2020. április 8., szerda

Huszár Ádám: Amy - "Írónak sikerült úgy megírnia a történetét, hogy napokkal később is felmerüljön a gondolataimban, írni tudjak róla."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni NewLine Kiadónak és Huszár Ádámnak, hogy lehetőségem nyílt megjelenés előtt elolvasni Amy című könyvet. Azt kell, hogy mondjam valami másra számítottam, azt hittem romantikus kis történetet fogok olvasni, de ehhez képest elég szépen földbe döngölt lelkileg. Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de ez a könyv nagyon ott van. Írónak sikerült úgy megírnia a történetét, hogy napokkal később is felmerüljön a gondolataimban, írni tudjak róla. Köszönöm!

Huszár Ádám:
Amy
(2020.április15.)



Tartalom:
 Amy White kamaszkorában szemtanújává válik barátnője brutális megerőszakolásának. Elmenekül, így később tudja meg, hogy az elkövetők tettüket követően meggyilkolták a lányt. Amy összeroppan. Saját világot épít maga köré, ahol nincs helye a fizikai érintkezés semmilyen formájának. Telnek az évek, s Amy egyetemre megy. Érintetlen és érinthetetlen. Ám egy napon valami váratlan történik: a lány rájön, hogy mégis képes másokkal érintkezni, s rádöbben még valamire… Megtalálja az igaz szerelmet. Súlyos árat kell fizetnie, önmagából áldoznia a beteljesülésért, de hát nem annál értékesebb valami, minél magasabb az ára? Mennyi áldozatot hajlandó hozni a lány ezért a szerelemért? Képes gyilkossá válni? Képes feláldozni a férfit, aki bármit megtenne érte? Feláldozza a saját életét? 

Egyáltalán… rajta múlik?


Véleményem
5 / 5

Letaglózott, szóhoz sem jutok. Pár napja fejeztem be ezt a könyvet és még mindig eszem magam rajta. Ahogy kezdődött, ahogy haladt a történet és a vége. Letaglózott. Nem erre számítottam. Egyszerűen nem tudok magamhoz térni. Kezdetben utáltam Amy-t. Nem tudtam megkedvelni, irritáló és önző volt. Nem tudom mikor változott meg ennyire. Lisát kedveltem, vicces és bohém lány...
Most először tapasztaltam azt, hogy nem tudok mit mondani. Annyira elevenen belém vágott ez a történet. Végére mindent megértettem. Egyszerre sajnáltam és utáltam Amyt, annyira kettős érzéseket keltett bennem, hogy nem gondoltam, hogy így is lehet érezni.
Sajnáltam, ami vele történt gyerekkorában, ezt senkinek, egy gyereknek sem szabadna átélnie, látnia. Utáltam, ahogy Lisával bánt, aki sokat segített, hogy megtapasztalhassa érintés világát.
A vége pedig nem az volt, amire számítottam. Igazából nem gondoltam, hogy boldog befejezés lesz. De nem így... Felkavaró volt a vége. Erre aztán végképp nem számít az olvasó. Ádám első könyvesként tudod újat mutatni, nem klisés történetet alkotott. Remélem ezt a jó szokását, megtartja és továbbra is fog meglepetést okozni nekünk. Ezzel a történettel megfogott és kíváncsian várom a következő történetét.
A történet végén elég nehéz volt nem elpityeregni. Alig tudtam befejezni…
Felkavaró volt számomra, hogy így kell véget érnie a történetnek.
Mondjuk lehetett, volna történet végére írnia, hogy pl 1 évvel később esetleg. Kíváncsi lettem volna, hogy mi történik többiekkel.

Kiknek is tudnám ajánlani? Akik szeretik pszichothriller könyveket, izgalmas és szórakoztató. Lehet szeretni is vagy utálni is ki – ki döntse el magában. De mindenképpen ajánlatos elolvasni.


 A könyvet itt tudjátok előrendelni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése