2019. szeptember 24., kedd

Rachael Lippincot: Két lépés távolság

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Maxim Könyvkiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Rachael Lippincot: Két lépés távolság c. könyvet. Egy nem mindennapi betegségről és egy nem mindennapi szerelmi történetről szól ez a könyv. Egy érzelmekkel teli hullámvasút volt számomra. Nem kétséges, hogy ez a könyv nagyot szólt.


Rachael Lippincot:
Két lépés távolság



Tartalom

Nemsokára a mozikban Haley Lu Richardson és a Riverdale dögös bandavezérét játszó Cole Sprouse magával ragadó főszereplésével!
Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá? 

Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból… Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?



Véleményem
5/5


Még soha nem hallottam erről a betegségről a CF-ről vagyis Cisztás fibrózis.. De ezután jobban utána nézek majd.
Alig tudtam úgy elolvasni a könyvet, hogy ne sírjam tele minden egyes oldalt. Egyszerre megrázó és döbbenetes. Hihetetlen akaraterőről tanúskodik Stella. Nem hagyja, hogy a betegsége legyőzze őt!  Mindent és mindenkit kordában tart. Csak, hogy érkezik egy új srác, és mindent felborít. Őt is és a srácot is.

Will a maga megtestesült lázadó tini. Nem akarja elfogadni a betegségét. Folyton bajba kerül.  De aztán beköltözik abba a kórházba, ahol megismerkedik Stellával és vele együtt a szerelmet is. Stella megmutatja Willnek, hogy nem szabad feladni. Élni kell!

Szívfacsaró, romantikus történet, könnybe lábad az ember szeme... Nem igazán tudtam úgy olvasni, hogy ne könnyeztem volna meg. Annyira szívfájdító volt, hogy CF-sek nem ölelhetik meg egymást, nem foghatják meg a kezüket. Hogy lehetne ezt ki bírni érintés nélkül?

Voltak benne kedvenc jeleneteim a történetben. A szülinap a büfében, amikor kimentek a szabadban, illetve voltak fájdalmas jelenetek, amiért sírtam is. Erre nem számítottam, hogy valakit elveszíthet Stella. Azt hittem ők ketten végig együtt maradnak.


Sokszor elképedek, hogy egyes fiatalokban mennyire látják reálisan az életet és magukat benne, hogy nem kell és nem szabad feladni sem. Az élet oszthat jó lapokat és rosszakat, de egy valamit sosem szabad feladni, a reményt.  Noha ez a történet szórakoztató, de egyúttal tanít is,tanulságot lehet levonni Stella és Will kapcsolatából. Hogy Will időközben megváltozik, megtapasztalja a szerelmet, a lemondást és az önzetlen feláldozást is,. Hogy végre nem csak körülötte forog a világ. Stella ezt mind megmutatta. S ezért tetszett ez a könyv. Szerencsésnek mondhatom, hogy elolvashattam, és szívből tudom ajánlani ezt a történetet nektek.  Ez a történet megmutatja, hogy nem lehet feladni, ha van remény. Remény az életre! Remény a szerelemre! A túlélésre! Stella megmutatta, hogy miként él egy Cisztás fibrózis beteg.

Nagyon gondolkodom azon, hogy megnézzem-e a  filmet... Mert sajnos idáig nem láttam, de úgy voltam, hogy előbb könyvként olvasom el. Szóval ,amint tudom, megnézem.

A könyvet itt tudod beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése