2019. szeptember 26., csütörtök

Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság

Sienna Cole: Négyszáz nap szabadságot 2 éve vettem az Álomgyár könyvesboltba, ahol először mentem el. Azóta itt rostokolt a polcomon és azóta nagyon sajnáltam, hogy nem kezdtem el hamarabb. Viszont megérte meg várni, mert emellett Reményszimfóniát is elolvasom. Köszönöm Sienna, hogy megírtad és Álomgyár Kiadónak, hogy kiadta a könyvet.

Sienna Cole:
Négyszáz nap szabadság
  


Tartalom

Elképzelted ​már, milyen lenne egyszerűen kilépni az életedből? 
Magad mögött hagyni mindent? 

Dena egy jó nevű londoni reklámügynökségnél dolgozik, és minden vágya, hogy fényes karriert fusson be a szakmájában. A barátja épp arra készül, hogy megkéri a kezét, Dena azonban hallani sem akar a házasságról. Jason a cég nőcsábásza, igazi életművész, akinek mindig lapul egy vicc a tarsolyában. A bohócjelmez mögött azonban régi sérelmek lappanganak. A hallgatag és megközelíthetetlen Patrick áll az ügynökség élén, és egy nap ő örökli az egész reklámbirodalmat. Házassága zátonyra fut, mikor megtudja, hogy a felesége megcsalja. 
Mindhármuk élete gyökeres fordulatot vesz, amikor egy ártatlannak induló hétvégi kiruccanás szenvedélyes afférba torkollik. A rendhagyó, titkos viszony felforgatja mindennapjaikat, melyek már egyikük számára sem ígérnek boldogságot. Úgy határoznak, belevágnak életük legnagyobb kalandjába, hogy megtalálják és megtapasztalják a mindannyiuk által áhított szabadságot. 
De vajon van-e létjogosultsága egy ilyen kapcsolatnak? Létezik-e korlátlan szabadság? És ha igen, hol kell keresni? Meg lehet-e szabadulni a múlt árnyaitól? 
Sienna Cole szenvedéllyel és drámával tűzdelt romantikus története ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben az utazás nemcsak lélegzetelállító tájakra kalauzol, de a lélek legmélyebb bugyraiba is elvezet.


Véleményem
5/5

Alig tudok szóhoz jutni. Marhára nagyon bánom, hogy nem kezdtem hamarabb elolvasni.
Jó sokáig elhúztam... De megérte. Két fickó és egy nő körbe utazza fél Európát? Naná! Nem gondoltam volna, hogy ennyire izgalmas és lélekemelő lesz a történet. Patricknak eszméletlen sok lelki problémája van, Jay pedig egy lökött (igazából sokszor pöcs, tudd lenni), Dena pedig az a bolondos nő, aki mindent és mindenkit akar. Szóval adott egy remek történet, érdekes helyekkel és elképesztő érzelmekkel.

Annyira beleéltem magam, mintha én is ott lettem volna. Valószerűen lett megírva, mesés helyekre jutottak el. Elképesztő miket meg nem tettek. Idővel később szerelmi háromszög alakult ki közöttük. Voltak drámai, vicces és szomorú jelenetek, ahogy beszólogattak egymásnak néha jókat derültem. Olyankor úgy éreztem ez pont jó, máskor, amikor Patricknak rossz napja volt olyankor meg hiányt éreztem. Őszintén Patricknak drukkoltam, hogy Dena vele jöjjön össze. De megértem, hogy azt a sok lelki terhet ő nem tudja cipelni. Hiszen annyi mindenen mentek keresztül. Dena döntésképtelensége miatt, majdnem mindent elveszített. A történet előre haladtával nem csak Patricknak voltak gondjai, hanem Jay-nek is. Noha ő az italba fojtja a bánatát.

Jól mondja Dena lakva, ismeri meg az embert. Kuncogtam nagyokat, hogy miket meg nem tettek. Olvasás közben érzelem minden skáláját megéltem. Voltam szomorú, megsebzett, szerelmes, dühös és csalódott. Annyira életszerű volt ez a történet, sokszor gondolkodóba ejtett, hogy az írónő nem - e saját valamelyik élményét osztotta volna meg. Egy szóval egy igazi szerelmi háromszöget kaptam és sok - sok kérdés fogalmazódott meg bennem. Tényleg csak ennyi kell, hogy fogjunk magunkat és utazzuk körbe a fél világot? Nem foglalkozni, hogy mások mit gondolnak, vagy éreznek? Éljünk a mának? Ahogy a franciák mondanák Carpe Diem vagyis, Élj a mának! S ők hárman ezt tették.

Ha mindenképpen jó könyvet keresel, akkor ajánlom  Négyszáz nap szabadságot. Olvasás közben legszívesebben én is felkerekedtem volna, hogy körbe utazzam a fél világot. Annyira egyszerű lenne... Nem? 


A könyvet itt tudod beszerezni: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése