2019. szeptember 28., szombat

Beleolvasó:Jud Meyrin: A múlt bűnei 6.rész

S elérkeztünk az utolsó részlethez Jud Meyrin: A múlt bűnei c. könyvéhez. Ha esetleg tetszettek a részletek, itt lehet még tovább olvasni, illetve meg lehet vásárolni az Írónő oldalán vagy Magnusz Kiadónál. Az utolsó részletben Alexander múltja utolérni látszik, és bizony gyötrődik a lelkiismeret furdalástól. Vajon megbocsátja magának, ami történt kettejük közt 10 évvel ezelőtt? Vajon Fanny mit érez Alexander iránt?

Jud Meyrin
A múlt bűnei


Részlet

Kivett egy sört a hűtőből, és elnyúlt a kanapén. Legutóbbi partnere alig egy hete kérte az áthelyezését, és még nem akadt senki, aki a helyébe léphetett volna. A főnöke a nyári szabadságolásokkal magyarázta a csúszást, de az igazság az volt, hogy a kollégái közül senkinek sem akaródzott túl szorosan együttműködnie a megrögzötten munkamániás, „magányos farkas”-nak tartott nyomozóval. Persze, Arrington idővel majd biztosan talál egy lelkes újoncot, akit a nyakába varrhat, de addig még van pár háborítatlan napja, szerencsés esetben néhány hete.
Lezuhanyozott, aztán még sokáig feküdt ébren az ágyában, és bámulta a plafonon futó repedéseket. De nem az ügyön rágódott, mint általában, hanem Fannyn. Mindig is a vöröshajú nők voltak a gyengéi, de persze ez nem mentség arra, amit tett. A legrosszabb, hogy alkalmat sem kapott jóvátenni a hibáját, még csak bocsánatot sem kérhetett. Legalább annyi tartás lehetne benne, hogy ne folyton a nőn járjon az esze, ám amikor lehunyta a szemét, Fannyt látta maga előtt. Hosszú, vörös hajzuhatagát, olvadt karamella színű szemét...
– Bassza meg! – szitkozódott fennhangon.

Már tudta, hogy ma éjszaka sem fog sokat aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése