2019. szeptember 21., szombat

Palotás Petra Szárnyaszegett pillangók 2.(Szárnyaszegett pillangók 2.)

Néhány héttel ezelőtt volt szerencsém Palotás Petrától nyernem egy Szárnyaszegett pillangók 2. c. könyvét. Nem is gondoltam, hogy nyerni fogok, így teljesen meg is lepődtem. Tudni kell, hogy én már elolvastam az első részét és már akkor megfogott a történet. Akkor már tudtam, hogy akarom a folytatást. S íme itt is van és el is, olvastam. Továbbra is akarom a folytatást. Kedvenc párosom lett Frank és Laura.  A könyv az Álomgyár Kiadó gondozásában jelent meg idén 2019-ben.


Palotás Petra
Szárnyaszegett pillangó 2.
Mámor, Múlt, Málta
(Szárnyaszegett pillangók 2.)


Tartalom:

​Szárnyaszegett pillangók első részében, az izgalmas bangkoki kalandban megismert Laura a harmincas évei elején járó svéd fotóslány. Thaiföldi küldetéséből hazatérve Stockholmba visszacsöppen korábbi életének mindennapjaiba. 

Egy decemberi délutánon azonban, a szokásos skandináv teaszertartásuk közepette, szeretett szomszédasszonya, Elisabeth a nyakába zúdít egy különös, titokzatos történetet, amely ismét megkondítja a lány fülében a nagyvilágba hívó harangot. Ezúttal a parányi szigetország, a mesebeli Málta az úti cél, és egy több generációt átölelő időutazás. 
Laura egy bő fél esztendő elteltével nem csupán egy újabb kalandra vágyik, hanem arra is, hogy megint lássa azt a férfit, akivel hosszú hónapok óta nem találkozott. 
Valletta múltat idéző öreg szomszédja, Mdina, a Csendes Város hamar rabul ejti az északról érkező lányt, a negyed és a legendáktól övezett kolostor pedig megannyi rejtélyre megfejtést ígér. 
Ki is valójában Elisabeth? Mekkora hatalma van a múltnak? Milyen veszélyt rejtenek az óváros sikátorai? 
Beteljesül-e egy csírájában elfojtott szerelem? 
Palotás Petra legújabb könyvében, a Szárnyaszegett pillangók második részében minderre választ kaphatunk.



Véleményem
5/5

Ez a csodás, feszültségekkel, titkokkal teli történetet nyereményként kaptam meg. Már nagyon vártam Laura történetét és azt, hogy végre Frank-el újra együtt nyomozhassanak. Nem mellesleg kiderüljön, hogy valóban éreznek-e egymás iránt puszta barátságnál többet. A történet egy kedves, aranyos idős néni leveléből indult ki és hihetetlen nagy históriává nőtte ki magát. Elképesztő, hogy egy titok, egy levél mennyi mindent magában hordozz.
Olvasás közben úgy éreztem, olyan jó lenne Máltára menni. A helyi történetek, hagyományok gyönyörűen vannak megírva.
Tetszik a stílus, mert lassan bontakoznak ki az események és nem csak ez az ügy, de Laura és Frank kapcsolatára is vonatkozik. Sok – sok csavar van benne, amire az ember nem gondolná, hogy egy ilyen családi titok utáni nyomozás izgalmassá is válhat.
Lassan, de biztosan minden titok fény derül az utolsó oldalakon. Mit ne mondjak, hihetetlenül jó kis történet keveredett belőle.  Írónő tudja, mi kell az olvasóknak, hogy oda szegezze a könyvéhez, hogy ne tudják letenni egy percre sem.

Lauránál annyira érződik rajta, hogy kevés az önbizalma. Fél, hogy elveszíti Franket vagy netán Frank, csak szórakozik vele. Viszont Frank néha maga sem tudja, mit tegyen, hiszen felesége halála után csak futó, semmi komoly kapcsolata volt. Aztán jött Laura és minden megváltoztatott. Nehezen birkózik a meg a titkaival és az érzelmeivel. Nem az a fajta ember, aki nagyon kitárulkozik mások előtt és ettől olyan megnyerő a pasi számomra.


Imádtam olvasni, gyönyörű Málta és az ételek, szép leírások. Olyannyira jól el lettek találva, hogy néha azt éreztem, de elrepülnék oda. Szeretem ezt a stílust, hogy nyomozással, szerelemmel és titkokkal teli csavaros történetet kreált. Annyira vártam a második részt. Ez sokkal jobb, mint az első rész, hisz gyönyörűen meséli el Málta egyes történetét, ételeit és történelmét. Az ember szívesen oda költözne. Viszont egy ici pici hiányosságom akadt épp, amire nagyon kíváncsi lettem volna. Mi lett Veronikával? A kisbabával? Bővebben kilehetett volna fejteni, szerintem. Csak ennyi gondom, volt csupán. Továbbra is várom nagyon Palotás Petrától a további könyveit, bízom benne, hogy lesz folytatása Frank és Laura történetében. Mert imádom őket, és szívesen olvasnék még. Az tetszik benne, hogy nem az a tipikus macsó és cicababás páros ők, hanem olyan hús – vér igazi szerelmes pár, akiknek sok lelki teher van a vállukon. Sokat láttak a világból, s mégis keresik a jót, szépet és a szerelmet. Tartozni valahova.

Ezt a könyvet, sorozatot szívből ajánlom, akik izgalomra, titokra vágynak és nem bánják, ha csipet romantika van benne. Akik olvasták már Petra előző könyveit az nem fog csalódni ebben sem.  Garantált szórakozást, kikapcsolódást nyújt. Én már csak tudom. 

Kedvenc idézetek:







 A könyvet itt tudjátok beszerezni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése