2020. április 9., csütörtök

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában (Rózsakői rejtély 1.) - "Van itt minden, ami kell romantika, krimi, egy kis akció itt, egy kis humor ott, rejtély pedig amott."

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Megyeri Juditnak és NewLine Kiadónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasnom Holttest az Ambróziában c. könyvét. Judittól már olvastam A múlt bűnei könyvét és már akkor eldöntöttem, hogy írjon bármit én, elolvasom. Ezzel a történettel, sorozattal magasra tette azt a bizonyos lécet. Így kíváncsian várom a következőt, hogy milyen lesz…


Megyeri Judit:
Holttest az Ambróziában
(Rózsakői rejtélyek 1.)



Tartalom:

Amikor ​azzal az emberrel kell összefognod, akitől legjobb lenne távol tartani magad, a következmények beláthatatlanok…

Flóra házassága romokban, és a katasztrófát azzal tetézi, hogy a munkahelyén is felmond. Valóságos megváltás, mikor az apja hazahívja Rózsakőre, hogy távollétében felügyelje a családi kávézót, az Ambróziát. Ám néhány nap a békés kisvárosban, és Flóra élete ismét fenekestül felfordul. Holttestre bukkan az Ambróziában, és kénytelen a helyi magánnyomozó, Ben segítségét kérni, pedig semmi szüksége egy újabb megbízhatatlan nőcsábászra.

Ben élete egykor a bulizás és a nők körül forgott, de kimászott a gödörből, megnyitotta magánnyomozó irodáját. Most mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezte. Nem válogathat a megbízások között, pedig Flórát jobb lenne messzire elkerülnie. Közös nyomozásba kezdenek, ami egyre váratlanabb fordulatokat vesz, a kalandok során pedig csak egymásra és kissé bolondos barátaikra számíthatnak.

Sikerül ép bőrrel megoldaniuk a rejtélyt, ami Rózsakő legmagasabb szintjeire is felgyűrűzik? És vajon hová vezet az egymás iránt érzett szenvedélyük, amit egyre nehezebben tudnak kordában tartani?

Véleményem
5/5

Atya - úr-isten ez.. ez... Tyűha! Már vártam,hogy elolvashassam Judittól a következő regényét,mert az előzőt is imádtam olvasni A múlt bűneit. De ezzel a kötettel végleg magához láncolt. Teljesen a rabjává tett. Imádtam olvasni, annyi titok és szenvedély lakozott a főszereplőink között szinte majdnem felgyúltak a lapok.  
Ez az igaz romantikus-krimi műfaj, amit Judit írt. Tele izgalommal, humorral és igazi rejtélyekkel, amit csakis az utolsó lapokon derülhet ki. Nem is tudom, hogy mondjam el, hogy ne kotyogjak ki. Írónőnek abszolút ezen a pályán, zsáneren kell maradni. Nem is tudnám elképzelni, hogy pont erről ne írjon. Annyira tudja szövögetni a titkokat, hogy csak kapkodom a fejemet rendesen. Én is úgy voltam, mint Ben, hogy pont arra a fickóra gyanakodott. Csak hát mire a történet végére érne az ember, mindig betesz az írónő egy csavart. Nehogy meg nyugodjak. Ááá neeem…. Minek is ide a nyugalom, ugye? Mondtam is magamban, ne már.. Akkor ki lehet?
De!

Igazi csemege az volt számomra, hogy két szálon futott a történet. Az áldozat múltja és a jelen dolgok. Bent is megismerhetjük közelebbről és az ezer éves lökött barátját, Alexet, aki mellesleg bírom a srácot. Ha már Ben barátjáról írok, akkor említést kell tennem Flóra barátnőjéről és Lizáról. Már most nagyon várom, hogy második részben benne lesznek-e, ha igen mennyiben lesznek benne. Újvárit nem bírtam. Pfuu, eléggé fura egy pasi ,erről eszembe is jutott rögtön Tom Sizemore, jaj annyira passzolna ehhez a figurához. Na, de a lényeg, hogy nem igazán tudtam megkedvelni talán a végére, azt hiszem. Majd esetleg a következő részben talán. Tudjátok milyen egy igazi talpig becsületes férfi? Aki udvarias és elvei vannak? Nos, Ben ilyen. Becsületes és van benne egy fajta védelmi ösztön Flóra iránt. Csak, hogy az elvei… Néha az orra alá tudtam volna, dörgöltem  az elveit, hogy mit csináljon vele. Na, a lényeg a lényeg, hogy megint egy eszméletlen jó könyvet kaptam. Volt itt minden, ami kell. Romantika, krimi, egy kis akció itt, egy kis humor ott, rejtély pedig amott. Nagyon, de nagyon ajánlom, hogy szerezd be a könyvet. Te is rajongó, mit rajongó… Függő leszel. Imádni fogod.Ez a könyv megéri az 5 csillagot, sőt akár a 20-at is, annyira jó, mesterien megírt történet.


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése