2020. április 12., vasárnap

Maradj otthon! 4.rész Animus Kiadó - Rendeld meg! Olvass!

Maradj otthon! rovatom 4.részéhez érkeztünk. Most Animus Kiadó oldalát nézegettem, ahol egyik legsikeresebb krimi könyveket lehet találni. Aki olvasta már Skandináv krimiket, az tudja, miről beszélek. Nekem egyszer volt lehetőségem még évekkel ezelőtt olvasnom ilyen krimiket, akkor nagyon bejött a stílus. Csak épp akkor nem tudtam, hol lehetett megvenni, mert akkoriban könyvtárból lett kihozva. Így külön öröm számomra, hogy van kiadó, ahol lehet, meg lehet vásárolni. Így néhány kötetet hoztam el nektek, amit én is szívesen elolvasnám. De hozzáteszem én első résztől, szoktam az adott könyvet elkezdeni olvasni
Támogasd a kiadót és a szerzőiket a vásárlásoddal.






Jo Nesbø
Denevérember
(Harry Hole 1.)


 Tartalom:
Az ausztrál tengerparton holtan találnak egy fiatal norvég nőt. Megerőszakolták és megfojtották. Harry Hole, az oslói rendőr-főkapitányság nyomozója Sydneybe utazik, hogy segítségére legyen ottani kollégáinak. Bár a vendéglátók csak jelképes szerepet szánnak az idegen nyomozónak, Harry alaposan belekeveredik az ügybe. S miközben az őslakos legendák halált hozó denevérembere után kutat, megismeri a többmilliós város sötétebb oldalát, a prostik, stricik, drogdílerek világát. És találkozik a megölt lány kollégájával, a gyönyörű, vörös hajú Birgittával, aki Harry számára hamarosan többet kezd jelenteni, mint egy egyszerű tanú… 
Az első Harry Hole-sztori!

Jo Nesbø
Csótányok
(Harry Hole 2.)


Tartalom:
A masszív alkoholista időszakát élő Harry Hole nyomozót Thaiföldre küldik, hogy végére járjon egy kínos gyilkossági ügynek. Norvégia nagykövetét ölték meg egy motelben, még mielőtt megérkezett volna a prostituált, akit a szobájába rendelt. Ráadásul fiatal meztelen fiúk képét is megtalálják a holmija között. A megölt férfi nem egyszerű diplomata, jó barátja Norvégia miniszterelnökének is. Nem meglepő tehát, hogy Harrytől és kollégáitól gyors és diszkrét munkát várnak. Szerencsejáték adósságok, korrupció, helyi gengszterek és kigyúrt csatlósaik, szexuális perverziók, ráadásul a trópusi hőség és a kultúrsokk, no meg az örökös harc az alkohol ellen adják azt a méregerős koktélt, amelyet Harrynek fenékig kell ürítenie.

Stefan Ahnhem
A fantom
(Fabian Risk 1.)


Tartalom:
Egy technikatanár saját tantermében lesz brutális gyilkosság áldozata. A gyilkos egy 1980-as évekből származó osztályképet helyez a holttest mellé, amelyen az áldozat arcát fekete tussal áthúzta. 
Fabian Risk évekig a stockholmi rendőrség alkalmazásában állt, most pedig családjával hazatér szülővárosába, Helsingborgba. Ám alig érkeznek meg új házukhoz, főnöke máris megjelenik, és bevonja őt a nyomozásba: az áldozat ugyanis Fabian egyik régi osztálytársa. De hamarosan kiviláglik, hogy a technikatanár korántsem az utolsó áldozat, a gyilkosság pedig egy ördögi pontossággal kitervelt gyilkosságsorozat része.

Stefan Ahnhem
A kilencedik
(Fabian Risk 2.)


Tartalom:
Pár héttel karácsony előtt a svéd igazságügyi miniszter egy heves vitát követően a hátsó kijáraton hagyja el a parlamentet, de a rá váró autóhoz sosem érkezik meg. Mintha a föld nyelte volna el. Bár az ügy hivatalosan nem az ő hatáskörükbe tartozik, Fabian Risket megbízza a felettese, hogy titokban folytasson nyomozást. Fabian és kolléganője, Malin gyanúja egy hírhedt svéd sorozatgyilkosra terelődik.

Közben Koppenhágában holtan találják egy népszerű tévés személyiség feleségét. A vizsgálatot vezető Dunja Hougaard úgy véli, egy ismert dán sorozatgyilkos áll az ügy hátterében, a nyomok azonban egyenesen Svédországba vezetik.

Fabian és Dunja ismeretlenül keresztezik egymás útját, miközben egyre jobban belebonyolódnak egy világméretű összeesküvés felderítésébe, és ráébrednek, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint álmodni merték volna.
  
Stefan Ahnhem
Minusz 18
(Fabian Risk 3.)


Tartalom:
Egy végzetes autós üldözést követően egy piros BMW a vízbe hajt a helsingborgi kikötő mólójáról. A volánnál egy IT-szakember ül, aki mobiltelefonos játékok fejlesztéséből gazdagodott meg. Amikor felhozzák a testét a vízből, és felboncolják, kiderül, hogy a férfi már két hónapja halott, s azóta egy mélyhűtőládában tárolták a testét. 
A rendőrség bűnügyi osztályán olyan nyugalom honol, hogy Fabian Risk és kollégái szinte megörülnek a lefagyasztott milliomos esetének. Csakhogy a nyomozás különös eredményekre vezet, és kiviláglik, hogy ha nem jönnek rá gyorsan a gyilkos kilétére, újabb áldozat végezheti a fagyasztóban. 
Eközben Dániában Dunja, miután másfél évig hiába keresett nyomozói állást, kénytelen közrendőri munkát vállalni. Ám amikor egy hajléktalan férfit kegyetlenül meggyilkolnak, képtelen megállni, hogy ne kezdjen magánnyomozásba, s útja hamarosan Helsingborg felé vezet.

Lars Kepler
A hipnotizőr
(Joona Linna 1.)



Tartalom:
„A ​hipnózisban még kézzelfoghatóbb, hogy a múlt nem múlt el.” 
Egy sportpályához tartozó öltözőben brutálisan meggyilkolt és megcsonkított férfi holttestére bukkannak. Feleségét és két gyermekét értesíteni akarják, de a családi otthonban is a mészárlás nyomai fogadják a rendőröket. Úgy tűnik, valaki az egész Ek család kiirtását tűzte ki célul. Nem végzett azonban maradéktalanul alapos munkát, a kamasz fiú, Josef, válságos állapotban ugyan, de életben maradt. 
Amikor Joona Linna bűnügyi felügyelő értesül egy harmadik gyermek, egy nagylány létezéséről, mindent el akar követni, hogy hamarabb találja meg, mint a gyilkos. Az egyetlen élő szemtanú, Josef kihallgatása a fiú sokkos állapota és gyéren pislákoló tudata miatt akadályokba ütközik. Hacsak… 
Joona Linna a nyomozásba bevonja dr. Erik Maria Barkot, a híres hipnotizőrt. Bark a jó ügy érdekében megszegi tíz éve tett szent fogadalmát, miszerint felhagy a hipnózissal. Josef módosult tudatállapotban felidézett emlékei azonban felkészületlenül érik az orvost és a felügyelőt egyaránt. 
Félelmetes, gyorsan pergő eseménysor veszi kezdetét, és Eriknek ezúttal saját eltemetett emlékei mélyére kell ásnia, ha meg akarja óvni családját a széthullástól és a visszafordíthatatlan tragédiától. Az idő ellene dolgozik.

Lars Kepler
A Paganini - szerződés
(Joona Linna 2.)



 Tartalom:
A ​Paganini-szerződés egy félelmetesen izgalmas bűnügyi regény, ami egyértelműen bizonyítja, hogy Lars Kepler, aki első könyvével, A hipnotizőrrel elsöprő sikert aratott Svédországban és külföldön egyaránt, ereje teljében tért vissza. 
Lars Kepler deres szakállú, egyedülálló férfi. Kedves, de riadt tekintete van, és reggelente szívesen iszik egy csésze teát. Éjszaka egy szállóban dolgozik, a regényeit nappal írja. Az Ahndoril szerzőházaspár legalábbis ezeket állította egy interjú során az írói álnevüket viselő kitalált személyről. 
Joona Linna bűnügyi felügyelő A hipnotizőr című krimiben a sivár, reménytelen skandináv télben eredt egy elrabolt kisfiú nyomába. Ezúttal az üde stockholmi nyárban kell megoldania élete egyik legnagyobb rejtélyét, és megküzdenie a legveszedelmesebb férfival, akivel valaha összehozta a sors. Hogyan fullad vízbe valaki egy hajó fedélzetén? Miért akasztja fel magát egy kiváló egészségnek örvendő, magas rangú köztisztviselő a csillárra? 
Joona Linna ezúttal is bízik a megérzéseiben, de ezeket derekas rendőri munkával alá is támasztja. Nyomokat keres, nézi, hol poros a könyvespolc, törölt e-maileket állít vissza, hogy lassanként összeálljon a történet, ami egyre inkább a svéd fegyverexport körül látszik forogni. De vajon mi rejtegetnivalójuk van a fegyvergyáraknak? És miért bukkan fel lépten-nyomon a „rémálom” szó? Talán azért, mert vannak szerződések, amiket a halállal sem lehet felmondani… 
A Paganini-szerződés egyszerre igyekszik az akció dús kalandregények és az analitikus krimik rajongóinak kedvében járni. És akik A hipnotizőrben leginkább a borzongást szerették, most sem fognak csalódni.

Szelle Ákos
Sebek a falon


Tartalom:
Kroszner Barnabás élete látszólag sínen van. Szép családi házban él feleségével, aki gyermeket vár. A férfi egykori zűrös, drogokkal és nélkülözéssel teli életét is maga mögött hagyta. Egy nap azonban hívást kap a rendőrségtől. Édesanyját, akivel évek óta nem találkozott, brutálisan megkínozták és megölték. Kroszner a szülőfalujába, Verkénybe megy, hogy elrendezze az ügyeket. Nem is sejti, hogy ez egy pokoli utazás kezdete. 
A faluban mindenki furcsának tűnik. Rigó őrmester képtelen ellátni a feladatát. Fazekas atya folyamatosan vérbosszút kiált a misén. És Kroszner maga is különösen viselkedik: szinte hidegen hagyja saját édesanyja halála. 
Verkény mintha meg lenne átkozva. Egyre kegyetlenebb gyilkosságok követik egymást. Vajon a mészárlások között van összefüggés? Mi lehet az a láthatatlan szál, ami összeköti az áldozatokat? És mit üzen a múlt? 
Szelle Ákos pszichothrillere a skandináv krimik hátborzongató hangulatát idézi.

Micheal Hjorth - Hans Rosenfeldt
Egyetlen igazság
(Sebastian Bergman 6.)


 Tartalom:
Sebastian Bergman kriminálpszichológus már beletörődött, hogy nem dolgozhat a királyi gyilkossági nyomozóhatósággal, ezért visszatért a könyvíráshoz. A lánya, Vanja Uppsalában talált munkát, és éppen egy elvetemült bűnöző után kutat. A tettes az áldozatai mögé lopódzik, altatóinjekciót ad be nekik, majd zsákot húz a fejükre, és megerőszakolja őket. 
Amikor az egyik áldozat meghal, bevonják az ügybe a királyi gyilkossági nyomozóhatóságot. A helyi nyomozócsoport vezetője pedig felkéri szakértőnek Sebastiant. 
Az újra egyesülő csapat tagjai kénytelenek félretenni a személyes gondjaikat és konfliktusaikat, hogy elfoghassák a brutális erőszaktevőt, aki rettegésben tartja a várost. Rájönnek, hogy nem véletlenszerűen választja ki az áldozatait. Már csak az a kérdés, mi lehet a kapcsolat közöttük. És miért szeretnék olyan sokan, hogy ne derüljön fény az
elkövető kilétére?

Jens Lapidus
Eltörölve
(Teddy & Emelie 2.)



 Tartalom:
Värmdö szigetéről, egy magányosan álló házból riasztás érkezik a távfelügyelet központjába. Amikor a kiküldött őr benyit, szörnyű látvány fogadja: egy ember felismerhetetlenné vált holtteste. A tetthely közelében egy súlyosan sérült fiatalembert is találnak, akit hamarosan őrizetbe vesznek mint a brutális gyilkosság gyanúsítottját. A fiatalember Emelie Janssont kéri fel védőügyvédnek, aki, bár valójában gazdasági jogász, neki is lát az ügy felgöngyölítésének. Hamarosan nagy szüksége lesz azonban segítője, a börtönviselt Teddy tapasztalataira. Az ügy ugyanis igencsak húzósnak bizonyul, és gyökerei mélyen a stockholmi alvilágba nyúlnak, ahol a múlt folyton kísért, a tétek átkozottul magasak, és ahol egy embernek bármikor nyoma veszhet…

Jens Lapidus
Alfahímek
(Teddy & Emelie 3.)


Tartalom:
Teddy ​és Emelie, azaz a börtönviselt nehézfiú és a fiatal ügyvédnő jó ideje nem találkoztak, pedig korábbi szövetségük minden szempontból gyümölcsözőnek bizonyult. Ám Emelie-nek olyan ügye akad, amelyhez nélkülözhetetlen a férfi segítsége. Amikor ügyfelét meggyilkolják, mielőtt vallomást tehetne, együtt kezdenek válaszok után kutatni. A nyomok egy bűnszervezethez vezetnek, amelynek tagjai fiatal lányokat erőszakolnak meg, és akikkel szemben a rendőrség is tehetetlen. Ahogy a páros egyre szorosabbra zárja körülöttük a kört, valaki mindent megtesz, hogy megállítsa őket: Emelie-éknek számolniuk kell azzal, hogy Teddy újra rács mögé kerül – vagy mindketten hullazsákban kötnek ki. 
Közben Teddy unokaöccse, Nikola kiszabadul a börtönből, és új életet kezd. De amikor a legjobb barátját megpróbálják megölni, bosszúszomja ismét eltéríti a helyes vágányról.

A könyveket itt tudjátok megvásárolni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése