2020. április 10., péntek

Maradj otthon! 3.rész - Álomgyár Kiadó

Maradj otthon! következő rovatomban Álomgyár Kiadó könyveiből válogattam nektek össze néhányat. Idén sok jó és izgalmas könyveket hozott a kiadó nekünk. Most ebből olyat választottam, amit én is szívesen elolvasnám. Bízom benne, találtok ti is kedvetekre való jó könyveket. Itt is jelzem, hogy ahol (E) jelzés van, az azt jelenti, hogy előjegyeztethető.
Maradj otthon! Támogasd a kiadót és a szerzőket vásárlásoddal!





R. Kelényi Angelika
Lánynevelde 1.
(Riva nővérek)



Tartalom:
Szövevényes ​bűntény Róma fényűző poklában
Öt évvel a Sant'Ambrogio zárdában történtek után… 
Schillingfürst hercegnő támogatásával Blanca Riva, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre. A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz. 
Marco Fiore magánnyomozó irodát nyit, és az évek során egyre több sikeres bűnügyet old meg. Egy nap bekopogtat hozzá egy kétségbeesett nő, és a segítségét kéri eltűnt férje ügyében. A szálak egy hírhedt báróhoz és egy úri szajhához vezetnek… Ugyanebben az időben az egyik, Christina által megmentett gyermek apját brutálisan meggyilkolják. 
Vajon mi köze az eltűnt férj és a meggyilkolt apa esetének egymáshoz? 
Marco és Christina újra együtt nyomoz. Lehetséges, hogy nem csak a két bűntény szálai fonódnak össze?
R.Kelényi Angelika:
Lánynevelde 2.
(Riva nővérek)



Tartalom:
 Christina ​húgai, Nella és Leona is megváltoztak az évek során. Nella huszonkét éves felnőtt nő lett, és komoly munkát kap a Sorores Lányneveldében, de öt év elteltével is magát hibáztatja a nővére pokoljárásáért. Ezért magára vállal egy veszélyes feladatot, amikor kiderül, hogy az eltűnt férj, signore Costello és a véresre vert lány, Carmela ügye összefügghet. Szívén viseli a bántalmazott nő sorsát, saját múltbéli fájdalmait látja rajta, ezért jelentkezik a mulatóba szórakoztató hölgynek, ahol Carmela is szolgált… 
Christina félti ugyan, de beleegyezik húga vállalkozásába, hisz Nella tökéletesen alkalmas erre a szerepre, ráadásul az eltelt öt évben megtanulta, hogyan használja a szépségét és az eszét. 
A titokzatos mulatóban eleinte könnyedén veszi az akadályokat, és hamar a tulajdonos és úri körének kedvencévé válik. Csakhogy a szerelem és a múltja utoléri, ezzel nem csak az éltét, hanem a feladatát, mi több, Christinát is veszélybe sodorja… 
Christina és Marco mindent megtesz, hogy kiderítse, hová tűnt Costello, és egyre több furcsa, rejtélyes dologra jönnek rá. A szálak ijesztő irányba futnak, az ésszerűség határán túlra… 
Közös nyomozásuk során egymás iránti érzelmeik is komoly próbát állnak ki, kemény harcot vívnak azért, hogy ne csak Nellát, hanem szerelmüket is megmentsék. 
Képes lesz-e Nella felülemelkedni múltbéli sérelmein és hidegvérrel véghezvinni a feladatát? 
Lehetséges-e belelátni egy beteg elmébe, és megtalálni a megoldást egy valójában egyszerűnek induló bűnügyre? 

K. M. Holmes
Tiéd a főszerep


Tartalom:
 Nem merlek szeretni… 
Camie Benson egy átlagos lány, átlagon felüli írói ambíciókkal. 
Forgatókönyvírói pályafutása magasan ível felfelé, és az egyhangú mindennapjait bizony eléggé feldobja, mikor élete első filmpremierjén megismerkedik az ügyeletes hollywoodi szépfiúval, Damian Reshore-ral, a szuperszexi filmsztárral. 
Camie aggályai ellenére belemegy a kapcsolatba, és gyönyörű napokat töltenek együtt. 
A csodás élményeknek azonban hamar vége szakad. 
Ráadásul a munkaadója is elbocsátja, de csak azért, hogy Camie előtt számos új lehetőség nyílhasson meg. 
De vajon a szíve is képes lesz újra megnyílni? Van visszaút egy furcsa szakítás után? Mit kezd azzal a helyzettel, amikor az új főnöke, a vonzó, de arrogáns Miguel félreérthetetlen jeleket küld felé? 

Ella Maise
Miénk az éjszaka
(Miénk az éjszaka 1.)


Tartalom:
 Nem vagyok egy egyéjszakás típusú csaj. Különösen nem vagyok az a nő, aki néhány piát legurítva egy koncerten a gyerekkori bálványa, Eli Walsh ágyában köt ki. 
Most mégis pontosan ez történt. 
Mit csinál egy lány egy részegen elkövetett ballépés után? Menekül. 
Magamhoz ragadtam a holmimat, és amilyen gyorsan csak tudtam, elhúztam a csíkot ettől az energikus, ellenállhatatlan és életem legjobb menetét nyújtó szupersztártól. A tündöklő zöld szemének, a kőkemény testének, a pimasz mosolyának nincs helye a világomban. Az én életem így is elég bonyolult. 
Valaki ezt elfelejtette neki megemlíteni. 
Eli hajthatatlan. Nyomul be a szívembe, fáraszt a zaklatásával, bizonygatja, hogy ő nem olyan, amilyennek képzelem, és ő minden, amire csak szükségem van. És amikor a világom darabokra hullik, ő egyben tartja a szétszóródott részeket. És akkor akarva-akaratlanul, de reménytelenül beleszeretek. 
Elhittem, hogy örökké együtt lehetünk. De akkor kellett volna hallgatnom rá, amikor azt mondta, miénk az éjszaka. 

Corinne Michaels:
Várj még rám
(Miénk az éjszaka 3)


 Tartalom:
Két szabályom van az életben: 
1. Semmiféle párkapcsolat, szerelem meg ilyesmi. 
2. Nem bújok ágyba a belsőépítész irodám ügyfeleivel. 
Amióta a legutóbbi fickóról kiderült, hogy nős, nem nehéz betartanom a szabályokat. 
Legalábbis eddig nem volt nehéz.
Callum Huxley egy nevetségesen szexi angol, és a kapcsolódás köztünk, ami az első pillantással kezdődött, elűzte belőlem az örökké tartó poklot. Szerencsére azonban még az előtt észhez tértem, hogy a hotelszobájában kötöttem volna ki, meztelenül, zihálva, aztán képtelen lettem volna őt elfelejteni.
Azon gondolkozom, talán hülyeség volt azon az éjszakán csak úgy elsétálnom. Elég biztos is, mivel a pályafutásom legfontosabb találkozóján a Dovetail Enterprises ügyvezetőjével nem más vár rám, mint ő. Azt hiszem, ez a szakmai életem legkínosabb pillanata. A kettes számú szabályom megszegése pedig a magánéletem legszenvedélyesebb pillanata.
A bizalom még sosem volt ilyen jó, de a csalódás sem fájt még ennyire soha.
Hidasi Judit (E)
Egy nap a parton
(2020.június.20.)


 Tartalom:
Vannak, ​akiknek ki kell várniuk egymást
Edit a legsikeresebb sebész a kórházban. A keze pontos, az időbeosztása feszes, maximalista és tökéletes. Legalábbis mások ezt gondolják róla. 
Egy baleset azonban mindent megváltoztat. Élete fenekestül felfordul, és megoldásért egy régi barát tengerparti villájába menekül. 
A mindig precíz és körültekintő nő egy dologgal nem számol: hogy a parton összetalálkozik régi szerelmével. 
A vonzalom az eltelt hosszú idő ellenére kölcsönös maradt, az élet azonban csavart labdát dob: a férfi házas. 
Mégis csodálatos napot töltenek el együtt, ami nem maradhat folytatás nélkül… 
A boldogsághoz azonban, mint általában, most is kacskaringós út vezet. 
Talán mégis ez a régi szerelem volt az igazi? Vagy az a férfi, aki Editet otthon várja?
Hidasi Judit, a nagy sikerű Aranykör-sorozat után lélekboncolgató, romantikus vizekre evezett. Az Egy nap a parton története jól mutatja az emberi szív kifürkészhetetlenségét, azt, hogy hiába építünk fel egy tökéletes életet, nem véd meg bennünket, ha a sors közbeszól, és váratlan helyzet elé állít bennünket. A szerelem úgy csap le, akár a nyári zápor, és mindent elsöpörhet, amit addig biztosnak és fontosnak hittünk.
Anne L. Green (E)
Elfojtott indulatok
(Elfojtott indulatok 1.)
(2020. június. 29.)


Tartalom :
A szerelem lehet erősebb, mint a családi kötelék?
Ian Bryton nem az én súlycsoportom. Igazi nehézfiúnak tűnik a képek alapján, de meg kell hagyni, állati jó pasi. Imádom a csibész mosolyú, dögös szívtiprókat. Ha pedig még bomba testük is van, néhány szexi tetoválással, na annak már tényleg nehezen tudok ellenállni. Nem tehetek róla, bukom az ilyen fazonokra. Izgalmasak, érzékiek, férfiasak és veszélyesek.
A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green megírta a lázadó Maya Cross érzéki, humoros, ám szívszorító történetét. A kötetből megtudhatjuk, mi történik, ha egy olyan pasi keveredik a családba, aki már első ránézésre is igazi rosszfiú, akit semmi más nem érdekel, csak a csajok, a pia, a tetkói és a több száz lóerő a lába közt. Vagy talán mindez csak a látszat? 
R. Kelényi Angelika (E)
Róma, Róma
(2020.június.15)


Tartalom:
Nyár, ​szerelem, Róma

Caroline Wood, a népszerű londoni női magazin szerkesztője egyre sikeresebb a munkájában, magánélete azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Párja, Tom, aki Barcelona egyik felkapott szállodáját vezeti, sokkal ritkábban látogat el hozzá Londonba, mint azt Caro szeretné, és a lányt is köti a munkája a hazájához.
Caroline a Szerelem határok nélkül című rovat vezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap rátalál egy hírre egy római apartmanházról, ahol az egy hálószobás lakásokban többnyire egyedülálló emberek laknak. Rómában ezt a házat már csak Szerelem-házként emlegetik, hisz évente számos szerelem, mi több, házasság szövődik itt. Caro úgy dönt, hogy egy ilyen különleges sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, habár Tom kifejezetten ellenzi az újabb kalandot.
Caro megkeresi gyermekkori barátnőjét, aki az olasz főváros mellett lakik, hogy segítse a munkájában. Julia örömmel társul, így együtt vágnak bele, hogy felderítsék, vajon milyen különös misztikum hozza össze a párokat a Szerelem-házban… 

A két lány kibérel egy lakást egy hétre. Caroline terveiben egyáltalán nem szerepel a párkeresés, erről azonban az apartmanok lakói nem tudnak. Julia viszont azt reméli, hogy a furcsa ház talán meghozza számára is a vágyott szerelmet.

Caro és Julia számtalan izgalmas, keserédes és nehéz pillanatot él át, mire kikutatja a Szerelem-ház titkát. Bejárják Róma patinás, romantikus utcáit, Caroline felfedezi az örök város felejthetetlen kávézóit, éttermeit, és megismer egy veszélyesen vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Tom iránt. Meddig bírják még a távolságot, meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt? És képes-e a szerelméért valamelyikük elhagyni azt a várost, és feladni azt a munkát, amelyet rajongva szeret?
Palotás Petra (E)
Kötéltánc
(Circus Monte – Carlo 1.)
(2020.május.8.)


 Tartalom:
Nézz ​a függöny mögé! Vajon mit rejt a vándorcirkusz titkokkal teli világa?
1987. NDK, Drezda 

Simone Goldbach, a hatvanadik születésnapja felé közeledő elhervadt díva, a több generációra visszanyúló vándorcirkusz feje és mozgatórugója egy nyári estén megsúgja a legfiatalabb lányának, hogy minden vágya egyszer kiszabadulni a szocializmus ketrecéből és a családi vállalkozás nevéhez méltóan eljutni a híres monacói cirkuszfesztiválra. 
A kötéltáncos Isabel a huszonévesek lángjával égve nem ismerve lehetetlent beavatja két nővérét, Antjét és Marinát is a tervébe, hogy miként juthatnának el az ékszerdoboz-államba. A sikeres küldetésnek azonban nagy ára van. 
Mekkora áldozatot kell hozniuk a fiatal artistáknak, hogy esélyük legyen a nemzetközi megmérettetésre? Sikerül-e Matthiast, a lányok jóképű bűvész bátyját is rábeszélni a kockázatos útra? Hogy kerül a képbe egy magyar testvérpár, és milyen szerepe lesz Borbálának és Gergőnek a buktatókkal teli kalandban? 
Palotás Petra legújabb történetével, a Circus Monte-Carlóval egy igazi, érzelmektől fűtött kétrészes családregényt kapunk. Egy több országon átívelő históriát, amely a nyolcvanas évek semmihez sem hasonlítható hangulatával különleges világba kalauzol bennünket. Egy könyvet, amelyben a cirkusz porondján éppúgy főszerepet kap a rettegés, a szenvedély és a szemfényvesztés, mint a politikában.

Palotás Petra (E)
Szemfényvesztés
(Circus Monte – Carlo 2.)
(2020. június 22.)


Tartalom:
1989 tavasza 
Isabel Goldbach, a Circus Monte-Carlo első kötetében megismert, szenvedélyektől fűtött huszonéves lány feladva kötéltáncos múltját, bohócként szeretne neves, művész nagyapja nyomdokaiba lépni. Lázadása nemcsak a hónapokon keresztül szigorúan felépített show koreográfiáját bolygatja meg, de akaratlanul akadályt gördít a végső úti céljuk elé is, ahol majd megmérettethetik magukat a monte-carlói nemzetközi fesztiválon. 
Európa nagy változások előtt áll, és a berlini fal repedései nem csupán az ideológiai harcokat erősítik fel, hanem éket ütnek egy egymással generációk óta szimbiózisban élő cirkuszfamília tagjai közé is. 
Hogyan változtatja meg egy balatoni nyár a drezdai Goldbach testvérek életét? Enged-e Simone, az artista fiatalok édesanyja az elvtársi zsarolásnak? Féltékenység, reménytelennek tűnő szerelmek, hűtlenség és gátlástalan kapzsiság szövik át Palotás Petra legújabb sorozata második, befejező kötetének lebilincselő történetét.

Vi Keeland (E)
A viszony
(2020.szeptember 30.)


Tartalom:
Nem leszek a szeretőd!

Elbocsátás helytelen magatartásért… Nem akartam elhinni. 

Kilenc éven át a belemet is kidolgoztam Amerika egyik legnagyobb cégének, és amikor hazaértem az Arubán töltött vakációról, egy hivatalos levélben kirúgtak. Csak azért, mert csináltunk egy videót a barátaimmal a nyaraláson… egy saját, személyes videót… 
Dühömben kinyitottam egy üveg bort, és megírtam a levelemet a csilliárdos vezérigazgatónak arról, hogy mit gondolok a cégéről és annak bevett gyakorlatairól. 
Nem gondoltam, hogy válaszol. 
Azt meg végképp nem gondoltam, hogy egyszer csak levelezőtársak leszünk a gazdag rohadékkal. 
Végül a pasi rájött, hogy szabálytalanul jártak el velem szemben, és visszakaptam az állásomat. De… nem ez volt az egyetlen, amit Grant Lexington meg akart tenni értem. 
Biztos, hogy nem megyek bele egy viszonyba a főnököm főnökének a főnökével! Még akkor sem, ha az illető nevetségesen jóképű, magabiztos és elbűvölő. 
Teljesen illetlen lenne, sőt, megbotránkoztató. 
Nagyjából olyan, mint a videó, ami miatt bajba kerültem. 
Két rossz nem tesz ki egy jót. 
De néha kétszer akkora buli lesz belőle…

 Vi Keeland
Vetélytárs


Tartalom:
Bennett Fox egy pokolian vacak hétfő reggelen sétált be az életembe. 
Késésben voltam a munkahelyemről. Épp aznap, amikor egy váratlan fúzió miatt versenyeznem kellett a pozíciómért. 
Mialatt a holmimat cipeltem át az új irodámba, megbírságolt a parkolóőr. 
Sorban ragasztgatta az autókra a büntető cetliket – kivéve arra az Audira, ami előttem parkolt, és ami pontosan olyan volt, mint az enyém. 
Mérgemben átragasztottam a saját bírságomat arra az autóra, amelyik megúszta a büntetést, hátha a tulajdonos kifizeti és észre sem veszi a trükkömet. Csakhogy, miközben rátettem a cédulát, véletlenül eltörtem az ablaktörlőjét… 
Egy nehéz nap szörnyű kezdete… 
Azt hittem, minden jóra fordul, amikor megláttam egy csodás férfit a liftben… Úgy pillantottunk egymásra, ahogy a filmekben szoktak: a tested felvillanyozódik, tűzijáték robban, és a levegő megtelik köztetek elektromossággal. 
A forró pillantásától egészen elpirultam. 
Talán mégsem annyira szörnyű ez a nap… 
Ezt gondoltam, egészen addig, míg be nem sétáltam az új főnököm irodájába, és meg nem pillantottam a vetélytársamat. 
A nagyszerű fickó volt az. Az, akivel a liftben találkoztam. Akkor jöttem rá, hogy perzselő pillantását nem a kölcsönös vonzalom okozta, hanem a tény, hogy látta, amint megrongáltam az autóját. 
És most alig várta, hogy elpusztítsa a riválisát. 
Nagyon keskeny a határ a szerelem és a gyűlölet között – és nem kellene átlépnünk. 
Nem kellene, de átlopakodni rajta mégis annyira jó mulatság.

Kendal Ryan (E)
Szexi szelfi
(2020.szeptember.10.)


Tartalom:
Téves üzenet még nem ment ennyire jó helyre 
Az egész egy szexi szelfivel kezdődött… amit rossz telefonszámra küldtem el. 
Hupsz. Pedig nem vagyok nagy játékos a netes ismerkedésben, és nem is küldtem korábban szexi fotót magamról senkinek, még teljes alakosat se, nemhogy arról a bizonyos testrészemről… 
Az egész egy hülye fogadással kezdődött egy lánnyal, aki hamis telefonszámot adott meg nekem. Így nem éreztem rosszul magam, amikor az érdeklődésem hirtelen másvalaki felé irányult – a tüzes és éles nyelvű Peyton felé, akinél a szelfi landolt, és akivel végül egész este üzengettünk egymásnak. 
Másnap aztán jól bajba is sodort. 
Amikor bemasíroztam az irodába, bemutattak Peytonnak, az új ügyfélnek, akit meg kellene nyernem a cégnek. 
Annak a Peytonnak, ha esetleg nem jöttetek volna még rá. 
És legyen elég annyi, hogy lekötötte a teljes figyelmemet. 
Ész? Kipipálva. 
Szépség? Ó, de még mennyire. 
És a legjobb az egészben? Első pillantásra utált engem. 
Édes istenem, hogy én mennyire imádom a kihívásokat. 
Kezdődjön a játszma.

Corinne Micheals (E)
Ne csak a testemre figyelj
(2020. április.30)


Tartalom:


Az életem tökéletes volt – mígnem egy szörnyű tragédia kirántotta a talajt a lábam alól. A gyerekeim apa nélkül maradtak. Én férj és támasz nélkül. De ahelyett, hogy belesüppedtem volna a gyászba, a munkámba temetkeztem a Dovetail Enterprises nevű cégnél. Amikor megkaptam az előléptetést, és az ügyvezető igazgató jobbkeze lettem, úgy éreztem, épp erre volt szükségem. 
És pont az ellenkezőjét gondoltam, amikor a nyakamba varrták Milo Huxley-t mint asszisztenst. Ki nem állhatom. 
Arrogáns, felelőtlen és az állásomra pályázik. Ha ez még nem volna elég, mindemellett pokolian szexi és menő brit akcentusa van, amitől végképp nem bírok magammal. 
Köszönöm szépen, épp elég kiszámíthatatlan fordulat adódott már az életemben. 
Egy ideje azonban már kevesebbet veszekszünk és többet nevetünk. Mellettem áll, amikor senki más. És nem a külseje az egyetlen, amitől lázba jövök. 
Bárcsak tudnám, mit tegyek…

A könyveket itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése