2019. szeptember 12., csütörtök

Dee Dumas: Piszkos alku (Szerelem vihara 1.)

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak és Dee Dumasnak , hogy elolvashattam Piszkos alku (Szerelem vihara 1.) c.könyvét, mely számomra nagy élmény volt. Azt kell, hogy mondjam ezek a kötetek lettek a legjobbak mind közül. Nagyon megérte kivárni, hogy egyben olvashassam el mindkettőt, de most az első részről fogok írni nektek. Cseppet sem unatkoztam, igazán varázslatos és szép történetet kaptam. Csak ajánlani tudom.


Dee Dumas:
Piszkos alku
(Szerelem vihara 1.)



Tartalom:

Engedd, ​hogy téged is megbabonázzon a Kelet csábító illata! 
Mathieu Darrieux nagy álma vált valóra, amikor megalapította párizsi parfümgyárát, melyet lányával közösen vezet. A francia parfüm különleges, keleties alapanyagait egy kairói férfitól, Qasimtól szerzi be, akivel végül társtulajdonosi viszonyba kerülnek, így a cég óriásivá növi ki magát. 
Egy félreértés azonban nemcsak a két férfi barátságát, de a társtulajdonosi viszonyukat is tönkre teszi, aminek következményeként Qasim kilép a cégből, ezzel a csőd szélére sodorva egykori üzlettársát. 
Zoé, Mathieu lánya, nem tudja tovább nézni apja álmának megsemmisülését, ezért úgy dönt, Kairóba utazik, hogy segítséget kérjen Qasimtól. Bár a férfi elutasítja őt, a fiának, Zakariának megesik rajta a szíve. Zakaria hiába szerelmes évek óta Zoéba, képtelen önzetlenül segíteni a lánynak, ezért egy olyan tisztességtelen ajánlatot tesz, ami miatt a nő gyűlölete a férfi iránt tovább mélyül. 
Vajon egy fiatal nő feláldozná magát az apja álma miatt? S ha igen, beleszerethet egyáltalán a gyűlölt férfiba? Ráadásul előbb-utóbb szembesülnie kell Zakaria múltjával is. S mi történik akkor, ha ebből a múltból felbukkan egy ismeretlen gyermek?


Véleményem
5/5

A teremtőbúráját... Ez aztán lehengerlő romantikus történet. Egy teljes nap alatt kiolvastam. Felejthetetlen.
Dee Dumas igazán varázslatos helyre vitt... Elmehetek én is Kairóban?
Gyönyörű történet egy megalkuvásról, mely évek óta tartó vajon szerelem révbe érhet? Egy alku, mely mindkettejüktől áldozatokat kíván és nem mellesleg Zoé is, kezd rájönni, mit érez valójában Zakaria iránt. S ettől készül ki rendesen, mert tudja, mit érez. Viszont Zak nem igazán tudja, hogy bízzon-e benne vagy sem. Hiszen a múltban őt csúnyán elbántak vele. Így teljesen meg tudom érteni az érzéseit, hiszen a bizalmat nehezen lehet elnyerni. De mégis lépésről – lépésről haladva Zak végül megbízik Zoéban. Csak, hát… ahogy lenni szokott valamelyik szerelmetes megbolondul és hülyeségeket követ el. Pont ettől lesz szuper történet, mert lehet örülni, bosszankodni vaaagy azt mondani: Nem vagy normális??

Szóval egy tanulságos kis mesét kaptam a bizalomról, a szerelemről és a helyes döntésekről.

Egy gyönyörű, izgalmas és perzselő szerelmi történetet olvashattam. A megalkuvásról, fájdalomról, csalódásról és a múlt elfogadásáról szól a história. Zoé , hogy mentse apja cégét nem kis áldozatot, hoz meg érte. Feleségül megy Zakariához a család legnagyobb döbbenetükre. Néha, agyon tudtam volna csapni Zak-et. Hihetetlen, hogy mennyi hibát követ el… Dee Dumastól már olvastam tőle könyvet, de messze ez lett a legjobb. Nem csak Zakról és Zoéról szólt ez a mesebeli történet. Hanem mindenkiről. Zak barátjáról Gibrilről akivel nem igazán szimpatizáltam vele. Érdekes volt, hogy Fatimé Zak unokahúga életéről is lehetett nyomon követni, bár drukkoltam, hogy ő is Gibril összejönnek végre.

Igazán varázslatos volt, ahogy Egyiptomról és annak ételeiről írt. Azt hiszem, meg kellene kóstolnom Baklavát, mert nem először olvasok erről az ételről. Szerző igazán részletesen mesélt Egyiptomról, de különösen egy fáraóról, ami nekem tetszett. Kíváncsivá is tett, így később utána is járok majd.

Egy szó, mint száz nagyon tetszett, élmény, élvezett volt olvasni. Nem hiába vártam, mert megéri elolvasni. Izgalmas és pörgős volt ez a történet, ahogy lassan végére értem azt hittem nem lesz meglepetés, de Dumas erre rácáfolt. Naná, hogy olyan csavart tett bele, amitől a hajam is elszállt. Nem lehetett letenni, mert annyira fogva tartott és várta a csattanót, hogy mikor lesz vége. Olvastam, olvastam és egyszer csak azt vettem észre, hogy hopp vége is lett. Néztem is jócskán… Ennyi? Nincs tovább?
Kész szerencse, hogy a második rész itt van. Nem tudtam volna kibírni. Annyi bonyodalmat, csavart tett bele Dumas, hogy csak kapkodtam a fejem. Ajánlani tudom. Megérte várni, hogy egyben elolvashassam. Egyébként szívesen olvasnék még ilyen arab világról többet is.

Kinek is ajánlanám? Aki szereti az arab világot, a romantikát és a feszültséggel teli történetet vagy csak kikapcsolódnál akkor ez neked való könyv.



A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése