2019. szeptember 29., vasárnap

Sienna Cole: Reményszimfónia

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak és Sienna Cole Írónőnek, hogy lehetőségem volt elolvasni ezt a gyönyörű történetet a Reményszimfónia c. könyvet. Egy csodálatos történet, mely egyszerre fájdalmas, szívszorító és lélekemelő. Egy szerelem, mely olyan, mint egy elültetett mag, amely sok gondoskodás után kihajt, és csodaszép virággá fejlődik. Ilyen volt ez a történet.

Sienna Cole:
Reményszimfónia


Tartalom:

Zene ​és szerelem Bécs szívében 
Patrick Byrne, a nagyreményű zongorista-zeneszerző sötét múltja elől menekülve Bécsben próbál új életet kezdeni. Egyetlen dolog hajtja: hogy befejezze és színpadra állítsa élete fő művét, ám eközben nemcsak a lehetetlen feltételekkel, de saját démonaival is meg kell küzdenie. 
Carla Kimmel tehetős üzletember férjével érkezik Bécsbe. Egy művészeti alapítvány vezetőjeként felajánlja Patricknek a támogatását, de cserébe ő is kér valamit: zongoraleckéket szeretne venni a zseniális művésztől. 
Közös munkájuk során nemcsak Patrick küzdelmei állítanak eléjük akadályokat, de Carla rég eltemetett titkai is felszínre kerülnek. Vajon a zene képes rá, hogy begyógyítsa a sebeket? Van-e remény két összetört szív számára, hogy újra megtalálják a boldogságot? 
Sienna Cole, az Aranykönyv-díjra jelölt Négyszáz nap szabadság és a páratlanul izgalmas Lefelé a folyón szerzője új, drámai, romantikus regényében is az emberi lélek legsötétebb mélységeibe tesz lebilincselő utazást.

Véleményem
5/5

Hogy lehet egy szerelmi történetet ilyen gyönyörűen és egyben fájdalmasan megírni, Sienna Cole írónőtől olvastam Lefelé a folyón, Négyszáz nap szabadságot, de ez… Ez a könyv... Annyira megindító volt.  Annyira ott van, hogy sokszor levegőt is alig tudtam venni.
Tökéletesen mutatja be azt, hogy az ember miként szerethet bele a másikba, hogy aztán miként tegyen lelkileg rommá. Hogyan tudd, annyira sötéten látni a világot, hogy más módja nincs, mint droghoz folyamodni, hogy a fényt meglássa. De aztán jött Carla és minden megváltozott. Patrick végre él és úgy éreztem, hogy Carla kimozdítja abból a búskomorságból, amiben benne volt.
Megfogott ez a történet, olyan aprólékosan lett felépítve, hogy végére sajnáltam, hogy vége lett. Éreztem Patrick lelki vívódásait, hogy őt senki nem szeret, pedig, ha körülnéz, ott van Matti és Fabian. Szívüket, lelküket kiteszik érte.
Matti a kedvencem. Olyan aranyos és pletykás. Ahogy szája elé teszi a kezét, hogy megint elkotyogott valamit.  Fabian olyan, mint egy jóságos báty Patrick számára. Két meghatározó személy, aki Patrick mindig mellette voltak.
Carla viszont olyan, mint egy napfény, aki beragyogja Patrick életét. Pedig Carla-nak sem volt könnyű élete. Mindkettejük szívében hordoznak egy súlyos fájdalmat, terhet. Alig tudok szavakat találni erre a történetre, nem gondoltam volna, hogy gondban leszek a vélemény megírással. Ez a mű zseniális! Messzemenőkig ez volt számomra legszebb történet. Patrick a kedvencem, már az előző könyvben is. S ráadásul visszaköszöntek egy kis rövid időre Dena és Jay. Szuper volt róluk is olvasni. Egy nagyon picit lehetett volna végére írni, hogy egy évvel később. Mert kíváncsi lettem volna mi lesz Patrick - kal és Carla – val.


Köszönöm ezt az élményt! Szívből ajánlom mindenkinek ezt a könyvet. Érdemes elolvasni előbb a Négyszáz nap szabadságot és utána elkezdeni Reményszimfóniát. Ezek után még jobban várom az Írónő következő regényét.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése