2019. szeptember 17., kedd

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! T. H. Fabling

Szeretném megköszönni T. H. Fabling Írónak, hogy interjút készíthessek, az Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatához. Fabling Írónak eddig két megjelent kötete van a Tiltott győzelem és a Visszavágó címmel. Mindkettő egy sci – fi, időutazós izgalmas töténet. A könyveket Könyv Guru Kiadó oldalán szerezhetőek be.

Egy élmény volt elolvasni és megtisztelő számomra, hogy interjút készíthetek az Íróval. Köszönöm a lehetőséget, hogy időt szánt a kérdéseimre. 




1. Meséljen  magáról egy kicsit? Mit lehet tudni önről?

Több mint negyven évig tanítottam matematikát és fizikát. Mellette mindig érdekelt a történelem, az irodalom, egyik kedvenc műfajom volt a SF. Zsoldos Péter, Csernai Zoltán, Asimov, Jefremov, a Sztrugackij testvérek könyvei.

2. Miért pont T. H. Fabling az írói neve?

A T. H. monogram, Fabling a fabula angolosítása.

3. Hogyan kezdte el ön az írói pályát?

Amikor elmentem nyugdíjba, hirtelen több szabad időm lett. Kocsmázni nem szeretek, egyszer kinyitottam a szövegszerkesztőt. A többi ment magától. A szereplőim élték az életüket, nekem csak le kellett írnom.

Kovács Ági

4. Írása  célja..

Elcsépelt válasz lesz. Örömet szerezni annak, aki olvassa. Remélhetően legalább annyit, amennyit nekem adott az írás.

5. Családja miként fogadta el, hogy ezen a pályán indul el?

Kicsit furcsállták, hogy ötven évi olvasás után átállok a másik oldalra, de támogatnak. Másként nem is lehetne. Amikor fut a történet, csúnyán tudok nézni, ha hétköznapi dolgokkal zavarnak. Hálás vagyok nekik.

6. Tervez-e  új könyvet kiadni, ha igen mesélne róla?

Igen, bár nyilván a "kiadni" a kiadótól függ. Nem SF lesz, családi, baráti kérés, írjak olyan könyvet, amiben nincs időutazás. A készülő történet klasszikus rejtvénykrimi. Van benne halvány, inkább csak sejthető áthallás a két előző könyv néhány szereplőjével, de igazából önálló történet. Viszont, lévén krimi, erről nem illik többet elmondani.

7. Vannak-e további tervei?

Igen.

Köszönöm szépen az interjút. 
Kívánom, hogy legyen még sok – sok könyv a közeljövőben.





A könyvet itt tudjátok beszerezni:
  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése