2020. április 28., kedd

Hajnal Kitti: Falak - "Történet a szerelemről, felvállalásról, barátságokról és az összetartozásról."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Szivárványálom Könyvek Kiadónak és Hajnal Kittinek, hogy elolvashattam Falak c. könyvet. Életem egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam. Jókat nevettem, szórakoztatott és emellett pedig megmutatta, hogyan birkózható meg a súlyos titokkal, meri-e felvállalni vagy sem. Mit szól a család, barátok és a rokonok? Hiszen mindenkiben ott a kérdés, hogy vajon elfogadják? Áronnak ezen az úton kell/kellett végig mennie, hogy végre boldog lehessen.

Hajnal Kitti:
Falak



Tartalom:
Te hazudtál már magadnak? Próbáltál valaki más lenni?
Áronnak egészen jól megy, amikor azonban új albérletbe költözik, a lelke mélyén sejti, hogy teljesen fel fog fordulni az élete, és nem csupán új, hanem régi kihívásokkal is szembetalálja magát.
A főbérlője, Márk nyíltan meleg, és abszolút úgy él, ahogy neki tetszik. Áront először megdöbbenti, majd elvarázsolja ez az őszinte hozzáállás, amikor pedig megismeri Márk barátait, olyan útra lép, amire korábban sosem mert volna…


Véleményem
5/5

Spoilert tartalmaz!

Istenem, de rég nevettem ennyit egy történeten. Azt hiszem kedvem, lenne csatlakozni egy ilyen társasághoz. Annyira lököttek, hogy kimondani nem lehet. Hihetetlen milyen poénok mentek Márk és Patrik között, na meg Áron, ahogy később becsatlakozott.
Jobban vártam Márk és Patrik, az ő jelenetüket, mint Áron és Leviért. Imádtam őket, ahogy szívják egymás vérét. Mondhatom, hogy ők lettek a kedvenceim.
Igazán ledöbbentett, hogy Áron még sem Márkkal jött össze, ami nem is baj. Nem igazán illettek volna egymáshoz. Kitti olyan élethűen írta meg a történetet, mintha visszaemlékezés alapján mesélné el. Mintha ebben a közegben élt volna. Életszagú, de nagyon. A társaság,a család, barátok mind - mind ott és annyi van ,amennyi kellett az adott jelenetnél. Nem volt túlzásba véve. Kitti megmutatta, hogy Áron miként próbálja elfogadni saját magát és felvállalni a másságot. Érezhető volt az a kétségbe esés, hogy miként fogadják el, hogyan viszonyulnak hozzá. Jó sokáig tipródott.
Márknak volt egy igazán jó mondata, ami nagyon mellbe vágott és elgondolkodtatott.

"Nem éri meg, senki sem éri meg, hogy ne legyél legalább kicsit szabad és boldog. Lehet, hogy holnap elüt egy autó. Mit tudsz majd akkor felmutatni? Éltem is meg nem is? Csak legyél az, aki."

Ez nagyon tetszett és visszaköszönt párszor. Ahogy olvastam, lapról lapra bizakodtam, hogy Áron végre bevallja magának, hogy mi is és mások előtt is felvállalja a másságot.
Tudom nem könnyű. Megértem. Izgultam nagyon, hogy mi lesz vele.
Bár meleg romantikus történetet olvastam, mégis tetszett, hogy itt is az a tipikus félelem van másikban. Mi van, ha nem szeret? Tetszem-e? Bejövök-e? Ha rosszul mondok valamit? Megbántom-e? Akar-e engem? És a többi.

Ez a történet a szerelemről, barátságról, elfogadásról és felvállalásról szól. Áron, Márk, Levi, Szilárd, Patrik, Csilla, Kriszta már most nagyon hiányoztok. A poénok, nevetések, ahogy egymásért kiálltok. Imádom!

Patrik és Márk, remélem boldogok, lesztek. Kíváncsi vagyok az ő történetükre, mert ők a legeslegjobb páros a történetben, de szigorúan Áron és Levi után.


S egyetlen résznél pityeregtem el, amikor Áron testvére bátyja felhívta őt. Nah, pont róla nem gondoltam ezt a pálfordulást. A szülőkről nem is beszélve.

"Bánthatnak azzal, hogy nem fogadnak el annak, aki vagyok, de jobban fájna, ha nem lehetnék az, aki."


Bátran merem ajánlani, aki szeretne egy kicsit is kikapcsolódni, aki új dolgokat szeretne olvasni. Ez az a könyv, amit bármikor elővenném. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése