2020. április 25., szombat

Komlós Kinga: Végzetes alku - "Történet az alkuról, szerelemről és a titkokról..."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Komlós Kingának és Gyémántfelhő Kiadónak, hogy elolvashattam Végzetes alku c. könyvét. Egy biztos ez a könyv szórakoztató és fergeteges volt számomra. Remélem lesz folytatása, mert elég függővégesen lett vége.

Komlós Kinga
Végzetes alku


Tartalom:
Catherine ​Campbell nyomozó, a körzeti rendőrfőnök lánya, ám eddig még egyetlen sikeresen megoldott ügyet sem tudhat a háta mögött. Valami mindig beüt: vagy elveszíti a nyomot, vagy rossz embert kap el. Egyszóval nincs szerencséje, úgy, ahogy a szerelemben sincs. Egyik este, az egyik legnagyobb helyi maffiózó elrabolja, és egy végzetes alkut ajánl neki. Vincent Collins pofátlanul választás elé állítja: vagy marad a baleknyomozó, akire nincs miért büszkének lennie apunak, vagy segít neki elkapni és lecsukatni a rivális drogbárót, és így két legyet ütnek egy csapásra. Ha a lány beleegyezik, sikerül a város egyik legelvetemültebb emberét elkapni, megvan a megérdemelt siker, és Vincent útjából is eltűnik a konkurencia. Vajon a fiatal nyomozó lány belemegy egy ilyen képtelen és törvénytelen dologba? Van annyira elkeseredett, hogy összeálljon egy rossz-fiúval? És mi történik akkor, ha ez a rossz-fiú a szívét és a lelkét is gúzsba köti, miközben meglepő titkok bukkannak a felszínre kedvenc bűnözőnkről…

Véleményem
5/5

Mit is mondhatnék, nagyon élveztem az olvasását. Néha az volt az érzésem Cat, egyszer valamikor kinyírja Vincentet. Imádtam a beszólásokat, csipkelődéseiket és azt, hogy Cat nem az a tipikus jajveszékelő nőszemély volt, hanem talpraesett, szókimondó és bátor. Történet szerint Cat-nek problémái akadnak a rendőrségen, rendre befuccsol mindig az ügyei. Valahogy nem igazán örül, hogy semmi nem sikerül, sem a magánéletben, sem a munkájában.
Ekkor jelenik meg egy fickó, aki bűnöző is ráadásul és érdekes ajánlatott tesz Catnek.  Innen kezdődnek a jópofa vicces, civódásaik. Imádtam olvasni, nagyon tetszett. Egyik bűnöző, a másik után kerül rács mögé, de még mindig van, amit titkol Vincent, Cat előtt. S ez végig kíséri a könyvben. Milyen titka lehet? Mitől fél Vincent? Rejtélyekkel teli történet, amit csak az utolsó oldalakig derülnek fényt, de még így is vannak még kérdéseim. Tetszett, hogy egy kicsi krimi, egy kicsi romantika is van benne. Sem több, sem kevesebb pont elég. Egy jó adag humort is belecsempészett az írónő, ami nagyon jó. Szeretem, ha egy történetben van humor is. Végig úgy éreztem, hogy Vincent nem az, aki mutatja be magát. Hanem valaki más. Nem tudtam ki vagy mi. Végig fenn tartotta figyelmemet, kíváncsi voltam mi sülhet ki belőle. Cattel az volt a gondom, hogy nem tudtam eldönteni, hogy meg akarja-e fojtani Vincentet vagy szimplán megtűri maga mellett. Holott kezdenek egymáshoz közeledni… Aztán lesz belőle egy 180 fokos fordulat és kész. Csapkodom a fejem, hogy akkor mi is van? És pont ez a jó benne, hogy nem tudni mi jön, mi következik. 
Így kell vége lennie? Ez lenne a nagy titok? Ajaj mi lesz még ebből? Imádom az ilyen történeteket, nem tucat, sablonos mese. Érdemes elolvasni, izgalmas lesz ám. A vége pedig… 
Minden esetre ez a könyv nagyon bejött, élveztem, sokat nevettem, és igencsak jól szórakoztam. Szívből ajánlom, aki szereti a romantikus-krimiket, mert nem lehet kihagyni.

Nagyon várom a következőt. Mert remélem lesz…


A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése