra dőltek meg a tippjeim, végén már tényleg nem tudtam, ki lehet a hunyó. S pont ettől lett idegfeszítő ez a történet. Tele van fordulatokkal, csavarokkal, titkokkal,és mennyi titok lappang itt.

Meg volt kellően a  romantika és a krimi szál benne. Mindkettő pont, annyi volt, amennyi kellett egy történethez. Nem mondom, hogy nem pofoztam volna fel Alexandert…. Hiszen akár , hányszor Fanny közeledett ő elfutott. Nagyon vártam mikor esik le végre, hogy ők ketten összetartoznak. Szóval mindkét részben meg volt az izgalom. Ki a gyilkos, milyen titkokat tudd és összejön-e a kedvenc párosom Alexander és Fanny.


Ha egy nagyon jó romantikus/krimit szeretnél olvasni, akkor szívből ajánlom neked A múlt bűneit. Garantáltan nem fogod tudni letenni. 


A könyvet itt tudod megvásárolni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése